شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۲
نویسنده حق تحریف در تاریخ شفاهی ندارد

مازندران-نویسنده و پژوهشگر مازندرانی گفت: در تاریخ شفاهی، نویسنده حق تحریف در اثر ندارد چرا که اینها سند است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از ساری، زین‌العابدین درگاهی بعد از ظهر شنبه در نشست تخصصی کتابخوان با محوریت ادبیات جنگ و دفاع مقدس در حوزه هنری مازندران، اظهار کرد: کتاب دارهایی که کتابخوان و کتاب‌شناس باشند بهترین گزینه مخاطبان برای مراجعه هستند.
 
وی درباره معرفی کتاب در نشست‌های کتابخوان، افزود: با معرفی کتاب، مخاطبی که کتاب را مطالعه نکرده باید به تصویری از کتاب دست یابد و ترغیب به مطالعه شود.



 
این نویسنده مازندرانی گفت: کودکان را در خانه باید به شیوه عملی به فرد کتابخوان تبدیل کنیم به این معنا که خودمان کتاب بخوانیم تا کودک، کتابخوان شود در غیر این صورت، کودک ما علاقه‌ای به کتاب نخواهد داشت البته در مواردی، کودک از طریق همسالان خود ممکن است به کتاب گرایش یابد.
 
درگاهی با بیان اینکه رهبر انقلاب کتابخوان هستند و ایشان برای رفع تکلیف، این کار را نمی‌کنند، تصریح کرد: مسئولان فرهنگی ما باید دغدغه فرهنگی داشته باشند.
 
وی با اشاره به نقش تدوین کننده در خاطرات رزمندگان جنگ، یادآور شد: تدوین کننده باید این خاطرات را به متن تبدیل کند.
 
پژوهشگر مازندرانی با بیان اینکه کتاب‌های حوزه دفاع مقدس، کلی است، ادامه داد: این حوزه باید مانند سایر علوم، طبقه‌بندی و جزء جزء باشد.

درگاهی خاطرنشان کرد: تاریخ
شفاهی، خاطرات شفاهی، رمان و داستان، داستان کوتاه، نمایشنامه، فیلمنامه، روزشمار جنگ، نگاه فرماندهان، تفسیر عملیات، زندگی‌نامه کسانی که پشت صحنه جنگ بودند یا زندگی بانویی که پا درمیدان جنگ گذاشته، طبقه‌بندی ادبیات دفاع مقدس است.
 
وی با بیان اینکه خاطرات همسر شهید، فقط خاطره نیست و موضوعات دیگری را می‌توان در پس این خاطرات به دست آورد، اظهار کرد: نویسنده هوشمند باید این نکات را در لایه لایه اثر خود بیان کند.
 
سرپرست گروه نویسندگان شناختنامه مازندران در دفاع مقدس، افزود: به عنوان نمونه اگر نویسنده بومی چند جمله مازندرانی در کتاب بیان کند برای مخاطب محلی تبدیل به اثری پر کشش می‌شود و جاذبه بیشتری برای مخاطب خلق می‌کند.
 


درگاهی با بیان اینکه در تاریخ شفاهی، نویسنده حق تحریف در اثر ندارد چرا که اینها سند است، گفت: اگر بخشی از آثار این حوزه با استقبال مخاطب مواجه نمی‌شود به خاطر همین مسئله است.
 
وی با اشاره به فرم‌های مختلف در تولید آثار مرتبط با جنگ، تصریح کرد: هر قالبی که برای تولید اثر در حوزه جنگ انتخاب می‌کنیم باید اثر تولیدی را در همان شکل به پایان برسانیم.
 
این نویسنده خاطرنشان کرد: در نشست‌های اینچنینی کتاب‌های بومی معرفی شود چرا که منبعی برای بسیاری دیگر از پژوهش‌ها خواهد بود.
 
تولید آثار فاخر دفاع مقدس در حوزه هنری

در ادامه این نشست رئیس حوزه هنری مازندران، با اشاره به اهمیت تولید اثر در حوزه دفاع مقدس، اظهار کرد: نسل‌های آینده باید بدانند در جنگ هشت ساله چه اتفاقاتی رخ داده و چه جان‌های عزیزی فدای ایران شده تا این سرزمین حفظ شود.

 

مهدی معصومی گرجی افزود: در حوزه هنری مازندران به دنبال حمایت از  تولید اثر در تمامی رشته‌های هنری و فرهنگی هستیم.
 
وی با بیان اینکه خاطرات رزمندگان جنگ، تاریخ این سرزمین است، گفت: حوزه هنری در زمینه تولید کتاب‌های مرتبط با دفاع مقدس، آثار فاخری دارد.
 
این مسئول با اشاره به اینکه رزمندگان ما در جنگی از میهن دفاع کردند که به این سرزمین، تحمیل شده بود، تصریح کرد: دشمن بعثی با ابزار متفاوت و حمایت‌های جهانی به ما حمله کرده بود و جوانان پاک ایران اسلامی، در حالی به میدان مبارزه رفتند که از هر سو در تحریم بودیم.
 
معصومی خاطرنشان کرد: بیان تاریخ دفاع مقدس، خاطرات شهدا و آنچه بر ایران اسلامی گذشت کوچکترین وظیفه‌ای است که در قبال دلاورمردان و شیرزنانی داریم که به ایفای نقش در دفاع مقدس پرداختند.
 
لزوم ورود نویسندگان به بخش‌های بکر دفاع مقدس
 
در بخش دیگری از این نشست، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ساری، اظهار کرد: هفته گرامیداشت دفاع مقدس، بهانه‌ای است تا به بازخوانی تاریخ جنگ بپردازیم.
 
ابوذر علیزاده افزود: ما در جنگی نابرابر قرار داشتیم و امروز به مدد نویسندگان حوزه دفاع مقدس و بازماندگان جنگ، بخشی از مسائل مرتبط با جنگ، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه دفاع مقدس، در دفاع از حقوق انسان‌های بی‌گناهی شکل گرفت که به تازگی، از یوغ رژیم ستم‌شاهی خارج شده بودند، گفت: مردم غیرتمند ایران، از هویت دینی و ملی و همچنین از استقلال این سرزمین دفاع جانانه کردند.
 
این مسئول با اشاره به اینکه ادبیات دفاع مقدس، سراسر مملو از پایداری، فداکاری، جانفشانی و از خودگذشتگی مردم پاک این سرزمین است، تصریح کرد: نویسندگان این حوزه، تلاش‌های فراوانی داشتند تا جنگ و زندگی را در قالب اثر داستانی یا خطره‌گویی و دیگر قالب‌های این بخش، در اختیار مخاطبان قرار دهند.
 
وی با اشاره به نقش مازندران در دفاع مقدس، گفت: هنوز بخش‌های بکر بسیاری در حوزه دفاع مقدس مازندرانی‌ها داریم که نویسندگان به آن بخش‌ها ورود نکرده‌اند.
 
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ساری خاطرنشان کرد: ورود نویسندگان به این بخش‌ها می‌تواند منجر به تولید اثری بدیع شود که هوش از مخاطب برباید.


 
در این نشست کتاب‌ «خانم ماه»، «داستان مریم»، «باران آتش»، «خاک‌های نرم کوشک» و «دختر شینا» توسط حاضران معرفی شد و از معرفی‌کنندگان کتاب، قدردانی شد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها