سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸
روایت منتشرنشده از زبان زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی

زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی، در آخرین گفت‌وگوی خود از آخرین و بزرگ‌ترین اثر نقاشی خود «در رثای سیمرغ تجلی» گفته بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی، در آخرین گفت‌وگوی خود از آخرین و بزرگ‌ترین اثر نقاشی خود «در رثای سیمرغ تجلی» گفته بود.

دکتر حبیب‌الله صادقی، هنرمند طراح، نقاش، گرافیست، کاریکاتوریست، منتقد و عضو پیوسته و جاوید فرهنگستان هنر بود که در سحرگاه پنجم مردادماه۱۴۰۱ به‌دلیل ایست قلبی به دیار باقی شتافت.

آخرین اثر وی، نقاشی‌ای با عنوان «در رثای سیمرغ تجلی» در ابعاد صد متر مربع و بر روی بیست بوم بود که تصویری از تاریخ معاصر ایران از انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس تا جنایات داعش و سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی را به تصویر کشیده بود.

زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی، در آخرین گفت‌وگوی خود با روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، از آخرین و بزرگ‌ترین اثر نقاشی خود «در رثای سیمرغ تجلی» گفته بود.

فایل صوتی آخرین گفت‌وگو با این استاد پیش‌کسوت درباره این اثر اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.
https://www.ibna.ir/images/docs/files/000343/nf00343516-1.mp3


او در آخرین گفت‌وگوی خود می‌گوید: «به مناسبت سالگرد سردار دلیر اسلام، شهید سلیمانی در نظر داریم این مفاهیم و مضامینی را که در ظرف یک سال دشمنان انقلاب تلاش کردند بر ایران تحمیل کنند و مصداق بارز آن به شهادت رساندن سردار سلیمانی بود، به تصویر بکشیم.»

وی در این گفت‌و‌گو مطرح می‌کند: «سردار سلیمانی یکی از مردان دلیری بود که در دفاع مقدس هم جان‌فشانی بسیار داشت. باید با کمک کسانی که به هنر اجتماعی و آرمان‌گر توجه می‌کنند با رویکردهایی که نه ژورنالیستی و نه پروپاگانداست، سند سرشتی و اندیشه‌ای این شهید را تصویر کنیم. هنر تجسمی یک شمولیت و قابلیت فراگیری دارد. بعد از تشییع این مرد فرزانه تجلی این اتفاق را در سینما و موسیقی دیدیم اما در هنرهای تجسمی کاری صورت نگرفته بود.»

صادقی عنوان می‌کند: «به‌دلیل شخصیت جامع الاطرافی که این شهید داشت خیلی‌ها می‌گفتند شاید بشود فقط یک لحظاتی را از زندگی و شخصیت او روایت کنیم. شرایط کرونا این امکان را برای من فراهم کرد به‌عنوان یک نقاش آرمان‌خو که از ابتدا به دنبال این بوده‌ام که هنر اجتماعی را با ترجمان هنر دینی و انقلابی دنبال کنم، برای سالگرد شهادت این حرکت را آغاز کنم. ما برای اینکه قهرمانان انقلاب را که رسانه‌های غربی در مورد آن‌ها کم‌عنایتی و بداخلاقی‌هایی دارند زنده نگاه داریم باید این تجلی اندیشه‌ای آن‌ها را به تصویر بکشیم.»

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها