یکشنبه ۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۰
خاطرات رانندگان تاكسي كتاب مي‌شود

مدير روابط ‌عمومي سازمان مديريت و نظارت تاكسيراني وجود مشكلات مالي در اين سازمان را عاملي بر سر راه عدم حمايت از مولفان قلمداد كرد و در همين حال گفت كه اين سازمان براي توجه به جايگاه مهم و ارزشمند كتاب، برنامه‌اي براي گردآوري، چاپ و نشر خاطرات رانندگان تاكسي در نظر گرفته است كه تا پايان نيمه اول امسال به صورت كتاب چاپ خواهند شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، همايش «سفر-ياران شهر»  با حضور اكبر بختياري، مدير مراكز فرهنگي هنري مناطق 21 و 22 شهرداري تهران و رئيس فرهنگسراي تهران، محمد مسجد جامعي، عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر، ايمان سنندجي، مدير عامل سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران و 200 تاكسيران منطقه 21 شهرداري تهران در سالن ققنوس مركز آموزش‌هاي اجتماعي شهرداري منطقه 21 به همت فرهنگسراي تهران برگزار شد.
اكبر بختياري در ابتداي اين برنامه با اشاره به ناوگان بزرگ تاكسيراني به عنوان رسانه‌اي سيار گفت: تاكسي، ماهيتي رسانه‌اي دارد كه مي‌توان با برنامه‌ريزي مدون و شناخت پتانسيل‌ها و ظرفيت‌ها براي آن كتاب تاليف كرد تا به اين وسيله به گسترش فرهنگ يك شهر كمك شود. 

بختياري در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ميان سازمان فرهنگ هنري شهرداري و سازمان مديريت و نظارت بر تاكسيراني شهر تهران يادآور شد: بر اساس اين تفاهم‌نامه قرار است خاطرات تاكسيران‌ها، گردآوري و در قالب كتاب تاليف و تدوين شوند كه تحقق آن نيازمند بررسي جزئيات بيشتر از سوي هر دو نهاد است.

رئيس فرهنگسراي تهران در ادامه افزود: همچنين توليد محصولات فرهنگي، برگزاري گالري آثار هنرمندان، تشكيل نشست‌هاي تخصصي، معرفي كتاب، كارگاه توليد نرم‌افزار و معرفي پيشكسوتان در حوزه تاكسيراني از مفاد در نظر گرفته شده در اين تفاهم نامه‌است كه با اجراي آن به صورت يك بانك اطلاعاتي تمامي خدمات و برنامه‌ها را در اختيار تاكسيران‌ها قرار خواهد داد.

سپس محمد مسجدجامعي، عضو كميسيون فرهنگي شورايي شهر، به عنوان دومين سخنران اين نشست با اشاره به فرهنگ رانندگان تاكسي به عنوان يك فرهنگ مستقل گفت: تاكسيران‌ها، ادبيات، تكه‌كلام و گنجينه‌هاي ادب فارسي خاص خود را دارند كه بيشتر آن را به زبان عاميانه و ضرب‌المثل‌ها به كار مي‌برند. اين افراد بيشتر اسماء متبركه و اشعار مختلف را بر روي اتومبيل‌هاي خود به نشان فرهنگ جوانمردي حك مي‌كنند كه نشان از فرهنگ خاص تاكسي‌رانان دارد.

مسجدجامعي در ادامه با اشاره به اختصاص پنج ميليارد تومان بودجه به ناوگان تاكسي‌راني از سنندجي، مدير عامل سازمان مديريت و نظارت بر تاكسي‌راني شهر تهران، خواست كه اين سازمان مانند ديگر تشكل‌ها، خانه‌اي براي تاكسي‌رانان نظير خانه تئاتر و سينما و ... ايجاد كند تا به عنوان كانون حمايتي به رانندگان و خانود‌ه‌هاي آنان خدمات‌رساني كند و با ايجاد موزه خودرو تاكسي و  پارك‌تاكسي، سير تاريخي جايگاه خودرو تاكسي در شهر تهران را به تصوير بكشد.

وي با اشاره به اشعار حك شده بر روي تاكسي‌ها افزود: نوشتن اشعار بر روي تاكسي‌ها، ترويج فرهنگ ادبيات محاوره‌اي است و سازمان تاكسي‌راني بايد برنامه‌هاي براي هويت‌بخشي به كار تاكسيرانان در نظر بگيرد و با اختصاص شعري مستقل مانند شعري كه براي آتش‌نشانان سروده شده است، به هويت بخشي كار و فرهنگ تاكسي‌رانان اشاره كند. 

مسجدجامعي در ادامه از توليد نشريه‌اي براي تاكسيرانان خبر داد و گفت: توليد نشريه ويژه تاكسيراني‌ها آغاز شده است كه با توليد آن اميدواريم توجه به جايگاه تاكسيراني در ديگر شهرها نيز مورد توجه قرار بگيرد 

در ادامه علي صفري، مدير روابط ‌عمومي سازمان مديريت و نظارت تاكسيراني، درباره حمايت از مؤلفان تاكسي‌ران گفت: اين سازمان به دليل مشكلات مالي نمي‌تواند كانون حمايتي براي مؤلفان تشكيل دهد، اما در نظر دارد خاطرات رانندگان را طبق فراخواني كه سال گذشته انجام شد، گردآوري و چاپ كند. البته اگر بودجه و امكانات حمايتي داشته باشيم، به طور حتم از مؤلفان حمايت خواهيم كرد.

در پايان اين مراسم از محمدرضا آيينه‌ساز، كاظم شيخلر، براتعلي اشرفي، سيد رسول سيد قاسم، محمدحسين اقبالي، يوسفعلي شاه‌بازي، حميد شاه‌پسند، به عنوان تاكسيران نمونه تقدير شد و «شيرينعلي سيفي نوشنق» به عنوان تنها نويسنده تاكس‌يران مورد تقدير و تشويق قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها