قم- دبیر چهارمین جشنواره ملی داستان قم با اشاره به اهمیت پرداخت به فضای روستا در داستان، گفت: ادبیات روستایی غنای ادبیات داستانی کشور است.
مدیر انجمن ادبی پیرنگ، افزود: چهارمین دوره جشنواره ملی داستان قم همزمان با روز قم در دو بخش عمومی و ویژه فراخوان اعلام کرد که بخش عمومی آن به موضوع ادبیات روستا و تاثیر مدرنیته بر آداب و رسوم آن اختصاص پیدا کرد و بخش ویژه برای اولین بار به داستان اولی کودکان و نوجوان تخصیص داده شد. این درباره دو موضوع سفر به قم و زیارت حضرت معصومه(ع) و موضوع آزاد برگزار شد.
وی ادامه داد: تعداد 277 اثر داستانی از شهرهای مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. در ابتدا این آثار دستهبندی شد و سپس در دو بخش عمومی و ویژه (کودک و نوجوان) تفکیک و سپس توسط اساتید و داوران در دو مرحله داوری و آثار برگزیده مشخص و اعلام گرديد.
میرصانعی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای جشنواره ما انتخاب موضوع است. موضوعات را در جلسات کمیته علمی انجمن پیرنگ دنبال کردیم،د تا به این موضوعات رسیدیم.
وی افزود: هر سال تلاش کردیم یک بخش به شهر قم اختصاص پیدا کند و یک بخش هم با موضوع ادبیات روستایی با مباحثی همچون مهاجرت، کسب و کار فراموش شده پیگیری شود که امسال تاثیر مدرنیته بر آداب و رسوم روستا انتخاب شد.
دبیر چهارمین جشنواره ملی داستان قم، درباره چرایی انتخاب ادبیات روستایی، توضیح داد: ادبیات روستایی غنای ادبیات داستانی ماست و همچنین تاثیری که روستا در فرهنگ و پیشینه ما دارد، به وضوح مشخص است.
نظر شما