به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، در آیین «دیدار با مفاخر» فرهنگی و ادبی هرمزگان که به همت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و دبستان سید قطب بندرعباس به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار برگزار شد، با یکی از پژوهشگران بومی و مولفان شاخص هرمزگان دیدار و گفتوگو شد.
لیلا ملاحی ضمن خوشامدگویی و شادباش هفته کتاب با ابراز خرسندی از این همنشینی، بیان کرد: از سال ۱۳۸۰ با توجه به ضرورتهایی که در جامعه احساس کردم به صورت جدی و از سر عشق وارد عرصه نویسندگی و پژوهش در فرهنگ بومی و بویژه فرهنگ مردم «جَت» طایفهای در شرق هرمزگان شدم و سپس زندگی روزمره، پوشش، سنت و آداب و رسوم و مشاغل آنها را نقاشی کردم.
این نقاش و نویسنده خوشذوق به پیشینه فرهنگی خانوادگی و دوران کودکی گریزی زد و گفت: کتاب، دوست دیرینه و ماندگار خانواده ما است و خانواده ما با کتاب، نشریات و فرهنگ قد کشیدند و آرام آرام بزرگ شدند.
ملاحی به سرزمین مادریاش در روستاهای کلاوی و گبرانی در شرق هرمزگان سفر کرد و با گویش شیرین سورویی از سرزمین پدری و محل سکونتش در محله سورو بندرعباس رونمایی کرد و با خوانش قصههای بومی بندری، تحسین حاضران را برانگیخت.
این پژوهشگر بندری از برنامههای آیندهاش نیز گفت و اضافه کرد: کتاب پژوهشی «سورو» در حال گردآوری است و ۳ کتاب کودک نیز آماده چاپ دارم.
در ادامه امیرعلی ناصری مدیریت آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس پیشنهاد داد تا به مناسبتهای مختلف، نمایشگاه نقاشی و کتاب این پژوهشگر هنرمند در مدارس ایجاد شود تا دانشآموزان از دانش و تجربیات ارزشمند این بانوی هرمزگانی بهرهمند شوند.
وی همچنین بیان کرد: ترتیبی اتخاذ شود تا دانشآموزان به منظور آشنایی با مفاخر هرمزگانی و قدردانی از آنها در قالب اردوی علمی و تفریحی به موزه شخصی این بانوی نویسنده مراجعه کنند.
امیرعلی ناصری مدیریت آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس، اکبر فیروزی کارشناس مسئول مشارکتها و مدارس هیئت امنایی، مدینه بهرامی مدیر دبستان سیدقطب و اعضای هیئت امنا و انجمن اولیا و مربیان دبستان «سید قطب بندرعباس» در این برنامه با حضور در موزه شخصی ملاحی با او دیدار و گفتوگو و از آثار مکتوب، صنایع دستی و نقاشیهای وی بازدید کردند.
به گزارش ایبنا، کتاب قابل تحسین «جت» طایفهای در شرق هرمزگان، «سه قصه، سه بازی»، «کالنگ»، کتاب کودک «بچه های باران» و «یک تکه گِشته با کمی کُندُر» از آثار ارزشمند این مولف است. این بانوی فیلمساز، نقاش، نویسنده و پژوهشگر، سال ۱۳۴۶ دیده به جهان گشوده است.
نظر شما