به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در این مراسم، غلامعلی حداد عادل با تبریک هفته پژوهش گفت: امسال نخستین بار است که همزمان با هفته پژوهش فرصتی فراهم شد تا پژوهشگران فرهنگستان زبان و ادب فارسی حاصل بخشی از پژوهشهایشان را با همکاران خود در میان گذارند و امیدوارم که در سالهای آینده نیز این برنامه تداوم داشته باشد و در تقویم سالیانه برنامههای فرهنگستان گنجانده شود.
وی افزود: در این نشست شاهد ارائه مقالات علمی و تخصصی و روشمندی هستیم که این پژوهشها تنها بخشی از فعالیتهای پژوهشی همکاران است که در یک سال گذشته در فرهنگستان زبان و ادب فارسی انجام شده است.
محمد دبیرمقدم، معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز با تبریک فرارسیدن هفته پژوهش گفت: به سهم خودم هفته پژوهش را به همه اعضای هیئت علمی و پژوهشگران فرهنگستان تبریک میگویم و از تلاش آنان در طول یک سال گذشته برای ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای پژوهشی فرهنگستان سپاسگزاری میکنم.
وی با اشاره به روز بزرگداشت حکیم فردوسی که با روز پاسداشت زبان و ادب فارسی پیوند خورده است، گفت: در چند سال گذشته فرصت و امکانی فراهم شده تا در فرهنگستان زبان و ادب فارسی مراسم شایستهای در روز ۲۵ اردیبهشتماه برگزار کنیم و بهنوعی بخشی از دستاوردهای فرهنگستان را با پژوهشگران در میان بگذاریم. در برنامهریزیها قصد داریم از سال آینده همایش پاسداشت زبان و ادب فارسی را غنیتر برگزار کنیم و در این همایش بخشی از دستاوردهای علمی و پژوهشی فرهنگستان را به صورت ارائه مقاله و کتاب با پژوهشگران در میان بگذاریم و از حضور استادان و پژوهشگران دانشگاهها نیز بهرهمند شویم.
معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه به تشریح برخی از فعالیتهای پژوهشی گروههای فرهنگستان پرداخت و افزود: همزمان با برگزاری هفته پژوهش تعدادی از پژوهشگران فرهنگستان زبان و ادب فارسی در دانشگاهها و مراکز دانشگاهی کشور سخنرانی دارند و در جریان این سخنرانیها تازهترین دستاوردهای فرهنگستان را با پژوهشگران و علاقهمندان در میان میگذارند.
وی همچنین در ادامه از برگزاری همایش «چشمانداز اعتلای گرایش ادبیات پایداری: راهکارها و موانع» به همت گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان خبر داد و گفت: به منظور تأمین بخشی از منابع درسی و دانشگاهی گرایش ادبیات پایداری دو عنوان کتاب در فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است که از این کتابها در همایش رونمایی خواهد شد.
در بخش دیگری از این مراسم، مریم مسگرخویی، پژوهشگر گروه زبان و رایانه، حسینعلی رحیمی، عضو هیئت علمی گروه فرهنگنویسی، رضا عطاریان، پژوهشگر گروه واژهگزینی و محمدرضا رضوی، عضو هیئت علمی گروه واژهگزینی فرهنگستان به ارائۀ چکیده پژوهشهای در دست اجرای خود و همکاران پرداختند.
نظر شما