محمدمهدی سیار در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با تاکید بر اینکه جشنواره شعر فجر فراگیرترین جشنواره شعر است، عنوان کرد: سالهاست جشنواره شعر فجر بهویژه در حوزه کتاب شعر، توانسته همتراز با جایزه کتاب سال و جلال آل احمد آثار برتر ادبی را معرفی کند و مدیریت علمی این جشنواره نیز برعهده افرادی کارآزموده و علمی است. این جشنواره به خوبی میتواند کارنامه یک سال شعر کشور را آیینگی کند.
وی تاکید کرد: در داوری آثار جشنواره شعر، سلایق مختلف درنظر گرفته میشود. البته سلیقه افرادی که خود سالها در فضای ادبیات نفش کشیدهاند و سلیقه آنها میتواند معیار باشد.ِ معیار و محکی که دارای مبناست، ولی شاید نتوان روی کاغذ آورد. ضمن اینکه شعر دارای معیارها و اصول جاافتادهای است که داوران آنها را نیز درنظر میگیرند.
این داور جشنواره شعر فجر با اذعان بر اینکه داوری آثار حوزه شعر محاوره دشوار است، افزود: هنوز معیارهای داوری شعر محاوره ثبت نشده ولی میتوان گفت این جریان ادبی روبه رشد است و جای پیشرفت دارد.
وی همچنین گفت: بحث آموزش در حوزه شعر محاوره مغفول مانده و در انجمنهای ادبی بیشتر به اشعار کلاسیک و نیمایی پرداخته میشود و بیشتر شاعران بر اساس تجربه شخصی شعر محاوره میسرایند. قالب شعر محاوره زیباییشناسی خاص خود را دارد و اگر دورههای آموزشی کاربردی را برای شاعران جوان برگزار کنند آینده این قالب ادبی درخشان خواهد شد.
نظر شما