سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
دوره‌های آموزشی مهارت‌های قصه‌گویی در کردستان برگزار می‌شود

کردستان - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان از برگزاری دوره‌های آموزش مهارت‌های قصه‌گویی در شهرستان‌های تابعه استان خبر داد و گفت: این دوره‌ها با هدف تشویق، ترغیب و توانمندسازی علاقه‌مندان به قصه‌گویی برگزار می‌شود.

حمیدرضا گوهری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج اظهار کرد: بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی با رویکرد شناخت و تعمیم قصه‌های عامیانه ایران و قصه‌های جهان به سبک زندگی ایران معاصر، بر آن است تا گفتمانی جدی را در حوزه روایت‌گری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تجربیات گذشته فرصت‌های جدید را در زمینه قصه‌گویی فراهم کند.

وی با اشاره به فراهم کردن زمینه هر چه بهتر برگزار شدن بخش استانی بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی عنوان کرد: بر همین اساس دوره‌های آموزش مهارت‌های قصه‌گویی با هدف تشویق، ترغیب و توانمندسازی علاقه‌مندان به قصه گویی در شهرستان‌های تابعه استان برگزار می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان ادامه داد: نشست آموزشی یک روزه مهارت‌های قصه‌گویی در چند روز گذشته با حضور ۳۵ نفر از دانش‌آموزان رشته تربیت کودک در مرکز فرهنگی هنری شماره (۱) مریوان برگزار شد.

گوهری افزود: در این کارگاه آموزشی در بخش اول با اجرای شایسته احمدی مربی مسئول مرکز شماره (۱) مریوان، هنر آموزان با شیوه و سبک قصه‌گویی سنتی از انتخاب تا اجرای قصه آشنا شدند و در بخش دوم کارگاه نیز شیوه‌نامه قصه‌گویی توسط مربی فرهنگی مرکز، هانا جهانی تشریح شد.

وی همچنین از برگزاری کارگاه‌های آشنایی با چیستی و چرایی قصه‌ها برای هنرجویان رشته تربیت کودک و علاقمندان به هنر قصه‌گویی هنرستان حکمت سنندج در روزهای چهارشنبه هر هفته خبر داد و افزود: نادیا حمزه کرمی از مربیان کانون و داور و مدرس قصه‌گویی در این کارگاه‌ها مهارت‌های قصه‌گویی را به هنرجویان آموزش می‌دهد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان همچنین گفت: کارگاه چگونه قصه بگوییم از جمله فعالیت‌های مرتبط با بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه گویی در مرکز فرهنگی هنری قروه نیز برگزار شد.

گوهری یادآور شد: در این کارگاه که فراخوان آن به صورت عمومی انتشار یافت، والدین، معلمان آموزش پرورش، مربی‌های مهد کودک و پیش دبستانی‌ها و تعدادی از فعالین قصه‌گویی شهرستان قروه حضور داشتند.

وی، توسعه کمی و کیفی قصه‌گویی، توجه‌ی همه جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعه هدف، توجه و ارزش‌گذاری به تمام فرم‌های هنری قصه‌گویی با محوریت روایت تک نفره، گسترش ارتباط با قصه‌گویان غیر ایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیر ایرانی در عرصه‌ی قصه‌گویی، استفاده از رسانه‌ی ملی جهت ترویج و تبیین قصه‌گویی، گسترش بخش علمی جشنواره قصه‌گویی، عملیاتی نمودن اندیشه‌ی ترویج قصه‌گویی در بستر جشنواره قصه‌گویی را از جمله اهداف این دوره از جشنواره عنوان کرد.

گوهری در ادامه در خصوص مهارت‌های که می‌شود از طریق قصه‌گویی به کودکان آموزش داد، یادآوری کرد: با قصه‌گویی هدفمند گذشته از سرگرم کردن کودکان به آنها مهارتهای زندگی را نیز آموزش می‌دهیم و این مهارت‌ها شامل مهارت حل مساله و تصمیم گیری، مهارت تفکر، مهارت کنترل هیجانات و استرس، مهارت همدلی و مهارت‌های ارتباطی و … است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها