به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بزرگداشت فردوسي به كوشش كانون دانشجويان زرتشتي با همكاري انجمن زرتشتيان تهران شب گذشته (27 ارديبهشت) در جشنگاه خسروي برگزار شد و دوستداران فردوسي و شاهنامه دور هم جمع شدند و ياد فردوسي را گرامي داشتند.
دكتر اسفنديار اختياري نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي گفت: فردوسي بخش بزرگي از تاريخ ايران را در شاهنامهاش سرود و ماندگار كرد، اما پرسش اصلي اين است كه چرا فردوسي به سرودن تاريخ ايران پرداخت؟ او چه نيازي را حس ميكرد كه به چنين كاري دست زد؟ اين يك سوال اساسي است.
وي افزود: اين نكته اهميت دارد كه هنگامي كه از ايران سخن ميگوييم، تنها به تماميت ارضي آن، كه در جاي خود بسيار با اهميت است، نمينگريم. فرهنگ، سنت، اصل و ريشه اين سرزمين و مردمانش نيز به اندازه تماميت آن ارزش و اهميت دارد. مگر ميشود تمدني به وجود بيايد بي آن كه اصل و ريشهاي داشته باشد؟
رئيس كميته پژوهش و فناوري مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: از همين جاست كه كار فردوسي اهميت مييابد؛ او ايران را با تماميت آن دوست دارد. هنگامي كه از فريدون و كاوه سخن ميگويد، داستان ضحاك را هم ميآورد و بد و خوب آنچه بر ايران گذشته است را ميسرايد.
اختياري يادآور شد: فردوسي كتابش را به شعر مينويسد چون سروده را نميشود تحريف كرد. اشو زرتشت نيز چنين كرد و «گاتها» را به شعر سرود تا از دگرگوني و تحريف در امان بماند. به هر روي من ترجيح ميدهم به سبب اهميت و جايگاه والايي كه فردوسي دارد، روز بزرگداشت او را روز ايران بنامم.
شاهنامه و راز و رمزهای نهفته
سپس دكتر رستم خسروياني؛ رييس انجمن زرتشتيان تهران گفت: شاهنامهشناساني كه درباره فردوسي و اثر او پژوهش ميكنند، هر بار به رمز و رازهاي بسياري برميخورند كه در اين كتاب نهفته است. اين نكته بزرگي و اهميت شاهنامه را نشان ميدهد.
وي افزود: از سويي ديگر، فردوسي تاريخ و تمدن ايران را به ما شناساند و سخناني در ستايش ايران گفت كه هنوز هم، با وجود گذشت هزار سال، بر زبان هر ايراني جاري است. سخناني همانند اين بيت بلند او «چو ايران نباشد تن من مباد / بدين بوم و بر زنده يك تن مباد»
تأكيد فردوسي در شاهنامه همبستگي است
شهريار بهرامی نیز گفت: اين بار نيز همانند ساليان گذشته، كوشيدهایم گامي در راه بزرگداشت فردوسي و شاهنامه او برداریم. نمايشگاه رسانههاي زرتشتي نيز براي همبستگي بيشتر دو ارگان زرتشتيان، كانون دانشجويان و رسانهها، برگزار شده است.
وي افزود: 27 ارديبهشتماه، روز ارتباطات و روابط عموميهاست و انجمن براي دومين سال پياپي در اين روز نمايشگاهي از دستاوردها و فعاليتهاي رسانههاي گوناگون جامعه زرتشتي را به نمايش گذاشته است. همبستگي، همان عاملي است كه فردوسي در شاهنامه بر آن تاكيد ميورزد. پيروزي و ماندگاري هر ملتي نيز در گرو همبستگي است.
فردوسي هويت ملي ايرانيان را به همراه خرد زنده نگهداشت
سپس توران شهرياری گفت: فردوسي در شاهنامه، هويت ملي ما را به همراه مهر و خرد و انسانيت، زنده نگه داشت. او ميراث گرانبهايي را به آيندگان سپرد كه تا ايران باقي است، پايدار خواهد ماند.
نويسنده ديوان «توران» كه همه سرودههايش در وصف ايران، مفاخر ايراني و جشنهاي ايران باستان است گفت: فردوسي در يكي از ادوار تاريك ايران ميزيست؛ اما توانست كاري را به انجام برساند كه در جهان بينظير است. در ادبيات مردمان ديگر نيز نميتوان سخنوري به بزرگي او پيدا كرد. به همين دليل است كه ايرانيان فردوسي را دوست ميدارند و شاهنامهاش را ارج مينهند.
سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۱
نظر شما