در نشست اساتيد درس "آشنايي با دفاعمقدس" مطرح شد
تدوين تاريخ جامع جنگ تحميلي، مهمترين وظيفه پژوهشگاه علوم و معارف
امير سرتيپ دوم عبدالحسين مفيد، نويسنده و طراح عمليات دوران دفاعمقدس، گفت: تدوين تاريخ جامع جنگ تحميلي، يكي از مهمترين وظايف پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس است كه در حال حاضر، به دنبال تحقق اين هدف هستيم.\
امير سرتيپ دوم عبدالحسين مفيد، محقق و نويسنده دفاعمقدس، در اين نشست به تحليل اهداف و محورهاي هجوم ارتش متجاوز صدام در آغاز جنگ تحمیلی پرداخت.
وي اظهار داشت: شرايط حاكم بر مرزهاي ايران و عراق و تحركات كشورهاي عربي منطقه، از جمله عوامل مهم در تحميل جنگ به ايران بودند.
مشاور نظامي نويسندگان، تصريح كرد: با روي كار آمدن حزب بعث، شرايطي بر عراق حكمفرما شد كه به مرور زمان، خود را ژاندارم منطقه دانستند و منجر به ادعاي حاكميت بر اروند و نپذيرفتن معاهده ۱۹۷۵ الجزایر (قرارداد بين ايران و عراق و تعيين خط مرزی اين دو كشور) شد.
امير سرتيپ مفيد، يادآور شد: قراردادهاي زيادي بين حکومت صدام و كشورهايي چون روسيه و فرانسه، براي تجهيز نيروهاي نظامي عراق منعقد شد و با استفاده از اين توانايي و با شروع جنگ تحميلي، 491 مورد تجاوز مرزي، 100 مورد حمله به مرزهاي هوايي و 75 مورد تجاوز به مرزهاي دريايي ايران صورت گرفت.
وي خاطرنشان كرد: تعامل فرهنگي حوزه های علميه قم و نجف نيز سبب وحشت رژيم بعثي عراق از صدور انقلاب اسلامي به اين كشور شد.
اين نويسنده ارتشي درباره سياست حکومت صدام در حمله به ايران گفت: فروپاشي دولت ايران با حمله و تجاور مرزي به اين کشور و توجیه اقتصاد رو به نابودي عراق ، از اصول اساسي در آغاز جنگ تحميلی بودند.
عبدالحسين مفيد، در پايان سخنانش، تصريح كرد: مراكزي مانند؛ سازمان عقيدتي سياسي ارتش، مركز اسناد دفاعمقدس و نويسندگاني نيز به صورت شخصي، مشغول تدوين و انتشار كتاب درباره دفاعمقدس هستند، اما تدوين تاريخ جامع جنگ تحميلي، يكي از مهمترين وظايف پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس است كه در حال حاضر، به دنبال تحقق اين هدف هستيم.
در ادامه دومين جلسه از پنجمين دوره آموزش حضوري اساتيد درس دو واحدي "آشنايي با دفاعمقدس"، امير سرتيپ علياكبر موسوي قويدل و سردار احمد سوداگر نيز به تجزيه و تحليل عملياتهاي "ثامنالائمه"، "طريقالقدس" و "بيتالمقدس" پرداختند.
پنجمين دوره آموزش حضوري اساتيد درس دو واحدي "آشنايي با دفاعمقدس" (ويژه استان تهران)، از دهم شهريور ماه 88، در سالن غدير سازمان عقيدتي سياسي ارتش آغاز شده و به مدت 6 روز ادامه دارد.
نظر شما