به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ملایر، مسعود چوبین داور بینالمللی کشتی جمهوری اسلامی ایران، بازیگر سینما و تلویزیون با نقش آفرینی در بیش از ۱۱۰ فیلم و سریال، نویسنده شش جلد کتاب تاریخی ورزشی و تاریخی سیاسی، در سال ۱۳۴۰ در شهرستان ملایر متولد شد و با تحصیل در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی در دانشگاه اصفهان و گذراندن رشته مدیریت و برنامهریزی در دانشگاه پیام نور همدان به عنوان دبیر ورزش پذیرفته شد که ۳۰ سال تدریس در دبیرستانهای ملایر را در کارنامه خود دارد.
وی در کنار فعالیتهای آموزشی به عنوان مربی کمکهای اولیه به همکاری با جمعیت هلال احمر پرداخت.
چوبین در بخش کمیته داوران کشتی ملایر حدود ۲۰ سال متوالی، بدون وقفه فعالیت داشته و چهار دوره رئیس کمیته داوران کشتی استان همدان و یک دوره نماینده داوران بینالمللی سراسر کشور در کمیسیون داوران فدراسیون کشتی کشور بوده است که از هیچ تلاشی برای اعتلای کشتی چشم پوشی نکرده است.
وی در سال ۱۴۰۰ باوجود فرصتی که برای داوری داشت در جام بینالمللی جهان پهلوان تختی در استادیوم آزادی با حضور پنج کشور خارجی از داوری مسابقات خداحافظی کرد.
این خداحافظی از داوری کشتی به مدت ۱۳ دقیقه به صورت زنده از شبکه ورزش با گزارش هادی عامل پخش شد و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران هم به پاس نیم قرن حضور موثر وی در کشتی ایران و جهان تمبر یادبودی با تصویری از وی به چاپ رسانید.
مسعود چوبین هم اکنون در فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی izsf به عنوان عضو کمیته آموزش و پژوهش و نیز مدرس داوری کشتی پهلوانی است.
کتاب تاریخ زورخانهها و کشتی پهلوانی ملایر از عهد قاجار تا عصر حاضر اولین کتاب این داور بینالمللی به شمار میرود که در آن از پهلوانان نامی و قهرمانان این رشته ورزشی، مربیان، داوران و پیشکسوتان این رشته ورزشی همراه با عکسهای مستدل نام برده شده است.
این کتاب به دو زبان فارسی و انگلیسی و در ۴۵۰ صفحه به پیشنهاد فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی ایران چاپ شد که ۳۰ جلد از این کتاب به کشورهای عضو فدراسیون بینالمللی فرستاده شد و مابقی در بین هیئتهای استانی کشورمان پخش شد.
وی به پاس نگارش کتاب فوق مفتخر به دریافت نشان پهلوانی از فدراسیون ورزشهای زورخانهای شد.
چوبین در کتاب دوم خود ۱۵۰ سال کشتی ملایر را به رشته تحریر درآورده که این کتاب هم شامل معرفی قهرمانان، پهلوانان، مربیان، داوران و پیشکسوتان در ۴۰۰ صفحه به چاپ رسید و به شدت مورد استقبال قرار گرفت و در مراسم انتخاب کتاب سال استان همدان در سال ۱۴۰۲ به عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شد.
سومین کتاب وی تاریخ رازگشایی از قتل عبدالحسین دیبا در زندان ملایر بود که لازم به ذکر است، عبدالحسین عموی فرح دیبا بر اثر اختلافاتی که با رضا شاه داشتند در سال ۱۳۱۶ به زندان ملایر تبعید و پس از ده ماه به طرز مشکوکی در زندان فوت میکند جالبتر اینکه فوت ایشان همزمان بود با پروسه قتل زنجیرهای که توسط رئیس شهربانی کل کشور موجب مرگ شهید مدرس، تیمور تاش، فرخی یزدی و سردار اسعد بختیاری شد.
وی با توجه به اینکه در ۱۰۰ سال گذشته کسی به این موضوع نپرداخته بود براساس اسناد موجود در سازمان اسناد ملی کشور و بهرهگیری از تصاویر و اسناد و دست خطهایی که در نوع خود بینظیر است به تالیف این کتاب پرداخت که مورد استقبال معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور و نهاد کتابخانههای عمومی کشور و مردم قرار گرفت.
دو جلد کتاب بعدی چاپ شده به دو زبان فارسی و انگلیسی در مورد قوانین بینالمللی داوری کشتی پهلوانی به پیشنهاد دکتر محسن مهرعلیزاده ریاست وقت فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی انجام شده که قوانین کشتی پهلوانی را که بسیار فرسوده شده بود بر اساس تجربه و اطلاعات گسترده خود در زمینه داوری در فدراسیون جهانی زورخانه ای تغییر داده است.
بخش انگلیسی این کتاب به کشورهای عضو فدراسیون بینالمللی جهانی ارسال شده تا در دنیا به اجرای قوانین و مقررات این کتاب بپردازند و نسخه فارسی آن هم در کشورمان توزیع میشود که برای اجرا به فدراسیون ملی ابلاغ خواهد شد و هیئتهای استانی موظف به اجرای این قوانین هستند.
آخرین کتاب مسعود چوبین کتابی است به نام سیری در تاریخ سینمای قبل از انقلاب ایران که این هنرمند فرهیخته با توجه به علاقه فراوان به سینمای ایران و شناخت اکثر کارگردانان و بازیگران این عرصه به معرفی فیلمهای برجسته قبل از انقلاب، زندگینامه تعدادی از هنرمندان، بازیگران، کارگردانان برجسته، فیلمبرداران و ارائه مجموعهای از خاطرات سینمایی و تجربیات خود در سینمای قبل از انقلاب به تالیف این کتاب به صورت تحقیق میدانی و استفاده از بعضی منابع به صورت مستقل و شخصی بدون همراهی هیچ نهادی به چاپ رسانیده است.
مطمئناً این کتاب هم مانند کتابهای دیگر این هنرمند مردمی به عنوان یکی از کتابهای مرجع در بین دانشجویان رشته هنر و سینما مورد توجه قرار خواهد گرفت.
نگارش کتاب سیری در سینمای قبل از انقلاب ایران تا گرفتن مجوز چاپ بیش از یکسال زمان برده است و نویسنده این کتاب را تقدیم کرده به همه کسانی که در صد سال گذشته با از خود گذشتگی به تولید، رشد و تناوری سینما کمک کرده و، ایشان را با این هنر بیبدیل آشنا کردهاند و لحظات شیرینی در طول ۵۰ سال گذشته برای او رقم زدهاند.
بازیگر محبوب ملایری در حال حاضر مشغول همکاری در ساخت فصل دوم سریال حکایتهای کمال به کارگردانی قدرتاله صلح میرزایی و سریال الگوریتم به کارگردانی بیژن میر باقری برایپخش از شبکه یک سیما است.
چوبین هم اکنون با تاسیس آموزشگاه سینمایی بامداد به تدریس این رشته هنری در ملایر مشغول است و یکی از دغدغههایش این است که نسل آیندهای که قدم در راه خدمت به سینما میگذارند حرمت این صنعت شریف را حفظ کنند و با ساخت و تولید آثاری که بتوانند مسیر ارتقا فرهنگ اخلاق و انسانیت را هموار کند، موفق و سرافراز باشند.
نظر شما