شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
آخرین اثر یانیس واروفاکیس به نمایشگاه کتاب رسید

کتاب «تکنوفئودالیسم؛ آنچه سرمایه داری را نابود کرد» نوشته یانیس واروفاکیس و با ترجمه سیامک کفاشی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فرضیۀ من این است که سرمایه‌داری مرده؛ یعنی آن‌قدر پویا نیست که بتواند اقتصاد را اداره کند. نقشش با چیزی اساساً متفاوت جایگزین شده است، چیزی که من تکنوفئودالیسم می‌نامم. در بطن فرضیۀ من استعاره‌ای وجود دارد که شاید در ابتدا گیج‌کننده به نظر برسد، اما امیدوارم بتوانم نشان دهم که کاملاً معقول و منطقی است: آنچه سرمایه‌داری را کشته خود سرمایه است. نه سرمایه‌ای که ما از سرآغاز عصر صنعتی می‌شناسیم بلکه شکلی جدید از سرمایه، گونه‌ای جهش‌یافته از آنکه طی دو دهۀ اخیر سربرآورده و آن‌قدر از نیای خود قدرتمندتر است که مثل ویروسی احمق و ذوق‌زده میزبانش را به کشتن داده. علت این اتفاق چه بود؟ دو تحول اساسی: اول خصوصی‌سازی اینترنت توسط شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا و چین. دوم واکنش حکومت‌ها و بانک‌های مرکزی کشورهای غربی به بحران بزرگ مالی سال ۲۰۰۸. موضوع کتاب تکنوفئودالیسم چیزی است که پیشاپیش برای سرمایه‌داری و در نتیجه برای ما اتفاق افتاده است، آن هم به‌واسطۀ ابزارهای دارای نمایشگر و متصل به اَبر که همه ازشان استفاده می‌کنیم.

شاید آن‌قدر درگیر بحران‌های مالی بی‌امان و همه‌گیری کووید بوده‌ایم که ظهور یک نظام جهانی جدید از نظرمان دور مانده، نظامی که در استثمارگری از سرمایه‌داری پیشی گرفته است. واروفاکیس پیش‌تر کتاب محبوب «حرف هایی با دخترم درباره اقتصاد» را در پاسخ به پرسش بنیادین دخترش دربارۀ منشأ نابرابری نوشته بود و این بار در تکنوفئودالیسم تلاش می‌کند به پرسش پدرش دربارۀ تأثیر اینترنت بر سرمایه‌داری پاسخ دهد. او ادعا می‌کند سرمایه‌داری مرده و جایش را به نظام جدیدی داده که او «تکنوفئودالیسم» می‌خواندش.

آخرین اثر یانیس واروفاکیس به نمایشگاه کتاب رسید

به گفتۀ واروفاکیس عامل نابودی سرمایه‌داری شکلی جهش‌یافته از سرمایه است که از دو دهه پیش و به دو دلیل عمده سربرآورده: خصوصی‌سازی اینترنت به‌واسطۀ شرکت‌های عظیم آمریکایی و چینی و عملکرد بانک‌های مرکزی کشورهای غربی پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸. واروفاکیس در خلال روایت‌هایی از اساطیر یونانی و فرهنگ عامه با توصیف این تغییر شکل اساسی نشان می‌دهد که نظام جدید چطور ذهن ما را به بند می‌کشد، چطور مناسبات قدرت را در سطح جهان از نو شکل می‌دهد و نهایتاً چگونه و به چه قیمتی سرنگون خواهد شد.

یانیس واروفاکیس، اقتصاددان و سیاستمدار اهل آتن، پس از سال‌ها تدریس اقتصاد در بریتانیا، استرالیا و ایالات متحده وزیر دارایی یونان شد و شهرتی جهانی یافت. او در پی مخالفت با تحمیل سیاست‌های ریاضتی اروپا از مقامش کناره گرفت و مشغول تدریس و نویسندگی شد؛ این کتاب برای هر کسی است که می‌خواهد آشفته‌بازاری را که در آن زندگی می‌کنیم درک کند، و از آنجا که همه در این آشفته‌بازار به سر می‌بریم کتابی است برای همگان. (اسلاوی ژیژک)

کتاب «تکنوفئودالیسم؛ آنچه سرمایه داری را نابود کرد» نوشته یانیس واروفاکیس و با ترجمه سیامک کفاشی در ۲۹۴ صفحه و با قیمت ۳۲۰ هزار تومان به بازار نشر عرضه شده است.

نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت) ۱۴۰۳ (در محل مصلای امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

اطلاعات کامل نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران را اینجا بخوانید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها