به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، عصر روز سهشنبه ۱۶ مرداد ماه در آئینی از کتاب قرارگاه گمنامان نوشته افشین طاوسیان مقدم رونمایی و نقد و بررسی شد.
در این آئین، منصور محبی معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از همراهی و همگرایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای اسلامی دفاع مقدس گفت: نقد و بررسی پیرامون کتاب، باید به طور جد در استان پیگیری شود.
سالم پوراحمد شاعر و نویسنده و منتقد نیز گفت: نشر کتاب یک مجاهدت است و خرسندیم از اینکه از رشادت رزمندگان گمنام، حماسه آفرینی صورت گرفته است و متأسفانه امروز در عرصه نشر، کتابهایی چاپ میشود، که از قلم و شأن بسیار پائینی برخوردارند و ناشران باید میزان و معیار و حرمت قلم را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه کتاب قرارگاه گمنامان با نشآت گرفتن از حافظه پدری رزمنده، نوشتهای بی طرف و مورد توجه است، گفت: از محسنات این کتاب روایات حوادث بر اساس تاریخ، ذکر جزئیات، برجسته کردن خدمات ارتشیها و جوانمردان دوران دفاع مقدس و معرفی دقیق نامها و مکانهاست.
وی افزود: از نواقص کتاب میتوان به عدم نام بردن نقل کننده خاطرات، که در مقدمه هم کمرنگ بود و فقدان فصل بندی، فقدان نمایه مکانها و نامها و نیز عدم اعلان گزاری و عدم استفاده از منابع نام برد.
در ادامه قاسم نظری نویسنده و منتقد و کارشناس نظامی گفت: در سطح استان کمتر کتابی دیده شده از سختیهای دفاع مقدس، این گونه واضح قلم بزند.
نظری با اشاره به اینکه متن و نوشتار اصلی کتاب، خاطره نویسی است، و ۷ گام اصلی در خاطره نویسی وجود دارد، که در این کتاب کمتر این اصول رعایت شده است.
نظری ادامه داد: رنگ و شکل کتاب در خریداری آن بسیار تاثیرگذار و کتاب از طراحی جلد و نمایی ضعیف برخوردار است و از دیگر نواقص کتاب متن کتاب با مقدمه اول متفاوت است، خسته کننده بودن متن کتاب، گم بودن علائم نگارشی و ویراستاری، درج آمار و ارقام بدون اشاره به منابع نیز از ضعفهای این کتاب است.
این برنامه با نظارت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همت موسسه فرهنگی هنری عصر پیام ایلام با مدیریت واحد زهرایی، خانه کتاب و ادبیات ایران، ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و با حضور منتقدان، نویسندگان و علاقهمندان برگزار شد.
به گزارش ایبنا، نشر قلاویزان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام، کتاب قرارگاه گمنامان، نوشته افشین طاوسیانمقدم (۱۳۶۹) را با ویراستار سکینه آزادی و نظارت نبیالله تبار، در ۳۵۵ صفحه در سال ۱۴۰۲ در نوبت اول چاپ و منتشر کرده است.
نظر شما