به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، باويساجد درباره اين كتاب توضيح داد: اين كتاب جزو مجموعه كتابهايي است كه با نام «ادبيات معاصر در گذر زمان» به چاپ ميرسد و شامل چشمانداز وسيعي از آراي بزرگان ادب و هنر معاصر ايران، درباره زندگي و آثار اين نويسنده است.
وي افزود: اين كتاب شامل گفتوگوهايي با اهالي سينما و ادبيات، درباره ويژگي آثار احمد محمود و شخصيت اوست كه ايده انتشار آن در روند توليد فيلم مستند «قلمرنج» كه درباره احمد محمود ساختم، شكل گرفت.
نويسنده «عصابه» با بيان توضيحات ديگري درباره اين كتاب گفت: در اين كتاب نويسندگان و فيلمسازاني مانند محمود دولتآبادي، داريوش مهرجويي، منوچهر آتشي، محمد محمدعلي، مسعود ميناوي، محمد ايوبي، مينو فرشچي، محمدعلي سجادي، بهزاد فراهاني، جواد طوسي، ابراهيم يونسي، احمد آقايي، محمد بهارلو و نجف دريابندري درباره ابعاد مختلف آثار و زندگي اين نويسنده صحبت كردند. از ناصر تقوايي نيز يك يادداشت درباره احمد محمود به اين كتاب اضافه شده است.
باويساجد همچنين درباره فصلهاي مختلف اين كتاب توضيح داد: اين كتاب شامل پنج فصل است كه يكي از فصول آن به عكسهاي منتشر نشده از احمد محمود اختصاص دارد. بخش «راوي و سينما» درباره ويژگيهاي سينمايي آثار اين نويسنده است که در آن نقطهنظرهايي از احمد طالبينژاد، زاون قوكاسيان و داريوش مهرجويي آمده است.
وي اضافه كرد: در هر چهار فصل اين كتاب علاوه بر چاپ گفتوگوها و مقالات از نويسندگان و هنرمندان، ديدگاههاي خودم را نيز درباره آثار و شخصيت اين نويسنده نوشتهام.
اين فيلمساز افزود: احمد محمود نويسندهاي بود كه چندان با اهالي سينما سر و كاري نداشت و در انزوا و خلوتي دوستداشتني زندگي ميكرد. او فقط به فكر نوشتن بود و همين سبب شد كه از ساختن فيلمي درباره خودش حذر كند. من در سال 70 توانستم رضايت او را براي ساختن فيلم قلمرنج به دست بياورم.
به گفته باويساجد، در اين كتاب داستان كوتاهي از «سارك اعطا»، دختر احمد محمود نيز منتشر ميشود.
احمد اعطا، با نام ادبی احمد محمود، متولد 1310 اهواز و از داستاننويسان معاصر ايرانی است.
محمود را جزو پیروان مکتب رئالیسم اجتماعی برميشمارند. «همسايهها»ی او، از آثار برجسته ادبیات داستاني معاصر ایران است.
محمود در اواخر عمر با بیماری تنگی نفس مواجه شد و این بیماری در سال ۱۳۸۰ یکباره او را به بیمارستان کشاند.
در اول مهرماه ۱۳۸۱ بار دیگر حال او وخيم شد كه پس از انتقال به بیمارستان و بستری شدن، در روز جمعه، ۱۲ مهر سال ۱۳۸۱، بر اثر بيماري ريوي، در بيمارستان مهراد تهران درگذشت و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.
مول، دریا هنوز آرام است (۱۳۳۹)، بیهودگی (۱۳۴۰)، زائری زیر باران (۱۳۴۷)، از دلتنگی (۱۳۴۸)، پسرک بومی (۱۳۵۰)، غریبهها(۱۳۵۲)، ديدار (۱۳۶۸)، قصه آشنا (۱۳۷۰) و از مسافر تا تبخال (۱۳۷۱) از مجموعه داستانهاي اوست.
همسايهها (۱۳۵۳)، داستان یک شهر (۱۳۶۰)، زمین سوخته(۱۳۶۱)، مدار صفر درجه (۱۳۷۲)، آدم زنده (۱۳۷۶) و درخت انجیر معابد (۱۳۷۹) رمانهاي منتشر شده او هستند.
یکشنبه ۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۲
نظر شما