«شناخت کافکا»، بعد از هفده سال به بازار کتاب ایران بازگشت. بهرام مقدادی، مترجم و مدرس دانشگاه، در این کتاب تنهایی انسان امروز در اندیشههای کافکا را بررسی کرده و معرفینامه کاملی از این نویسنده آلمانی زبان را جمع آوری کرده است.
مقدادی که سالهای قابل توجهی از عمر خود را به بررسی، ترجمه و تدریس آثار کافکا گذرانده است، در این کتاب و طی هفت فصل، به معرفی این نویسنده، بررسی زندگی او، برشمردن ویژگی های نثر و موشکافی برخی از آثار کافکا و توضیح فلسفه فکری و اجزای تفکر این نویسنده پرداخته است.
این مدرس دانشگاه چندی پیش و در سالروز مرگ کافکا در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران، این نویسنده را انسانی خدا جو و حقیقت طلب دانسته بود که پیچیدگیهای فکری او در ایران، هنوز به خوبی درک نشده است.
مقدادی در شرح این کتاب توضیح میدهد: کتاب شناخت کافکا با زبانی ساده، زندگینامه و نوشتههای این نویسنده فیلسوف را مورد تجزیه و تحلیل موشکافانه قرار میدهد.کافکا بر خلاف صادق هدایت نویسندهای خوش بین بود و با شهامت تا آخرین روزهای عمرش با بیماری مزمن سل مبارزه کرد.او درد فلسفی داشت و مانند منصور حلاج و حضرت موسی(ع) میخواست با خدا تکلم کند، حلاج موفق شد و ندای اناالحق سر داد و موسی(ع) با خداوند در طور سینا مکالمه کرد. ولی کافکا با همه کوشش و صداقتش از جانب خداوند به ندایی نرسید و او در رسیدن به حقیقت ناکام ماند.
کتاب «شناخت کافکا» در سال 1369 توسط انتشارات گفتار به انتشار رسیده و اکنون پس از گذشت 17 سال، توسط نشر بهجت تجدید چاپ شده است.
دکتر بهرام مقدادی، مولف این کتاب، دارای ادبیات انگلیسی از دانشگاه کلمبیا آمریکا است و پس از سالها تدریس در دانشگاه تهران، در سال 1380 به عنوان استاد نمونه کشور شناخته شده است.
از این مدرس دانشگاه تاکنون حدود صد مقاله علمی در نشریات تخصصی ایرانی و خارجی و چهارده عنوان کتاب منتشر شده است.
وی ترجمهای نیز بر روی برخی از آثار کافکا از جمله رمان «آمریکا» و «دفتر یادداشتهای روزانه» انجام داده است.
نظر شما