نويسنده حوزه دين و علوم قرآني به مناسبت روز ملي حجاب و عفاف(21 تيرماه) با اشاره به ديدگاههاي اسلام درباره وظايف دوجانبه زنان و مردان جامعه اظهار داشت: لزوم رعايت حجاب بايد از دوران كودكي از طريق كتابها و رسانهها دورني شود._
وي افزود: اسلام براي زنان با توجه به ويژگيهاي و جنبههاي خاص روحي، جسمي و رواني آنان، قوانين خاصي را وضع و براي مردان نيز با توجه به تواناييها، مشخصات فيزيكي و وظايف كاري آنها در اجتماع، تكاليف مشخصي را تعيين كرده است.
نويسنده كتاب «مبانی حکومت اسلامی» با اشاره به پوششهاي متفاوت در جوامع گوناگون تصريح كرد: در هر جامعهاي به همان ميزان كه براي اعضاي جامعه به ويژه بانوان احترام قايلند، پوشش و حجاب را بيشتر رعايت ميكنند.
وي افزود: جوامعي كه شأن، وقار و حرمت زن را در نظر ميگيرند ـ جداي از مسلمان بودن يا غير مسلمان بودنشان ـ به ميزان حرمتي كه براي زن قايلند، قوانين گوناگوني در جامعه وضع كردهاند كه بخشي از آن در پوشش و عرف آن جامعه قابل مشاهده است.
حجتالاسلام جوانآراسته خاطرنشان كرد: اگر اسلام مقوله حجاب را مطرح ميكند و مشخصات و ويژگيهايي را براي آن قرار ميدهد، معطوف به اين مساله است كه وقار و شأن زن و مرد را در هنگام ورود به جامعه در نظر ميگيرد.
وي افزود: دين اسلام و كتاب آسماني مسلمان براي مردها نيز تكاليفي را تعيين كرده كه حداقل آنها اين است كه پوشش مردان نبايد زننده باشد و همانگونه كه براي خانمها احترام قايلند و در جامعه از آنها انتظار دارند كه با پوشش مناسبي حاضر شوند، در يك تقابل منطقي، خود آنها نيز به اصول اسلامي و عرف جامعه احترام گذارند و در شرايط گوناگون به اين مسايل پايبند باشند.
نويسنده مجموعه «درسنامه علوم قرآنی» با تأكيد بر فوايد رعايت حدود حجاب براي افراد و جامعه بيان داشت: به طور معمول زماني كه از سوي بانوان يك جامعه اصول حجاب رعايت ميشود و مردان نيز به اين امور احترام ميگذارند، حرمت هر دو طرف حفظ ميشود و بسياري از بنيانهاي اجتماعي با استحكام بيشتري به حفظ ساختارهاي اساسي چون خانواده ميپردازند.
استاد حوزه علميه قم يادآور شد: زنان و مرداني كه اين مقوله را رعايت نميكنند، به نوعي به ناهنجاريهاي جامعه دامن ميزنند و آنها را ترويج ميكنند و باعث ميشوند برخي از افراد بيمار يا ناآگاه، از اين شرايط سوء استفاده كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه «اگر بانوان پوشش خود را به درستي رعايت كنند، اما برخي مردان جامعه به اين نوع نگرش احترام نگذارند و ناامنيهايي را براي آنها ايجاد كنند، چه راهكارهايي را ميتوان در پيشگرفت» اظهار داشت: اگر اين موضوع از سوي هر دو طرف در جامعه رعايت شود؛ امكان بروز چنين مسايلي به حداقل ميرسد، اما ممكن است مواردي وجود داشته باشد كه در اين صورت وظيفه مسوولان جامعه، متوليان فرهنگي، نويسندگان و ديگر احاد جامعه است تا با فرهنگسازي و ترويج هنجارهاي صحيح، از طريق برنامههاي گوناگون و تأليف كتاب، جامعه را به سوي محيطي امن و سالم سوق دهند.
حجتالاسلام جوانآراسته با اشاره به اين كه سوء استفادهكنندگان افراد بيمارياند كه از تربيت خانوادگي صحيحي بهره نبردهاند، گفت: در اين زمينه بايد از دوران كودكي فرهنگ و آداب درستي را با استفاده از وسايل آموزشي گوناگون نظير كتاب و متون آموزشي و رسانههاي در آنها نهادينه كرد تا در راستاي تعاملات صحيح اجتماعي و سالمسازي محيط اجتماعي عمل كنند.
از تأليفات اين نويسنده اجتماعي و ديني ميتوان به كتابهاي «مبانی حکومت اسلامی»، «درسنامه علوم قرآنی؛ سطح 1و 2»، «دروس فی علوم القرآن»، «علوم قرآن(به زبان اردو)»، «رهبر و رهبری»، «مبانی حاکمیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» و «حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام» اشاره كرد.
نظر شما