یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
چشم‌انداز شعر محاوره ایران روشن است

محمدمهدی سیار، از داوران نوزدهمین دوره جشنواره شعر فجر گفت: جریان ادبی شعر محاوره در کشور ما روبه رشد است و چشم‌انداز روشنی دارد.

محمدمهدی سیار در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا با تاکید بر اینکه جشنواره شعر فجر فراگیرترین جشنواره شعر است، عنوان کرد: سال‌هاست جشنواره شعر فجر به‌ویژه در حوزه کتاب شعر، توانسته هم‌تراز با جایزه کتاب سال و جلال آل احمد آثار برتر ادبی را معرفی کند و مدیریت علمی این جشنواره نیز برعهده افرادی کارآزموده و علمی است. این جشنواره به خوبی می‌تواند کارنامه یک سال شعر کشور را آیینگی کند.

وی تاکید کرد: در داوری آثار جشنواره شعر، سلایق مختلف درنظر گرفته می‌شود. البته سلیقه افرادی که خود سال‌ها در فضای ادبیات نفش کشیده‌اند و سلیقه آنها می‌تواند معیار باشد.ِ معیار و محکی که دارای مبناست، ولی شاید نتوان روی کاغذ آورد. ضمن اینکه شعر دارای معیارها و اصول جاافتاده‌ای است که داوران آنها را نیز درنظر می‌گیرند.

این داور جشنواره شعر فجر با اذعان بر اینکه داوری آثار حوزه شعر محاوره دشوار است، افزود: هنوز معیارهای داوری شعر محاوره ثبت نشده ولی می‌توان گفت این جریان ادبی روبه رشد است و جای پیشرفت دارد.

وی همچنین گفت: بحث آموزش در حوزه شعر محاوره مغفول مانده و در انجمن‌های ادبی بیشتر به اشعار کلاسیک و نیمایی پرداخته می‌شود و بیشتر شاعران بر اساس تجربه شخصی شعر محاوره می‌سرایند. قالب شعر محاوره زیبایی‌شناسی خاص خود را دارد و اگر دوره‌های آموزشی کاربردی را برای شاعران جوان برگزار کنند آینده این قالب ادبی درخشان خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین