چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
کتاب «سفره هفت سین» در آشتیان معرفی و جمع‌خوانی شد

مرکزی– کتاب «سفره هفت سین» تالیف تقی عطایی از انتشارات «نهفت» در کتابخانه عمومی اقبال آشتیانی شهرستان آشتیان معرفی و جمع‌خوانی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، کتاب «سفره هفت سین» اثر تقی عطایی با حضور جمعی از اعضای کتابخانه عمومی عباس اقبال آشتیانی، شهرستان آشتیان معرفی و جمع خوانی شد.

نویسنده کتاب سنت‌های ایرانی را به طور کامل شرح داده، از این‌رو کتاب جذابی برای مخاطبان شده است. نویسنده در این کتاب از چرایی هفت سین می‌گوید، چرا هفت سین و هفت شین نه؟ نویسنده شب یلدا و اعیاد باستانی را به طور کامل در این کتاب توضیح داده و تمام سوالات در این زمینه را پاسخ داده است.

کتاب «سفره هفت سین» در آشتیان معرفی و جمع‌خوانی شدبه گزارش ایبنا، «هفت‌سین» سفره‌ای متشکل از هفت چیزِ نمادین است که از طبیعت گرفته شده و نام آن‌ها با حرف «سین» آغاز می‌شود و به‌طور سنتی در نوروز، سال نوی ایرانی، گسترانده می‌شود. هفت‌سین از مشهورترین مراسم نوروز است که روی زمین یا میز گذاشته می‌شود و معمولاً اعضای خانواده در زمان گردش سال، در کنار آن می‌نشینند. این سفره از گردهم آوردن و انتخابِ هفت چیز شامل سیب، سنجد، سماق، سیر، سرکه، سبزه سمنو تشکیل می‌شود. بر حسب عادت، چیزهای دیگری نیز برای تکمیلِ مفاهیم روحانی و نمادینِ سین‌ها بر این سفره قرار می‌گیرند؛ مانند قرآن مجید، آینه و شمعدان، تخم مرغ رنگی، ماهی قرمز، گل، فال حافظ، شیرینی و نظایر آنکه بنا به عرف و سنت و اعتقاد مردمانِ نواحیِ گوناگون، مختلف است. سفره هفت‌سین معمولاً تا پایانِ نوروز در خانه‌ها می‌ماند، و برخی در روز سیزدهمِ نوروز، سبزه و ماهی را به آب می‌سپارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین