ظاهر سارایی شاعر، پژوهشگر، مصحح و شرحنویس ایلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام گفت: به تازگی انتشارات زانا کتاب «ڕێزەێ ڕاز» گزیدە شعرهای کُردی میرزاروضان کمری زنگنه(۱۳۲۳-۱۳۹۷ خورشیدی) شاعر بزرگ کُردی سرای کرمانشاهی، را در ۲۳۰ صفحه با شرح، تفسیر و توضیح اینجانب برای علاقهمندان به آثار ادبیات شعر کردی چاپ و منتشر کرده است.
وی ادامهداد: میرزا روضان کمری زنگنه به زبان کُردی گورانی شعر سروده و از برجستهترین نمایندگان این سبک از سرودن در زمانه ماست.
وی ادامهداد: شعر میرزا روضان, روان و منسجم، و آکنده از خیالپردازی و تصویرآفرینی است و درونمایههای شعریاش را تغزل، توصیف طبیعت، میهندوستی، انسان دوستی، ادب تعلیمی و … تشکیل میدهد.
شاعر مجموعه «نشد پروانه باغ تو باشم.» ادامه داد: این کتاب، گزیده جامعی از برجستهترین شعرهای اوست که توسط اینجانب تدوین و تصحیح و شرح داده و مقدمه مبسوط و تحقیقی و حواشی و تعلیقاتی بر این اثر نوشتهام.
وی ادامهداد: این اثر، بعد از کتابهای «دیوان آرام» و «شاعر قلههای مهآلود» سومین اثر در حوزه تصحیح و شرح متون شعری کُردی است که به تازگی چاپ و منتشر شده است.
به گزارش ایبنا؛ ظاهر سارایی دهبالایی متولد ۱۳۴۳ در ایلام و از شاعران محققان و پژوهشگران برجسته و نامآشنا در زبان و ادبیات فارسی و کردی است و تاکنون کتابهای: «دیوان آرام» (دیوان کامل اشعار کردی علیاصغر عباسی آرام- به انضمام برگزیده اشعار فارسی), «هووچ بیهچان» شعر کردی (با ترجمه کامل فارسی)، «کهلیمه و کهمووتهر» شعر و ترجمه، «شاعر قلههای مه آلود» تصحیح و ترجمه و شرح اشعار غلامرضاخان ارکوازی به انضمام درآمدی بر کرد و سیر تاریخی و فرهنگی او و تاریخ استان ایلام از نگاهی دیگر «گزیده ادبیات معاصر» (مجموعه شعر)، «نشد پروانه باغ تو باشم» (مجموعه شعر فارسی) (برگزیده سومین دوره جایزه کتاب سال استان ایلام در سال ۱۳۹۸), «به هر چه تازه سلام»، (مجموعه شعر فارسی)، «میرکان» (دریچهای به ادبیات شفاهیمردم ایلام) با مشارکت صیدمحمد درخشنده، از او چاپ و منتشر شده است.
سارایی، افتخارات زیادی در سطح کشور کسب کرده که از آن جمله میتوان به کسب رتبه اول در جشنواره بینالمللی شعر فجر و کسب رتبه دوم تألیف کتاب معلم به خاطر تألیف «دیوان غلامرضاخان ارکوازی» اشاره کرد.
نظر شما