وی با توصیف فضای فرهنگی، ادبی و هنری این شهرستان گفت: ایوان از دیرباز به عنوان شهرستانی فرهنگی شناخته شده و دارای شاعران و ادیبان فراوانی در عرصههای مختلف فرهنگی، ادبی، هنری و دینی و... است که تعدادی بدرود حیات گفتهاند. شخصیتی چون مصطفی شرفی که بیش از 10 هزار بیت شعر سروده و یا شاکه و خانمنصور به عنوان دو شاعر پیشکسوت در ادبیات کردی از سرآمدان شعر و ادبیات کردی در شهرستان و منطقه هستند.
وی ادامه داد: در عرصههای قرآنی، مریم شفیعی، حافظ کل قرآن دارای مقامهای متعدد ملی و بینالمللی است. در عرصه ادبیات شعری، ایوان به عنوان قطب شعر و شاعری مطرح است. در حوزههای خوشنویسی، موسیقی، نقاشی،گرافیک، هنرهای تجسمی و... شخصیتها و چهرههای زیادی هستند که سهم فراوانی در بالندگی فرهنگی و هنری و ادبی این شهر دارند.
وی ادامه داد: نسل جدید علاقه کمتری به مطالعه دارند و این مشکل بزرگی است که برای رفع آن عزم ملی میطلبد. شاید یکی از معضلات این عرصه و کتابگریزی و فرار از کتاب و مطالعه، قیمت بالای این کالای فرهنگی است که متاسفانه به عنوان یک ضرورت در سبد کالای خانوادهها نیست.
خط: علی هَلَشی
وی درخصوص شرایط و موقعیت و جایگاه کتاب و کتابخوانی و کتابفروشی در میان مردم این شهرستان گفت: نمیتوان به طور دقیق در این مورد سخن گفت، چون آمار دقیقی و مستندی از جامعه هدف وجود ندارد، اما فعالیت جدی کتابفروشی «فرهنگ» در ایوان قابل قبول است و مدیر این مجموعه فرهنگی در راستای عرضه و توزیع و فروش کتابهای بروز و مناسب برای جامعه هدف، اقدامات خوبی را انجام میدهد.
وی ادامه داد: بالابودن قیمت کتاب و وضعیت فعلی معیشتی مردم بر تهیه و خرید کتاب، بی تاثیر نیست، اما همچنان کتاب علاقهمندان و مخاطبان خاص خودش دارد.
هَلَشی در ادامه به راههای علاقهمند کردن مردم به کتاب و مطالعه اشاره کرد و گفت: اعتقاد راسخ دارم که برای علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی، لازم است که یارانه مناسب خرید کتاب لحاظ شود، چون هزینههای اقتصادی مجالی برای تهیه این کالای فرهنگی باقی نگذاشته و امکان خرید مردم کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در راستای علاقهمند کردن مردم به کتاب و کتابخوانی تلاشهایی صورت گرفته، ولی کافی و مناسب نیست، از طرفی کتابهای موجود در اغلب کتابخانهها به علت اینکه قدیمی هستند و بروز نشدهاند موجب شده تا خوانندگان کمتر به این اماکان فرهنگی مراجعه کنند و یکی از دلایل پائین آمدن سرانه مطالعه، وجود کتابهای قدیمی در برخی کتابخانههاست.
وی با اشاره به نقش آموزش در بالابردن فرهنگ کتابخوانی، گفت:آموزش به عنوان بحثی زیربنایی، کمتر به آن توجه شده. خانوادهها از کتاب و کتابخوانی و جذابیت کتاب غافل شدهاند.خانواده، اولین و تاثیرگذارترین حلقه، در امر آموزش کتابخوانی است، اگر فرهنگ کتابخوانی از خانواده شروع شود، بیشک این رفتار در میان جامعه منتشر میشود و فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا میکند.
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم روزی شاهد گسترش حداکثری کتابخانهها باشیم و شرایطی فراهم شود که مطالعه مانند آب که مایه حیات است، دارای اهمیت فراوانتری شود، تا دانایی بر نادانی و نور بر تاریکی و علم بر نادانی و صلح بر جنگ و مهربانی بر کینه و دشمنی برتری پیدا کند.
نظر شما