مسوولان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي در نشستي خواستار اختصاص بخشي از جشنواره فارابي به پژوهشهاي علمي حوزه دين شدند._
وي انجام تحقيقات بنيادين در علوم ميان رشتهاي را مهمترين هدف اين پژوهشكده خواند و گفت: شناسايي ميان رشتههايهاي علوم انساني و اجتماعي، طراحي رشتههاي جديد دانشگاهي و تعريف برنامه درسي آنها در چارچوب روندها و استانداردهاي جهاني متناسب با نيازهاي بومي، از مهمترين اقدامات انجام شده در حوزه مطالعات ميان رشتهاي به شمار ميآيند.
دكتر جمالي ادامه داد: اين پژوهشكده تاكنون بيش از 220 رشته در حوزه مطالعات ميانرشتهاي طراحي و تدوين كرده كه رويكرد اغلب آنها همخواني با نيازهاي جامعه و كارآمدي است.
حجتالاسلام و المسلمين دكتر حكيميان، معاون پژوهشي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نيز در اين نشست ضمن تاكيد بر ضرورت گسترش همكاريهاي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي، انجام طرحهاي پژوهشي و نشر آثار مشترك را از جمله مهمترين زمينههاي فعاليت مشترك دانست.
همچنين حجت الاسلاموالمسلميندكتر حميدرضا حسني، مدير گروه فلسفه علوم انساني پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، بر لزوم دقيقتر شدن موضوعات دوازدهگانه جشنواره فارابي و پرداختن به ساير حوزهها و زمينههاي فعاليت در علوم انساني تاكيد كرد.
حجت الاسلام حسني، افزودن بخش علمي دين به اين جشنواره را امري مهم و مستلزم دقتنظر و برنامهريزي كارآمد خواند و از آلوده شدن اين بخش به مسايل و اغراض سياسي ابراز نگراني كرد.
وي سياستزدگي اين بخش از جشنواره را جفايي بزرگ به علوم انساني و به ويژه علوم ديني دانست و تاكيد كرد: افزودن بخش علم ديني به جشنواره فارابي بايستي معطوف به شناسايي و تجليل از فعاليتها و اقداماتي از جمله پژوهش در عرصه روششناسي و شناسايي پارادايمهاي جديد باشد كه منجر به ايجاد، رشد و توسعه زيرساختها و ملزومات توليد علم ديني شود.
سپس دكتر موسيپور، عضو هيات علمي پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي، از بازنگري و بازتصويب شاخصهاي ارزيابي آثار وارده به دبيرخانه جشنواره فارابي خبر داد و يادآور شد: افزودن بخش علمي دين به اين جشنواره مستلزم تدوين معيارها و شاخصهاي ارزيابي در اين بخش و نيز ارسال پيشنهادي به شوراي سياستگذاري جشنواره است.
نظر شما