به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نسترن حکمی متولد ۱۳۳۰ در کرمانشاه است که در ۱۴ آذر در تهران درگذشت، او یک فرهنگ نویس، مترجم و محقق ایرانی بود.
به گفته خود او، خانهشان از همان ابتدا آکنده از کتاب و مجله بود. پدرش را نخستین استاد خود میدانست. به توصیه پدرش، در حین گذراندن دوران دبستان تا دبیرستان، به یادگیری زبان پرداخت. کرمانشاه را در سال ۱۳۵۴ بهقصد تحصیل در مدرسه عالی ترجمه در تهران ترک کرد تا مدرک کارشناسی ترجمه انگلیسی بگیرد. در این مؤسسه که بعد از انقلاب ۵۷ به «دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجیِ دانشگاه علامه طباطبایی» تغییر نام یافت، تحصیل آغاز کرد. بیشتر استادان خود در این دوره را اساتیدی از ایرلند و انگلیس معرفی میکرد. در جایی، از میان استادان فارسیزبان خود به دکتر منوچهر آریانپور کاشانی اشاره کرده است. پس از فارغالتحصیلی، به آموزش زبان در آموزشگاهها و مدارس پرداخت و در سال ۱۳۵۹ پس از اصلاحاتی در آموزش و پرورش از کار بیکار شد. سپس بهقصد تکمیل زبان انگلیسی راهی انگلستان شد.
نسترن حکمی در دوران دانشجویی دبیر دبیرستانهای تهران و پس از اتمام تحصیلات به مدت ۹ سال مدرس زبان انگلیسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود و همزمان از سال ۵۹ با همکاری غلامحسین صدری افشار و نسرین حکمی (خواهرش) به کار فرهنگنویسی، مترجمی و ویراستاری مشغول شد. او و خواهرش دستیار دائمی غلامحسین صدری افشار بودند. نسترن حکمی در بیستویکمین دورهٔ «جایزهٔ ترویج علم» مورد تقدیر قرار گرفت و تقدیرنامهای به پاس فعالیت در عرصهٔ دانش زبانشناسی و علوم اجتماعی دریافت کرد.
وی ترجمه مقالههایی از Scientific American, Britannica, Soviet Literature Popular Science و چاپ مقالههایی در مجلههای هُدهُد، چیستا، دانش و مردم را در کارنامه خود دارد.
نسترن حکمی در تالیف فرهنگ مترجم (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، واژهنامهٔ فنی-مهندسی (انگلیسی – فارسی) (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، فرهنگنامهٔ فارسی ۳جلدی، فرهنگ معاصر (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، فرهنگ فارسی دوجلدی، فرهنگ معاصر (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، فرهنگ معاصر اعلام، فرهنگ معاصر (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، فرهنگ معاصر فارسی، فرهنگ معاصر (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی)، فرهنگ معاصر کوچک فارسی، فرهنگ معاصر (با همکاری غلامحسین صدریافشار و نسرین حکمی) و مقدمه بر تاریخ علم، جلد ششم (نمایه) همکاری داشته است.
حکمی کتابهای خُرده اوستا، هنر سریع فکر کردن، راه حل عملی مشکلات کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، مبانی شیمی آلی، روشهای طیفسنجی در شیمی آلی، فرهنگ فشردهٔ پزشکی آکسفورد، واژهنامهٔ نجوم و احکام نجوم، هدیه، مدیر یک دقیقهای، چخوف در زندگی من، زندگی خود را تغییر دهید، شیمی آلی را ویرایش کرده است.
نظر شما