مترجم کتاب «راهنمای جامع بالینی اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط»:
این اثر جامعترین کتاب درباره اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط با آن است
این اثر جامعترین کتاب ترجمه شده در حوزه اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط با رویکردی موردی است و هدف آن تربیت نیروی متخصص و حرفهای در گستره ایران است.
او ادامه داد: اختلال وسواسی-جبری (OCD) و اختلالات مرتبط با آن یعنی وسواس کندن مو، اختلال انباشت، اختلال بدریختانگاری بدن، اختلال کندن پوست و سندرم توره از اختلالات روانپزشکی بهنسبت شایع هستند که بیمار و خانواده او را دچار پریشانی میکنند و اثر منفی بر عملکرد و کیفیت زندگی میگذارند. خوشبختانه، در دهههای گذشته شاهد پیشرفتهای درمانی چشمگیری بودهایم که کارآیی مداخلات رفتاری برای اختلال وسواسی-جبری، وسواس کندن مو، اختلال انباشت، اختلال بدریختانگاری بدن، اختلال کندن پوست و سندرم توره را نشان دادهاند. با این حال، گسترش این مداخلات با تأخیر زیادی صورت گرفته است و افراد بسیاری هنوز به این مراقبتها دسترسی ندارند.
او افزود: با توجه به گسترش کم مداخلات مبتنی بر شواهد برای اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی-جبری، وجود شکاف بزرگ، میان آموزش و فرصت استفاده از مهارتهای مربوطه در عمل، امری عادی است. در اقدامات عمومی (غیر تخصصیِ اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی-جبری) برای این بیماران، ممکن است ماهها (اگر نه بیشتر) این شکاف وجود داشته باشد. علاوه بر این، در عمل، بسیاری از اوقات آموزش بر موارد ساده و نمونهوار متمرکز است که همابتلایی و سایر پیچیدگیها بر گستردگی این شکاف میافزاید. صرفنظر از این موضوع، آمادهسازی بالینگران برای درمان «طیف کامل» بیماران، تنها از راه آموزش نظری امکانپذیر نیست. با این ذهنیت، بهدنبال ترجمه این کتاب برآمدیم که توضیحات موردی روشن، ساختاریافته و به آسانی قابل انجام را ارائه میکند.
یزدی درباره ضرورت ترجمه این اثر گفت: امیدواریم که ترجمه این کتاب، اطلاعاتی را در مورد درمان مبتنی بر شواهد برای اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی-جبری در بزرگسالان و نوجوانان گسترش دهد و درک عمیقتری از مفهومپردازی و درمان را برای بالینگرانی که با افراد مبتلا به اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی ـ جبری کار میکنند، فراهم کند. بسیار میبینیم افرادی را که بهطور خستگیناپذیر پیگیر مداخله بودهاند و در تلاشهای خود برای آسودگی از اختلال ناکام ماندهاند، زیرا نتوانستهاند به مراقبت مبتنی بر شواهد دست پیدا کنند. با این ذهنیت، امیدواریم که این کتاب به گسترش بیشتر شبکه بالینگران متخصص ما کمک کند تا موجب بهبود دسترسی به درمان و نتایج بهتر در افراد مبتلا به اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی-جبری شود.
به گفته او، راهنمای جامع بالینی اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط، برای درمانگران و متخصصان و همچنین پژوهشگران، دانشجویان تحصیلات تکمیلی روانشناسی بالینی، روانپزشکی، مددکاری اجتماعی، برنامههای مشاوره، اطفال، بهداشت عمومی و رشتههای مرتبط، یک منبع ضروری و قابل استفاده برای ایشان است.
این محقق با بیان اینکه این کتاب با رویکردی موردی نوشته شده است یادآور شد: هر فصل از کتاب درباره مراجعی واقعی است که به همه جزئیات درمانی مراجع از جمله (شرححال مراجع، سابقه خانوادگی، پیشینه اقدامات درمانی و ...) پرداخته است. این ویژگی کتاب باعث شده که خواندن کتاب برای عموم مردم و مراجعان آگاهی بخش و امیددهنده باشد و همچنین برای این قشر از جامعه قابل استفاده است.
او عنوان کرد: از نظر جامعه دانشگاهی؛ کشور ما در داشتن درمانگرانی ماهر در حوزه اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط کمبود دارد و همچنین درک و شناخت بسیار کمی نسبت به اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط با آن و درمانهای مبتنی بر شواهد علمی برای این اختلالها (حتی از سوی ارائهدهنده دوره کارورزی یا کارگاهها) وجود دارد و یا به ارائه مطالب کلی و بدون بررسی دقیق گزارشهای موردی بسنده میشود.
او ادامه داد: از نظر عموم مردم؛ با توجه به گسترش کم مداخلات مبتنی بر شواهد برای اختلالات مرتبط با اختلال وسواسی-جبری بسیار میبینیم افرادی را که بهطور خستگیناپذیر پیگیر مداخله بودهاند و در تلاشهای خود برای آسودگی از این اختلالها ناکام ماندهاند، زیرا نتوانستهاند به مراقبت مبتنی بر شواهد دست پیدا کنند. در نتیجه، نیاز به داشتن منبعی جامع و کاربردی همراه با ارائه گزارشهای موردی و بررسی دقیق آنها برای درک بهتر اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط و همچنین منبعی ارزان و در دسترس برای همگان به گستره ایران عزیز بهشدت احساس میشد. از همین روی انجام این کار در دستور کار قرار گرفت.
یزدی در پایان بیان کرد: این اولین و جامعترین کتاب ترجمه شده در حوزه اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط با رویکردی موردی است و هدف آن تربیت نیروی متخصص و حرفهای در گستره ایران است.
نظر شما