اسدالهی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره نخستین مجموعه شعرش گفت: مجموعه شعر «الف تا ی» دربرگیرنده حدود 70 قطعه شعر در قالب سپید است. این شعرها مضامین اجتماعی و گاه مضامین ضدجنگ را دنبال میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نیست شاعران جوان برای چاپ مجموعه شعرهایشان کمی تامل کنند توضیح داد: یک شاعر زمانی میتواند اقدام به چاپ مجموعه شعرش کند که توانسته باشد خود را به عنوان شاعری تثبیت شده نشان دهد. البته این مسئله تنها با شرکت در جوایز و جشنوارههای شعری نشان داده نمیشود.
اسدالهی در تشریح بیشتر این امر اظهار داشت: این حقیقت را نباید نادیده گرفت که جامعه ادبی داور شایستهای برای بررسی موفق بودن یا نبودن یک کتاب و یا یک شاعر است. در نتیجه چاپ کتاب برای یک شاعر جوان میتواند سندی برای نشان دادن توانایی و موفقیت او بهحساب آید.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت شعر امروز در میان همسالان او و اینکه استقبال مخاطبان امروز از شعر چگونه است تشریح کرد: وضعیت شعر در دهه 80 و چند سال اخیر بهبود یافته و استقبال مخاطبان از آن نسبت به گذشته بیشتر شده است. مخاطبان شعر امروز، قالب سپید را بیشتر ترجیح میدهند.
این شاعر یادآور شد: گویا قالب سپید بیش از قالبهای دیگر موقعیت اجتماعی روز را برای خواننده شعر به تصویر میکشد؛ چراکه حتی مخاطبان در پیامکهای خود نیز از این قالب برای بیان احساس و مفاهیم مدنظر بهره میگیرند. ما هر روز شاهد ارسال پیامکهای گوناگونی از سرودههای پیشکسوتان شعر نو هستیم.
وی در پاسخ به این امر که سرودهایش تا چه اندازه به فرم و ساختار پایبند هستند گفت: این مجموعه که نخستین تجربه من در حوزه چاپ کتاب محسوب میشود گاه به یک نوع سرخوردگی در بیان میرسد. در این وضعیت به فرم و استفاده از شعرهای غیرمستقیم بیانی پناه بردهام.
«میان این همه حرف»، «ویترین»، «نصیحت دوستانه»، «برعکس»، «شهر آزاد گشته»، «چارپاره»، «دانشآموز لبنانی»، «بهانههای یک شاعر»، «از دهن درههای کوه»، «ماهیگیر»، «دزفول در 2 اپیزود»، «فرود»، «نقشه»، «به جستجوی خورشید» و «حلوای نارس» عنوان برخی از سرودههای این مجموعه شعر هستند.
نمونه شعری از این مجموعه که در پشت جلد کتاب نیز آمده است:
«قرار بود
تنهایت نگذارم
اما چه میشود کرد
با این قلب دقیق
که ثانیهای فالش نمیزند
و نفسی
که هرچه میکشم
از سماجت اوست»
مجموعه شعرهای «رسم کردن دستهای تو» سروده شمس لنگرودی، «گِل» سروده لیلا فرجامی، «از ریل روبرو» دفتر شعری از جلال سرفراز، «کوک تهران» آخرین دفتر شعر مهرنوش قربانعلی ، «خوابگرد در جادههای بیپا» سروده مریم فتحی، سرودههای مرجان مهدوی با عنوان «حوا سرد است»، «وقتی که نامی نیست» سروده باقر یگانه، «الف تا ی» دفتر شعری از علی اسدالهی و «یادش بهخیرهای لعنتی» سروده راضیه بهرامی عنوان مجموعه شعرهایی هستند که به تازگی توسط انتشارات آهنگ دیگر منتشر و روانه بازار نشر شدهاند.
علی اسدالهی متولد 1366 است. نخستین مجموعه شعر او با عنوان «الف تا ی» در شمارگان 1100 نسخه و قیمت 2800 تومان توسط انتشارات آهنگ دیگر منتشر و راهی بازار نشر شده است.
سهشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۱
نظر شما