علیرضا نوریزاده، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره انتخاب و معرفی نهمین پایتخت کتاب ایران، بیان کرد: فعالان حوزه کتاب و نهادهای فرهنگی شهرهای ایران برای شرکت در نهمین رویداد فرهنگی انتخاب پایتخت کتاب ایران، طرحهای ترویج کتابخوانی خود را به اداره کل مجامع، تشکلها و فعالیت های فرهنگی ارسال کردند.
وی افزود: ازجمله اهداف این طرح میتوان به توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی از طریق حمایت از برنامهها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار اشاره کرد.
نوریزاده با اشاره به ویژگیهای کلی برنامههای انتخاب پایتخت کتاب، توضیح داد: برنامهها و فعالیتها باید بهطور ویژه برای «پایتخت کتاب» طراحی شده و با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی متناسب و همسو باشد؛ علاوهبراین به قابلیت الگوبرداری، محتوا و اجرای نوآورانه و کیفی برخوردار و از فضای مجازی برای ارائه و اجرای برنامههای متنوع کتابخوانی استفاده شده باشد.
وی افزود: پایتخت کتاب ایران ۱۴۰۳، طی فرآیندی از بین ۴۶ شهر ازجمله اصفهان، شاهینشهر و میمه، شهرضا، کرج، ارومیه، بوکان، چایپاره، خوی، میاندوآب، نقده، بهارستان، تهران، ری، شمیرانات، فیروزکوه، سرایان، سربیشه، قاینات، نهبندان، داورزن، سبزوار، بجنورد، استهبان، اوز، قزوین، منوجان، بم، دهبکری، رابر، سیرجان، فهرج، کوهبنان، سنقر، رشت، رودسر، فومن، لاهیجان، محمودآباد، اراک، خمین، دلیجان، ساوه، محلات، بندرعباس، نهاوند، مروست انتخاب خواهد شد.
وی با بیان اینکه از میان شهرها ۵ تا ۱۰ شهر بهعنوان شهرهای دوستدار کتاب انتخاب خواهند شد، ادامه داد: پس از آن تیم داوری و ارزشیابی براساس شرایط جشنواره و امکانسنجیها، پایتخت کتاب ۱۴۰۳ ایران را انتخاب میکنند.
به گزارش ایبنا، پایتخت کتاب ایران، عنوان طرحی است که برمبنای آن هر سال شهری بهعنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود، پایتخت کتاب باید برنامههای نوآورانه، مشارکتجویانه، مؤثر و منسجم و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، تشکلهای مردمی و ترویج کتابخوانی را در برنامههای خود داشته باشد. این طرح از سال ۱۳۹۴ با انتخاب اهواز آغاز شد. تاکنون شهرهای نیشابور، بوشهر، کاشان، یزد، شیراز، سنندج و سمنان به عنوان پایتخت کتاب معرفی شدهاند.
نظر شما