به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «درهمتنیدگی» نوشتۀ نیکولاس کریستاکیس و جیمز فاولر با ترجمۀ سامان الهیاری تفرشی از سوی نشر نیماژ منتشر شد.
در دنیای علم، بهخصوص علم روانشناسی، گاهی تحقیقاتی انجام میشود که از فیلمهای تخیلی هالیوودی اعجابانگیزتر هستند و همین موضوع باعث میشود که بارها و بارها مورد آزمون قرار بگیرند تا باورپذیری آنها افزایش یابد.
نیکولاس کریستاکیس و جیمز فاولر دو تن از محققان برجستهای هستند که نمونهای از این تحقیقات را انجام داده و نتایج جالبی به دست آوردهاند. نتایجی که میتواند بسیاری از ناکامیها و موفقیتهای زندگی انسانها را توضیح دهد و درعینحال یادگیری آنها نیز میتواند زندگی خوانندگان این کتاب را متحول سازد. نکتهی جالب کتاب این است که کریستاکیس علاوهبر تحقیقات خود به تحقیقات جالب برخی دیگر از برجستهترین محققان و روانشناسان دنیا اشاره کرده است تا خواننده بتواند مجموعه این تحقیقات را کنار هم قرار دهد و همچون نقشهی راه از این دانش منحصربهفرد دربارهی روابط بین انسانها، نقش گروهها و شبکههای انسانی و چگونگی تأثیر ناخودآگاه گروه انسانها بر ما و همچنین قوانین ناگفتهی موجود در شبکههای انسانی استفاده کند. هر گروهی که تشکیل میشود، بدون اینکه اعضای آن بخواهند، خودبهخود از قواعد و قوانینی پیروی میکند چنانچه این قوانین را بشناسیم به خوبی میتوانیم از نیروی عظیم گروه استفاده کنیم. درعینحال با درک کامل مجموعهی انسانی به حقایقی پی میبریم که دانستن آن از واجبات زندگی هر فرد است. کریستاکیس و فاولر برهمین اساس این کتاب بیبدیل را به تحریر درآوردند تا نشان بدهند مجموعهی انسانها در کنار هم به مراتب فراتر از تعداد اعضای گروه است.
برشی از کتاب:
درحالیکه نخبگان مانند مدیران شرکتها آشکارا از شکلدهی شبکههای اجتماعی متناسب با نیازهایشان سود میبرند، مشخص نیست آیا این مزایا به سطوح دیگر جامعه میرسند یا خیر. درهرصورت میتوان شبکههای اجتماعی را پاسخی به این پرسش دانست که چرا ثروتمندان ثروتمندتر میشوند و چرا نابرابری اقتصادی همچنان درحال افزایش است. منطق، ساده است: اگر ثروتمند باشید، میتوانید دوستان بیشتری جذب کنید و اگر دوستان بیشتری داشته باشید، میتوانید راههای بیشتری برای ثروتمندشدن پیدا کنید و تغییرات در فناوری میتواند این وضعیت را شدیدتر کند. وقتی جستوجو و پیمایش در شبکههای اجتماعی آسانتر باشد، حلقهی بازخورد مثبت بین پیوستگیهای اجتماعی و موفقیت میتواند یک ذرهبین اجتماعی ایجاد کند که همچنان قدرت و ثروت بیشتری را در دستان کسانی قرار میدهد که از پیش آن را داشتهاند.
«درهمتنیدگی» از مجموعهی استخوانهای روح نشر نیماژ منتشر میشود که دفترهاییست در باب فلسفه و نظریهی مدرن. استخوانهای روح سر آن دارد تا بازنمایی تحلیلی و دقیقی از جریانها و جنبشهای فلسفی و نظری معاصر بهدست دهد. کتاب «درهمتنیدگی» در ۵۶۴ صفحه به قیمت ۴۸۰ هزار تومان از سوی نشر نیماژ منتشر شده است.
نظر شما