چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۵
«انسان ۲۵۰ ساله» معرفی می‌شود

در بخش معرفی کتاب منتخب این هفته نماز جمعه تهران، به مناسبت شهادت امام سجاد (علیه السلام) کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» معرفی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نمازجمعه این هفته تهران، 20 مرداد ماه در مصلی امام خمینی(ره)، به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد برگزار خواهد شد. طبق روال، ساعت 10:30 صبح درب‌های مصلی  به روی نمازگزاران گشوده می‌شود و برنامه از ساعت 11 آغاز خواهد شد.

در بخش معرفی کتاب منتخب این هفته، به مناسبت شهادت امام سجاد (علیه السلام) کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» معرفی می‌شود. این کتاب که حاوی بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، درباره زندگی سیاسی امامان شیعه می باشد، به کوشش مؤسسۀ فرهنگی هنری ایمان جهادی تدوین و انتشارات مرکز صهبا آن را منتشر کرده است. 

عنوان کتاب عیناً برگرفته از کلام معظم له و بیانگر نوع نگاه ایشان به زندگی سیاسی مبارزاتی ائمه (علیهم السلام) است و علت این نامگذاری در مقدمه کتاب به تفصیل در بیانات ایشان تشریح شده است.

کتاب «انسان ۲۵۰ ساله»، از یک اشاره، مقدمه و ۱۷ فصل تشکیل شده است. نحوه چینش عناوین و فصل‌ها به ترتیب تاریخ زندگی ائمه (علیهم السلام)، از دوران پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) تا امام حسن عسکری (علیه السلام) است. فصل‌های نهم و دهم این کتاب به  شرایط اجتماعی و سیاسی پس از واقعه کربلا و امام سجاد (علیه السلام) اختصاص دارد.

در بخشی از کتاب آمده است: امام سجاد (علیه السلام) بعد از واقعه عاشورا، مهمترین بار مسئولیت اداره تشکیلات تشیع را بر دوش داشتند و اگر بخواهیم تشبیه کنیم، باید این دوران را به دوران آغازین پیامبر (صلی الله علیه و آله) در مکه، یعنی آن چند سال اول که حتی دعوت، علنی هم نبود، تشبیه کرد. مطمئناً اگر آن برخوردهای تندی که ما در برخی از کلمات امام صادق و امام کاظم و امام رضا(علیهم السلام) ملاحظه می‌کنیم، از امام سجاد (علیه السلام) سر می‌زد، عبدالملک مروان که در اوج قدرت خود بود، به آسانی می‌توانست بساط تعلیمات اهل بیت (سلام الله علیهم) را بر چیند.

محتوای کتاب «انسان 250 ساله» به دنبال انتقال مفهومی متعالی از مسیر و مقصد زندگی مجاهدانه ائمه (علیهم السلام) است و از این رو، این کتاب بیش از آن که یک کتاب تاریخی صرف باشد، یک فرا تحلیل تاریخی است که به جای شرح و تفصیل وقایع زندگی ائمه (علیهم السلام) نگاهی کل گرایانه به زندگی هر یک از آن حضرات را با توجه به بستر تاریخی دوره مربوط و در راستای مقصود واحدی که همه این بزرگواران دنبال می‌کردند، ارائه می‌دهد.










 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها