چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۸
پايان زمان گردآوري مقالات همايش «نشست تخصصي تاريخ مجلس»

دبير «نشست تخصصي تاريخ مجلس» از اتمام زمان گردآوري مجموعه مقالات اين همايش يك روزه خبر داد و اظهار داشت: تاكنون بيش از 110 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شده‌اند و كار تدوين چكيده آنها براي انتشار در قالب كتابي در راستاي ارايه در روز همايش، اوايل هفته آتي آغاز مي‌شود.

 علي ططري، رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين كه كتاب چكيده مقالات «نشست تخصصي تاريخ مجلس» در حجمي حدود 150 تا 200 صفحه منتشر خواهد شد، گفت: در اين مجموعه بيش از 110 مقاله در حوزه‌هاي مرتبط با مجلس، مشروطه و تاريخ معاصر جاي دارند.

مدرس و پژوهشگر تاريخ، داوري مجموعه مقالات ارسال شده را در حال انجام اعلام کرد و گفت: پس از اين اقدام، در نظر داريم اصل مقالات را نيز در قالب مجموعه‌اي مجزا به چاپ برسانيم.

دبير شوراي ارزيابي اسناد كتابخانه مجلس، روز دوشنبه، 31 خرداد ماه را زمان برپايي اين همايش خواند و ادامه داد: در اين برنامه كه از ساعت 14 تا 30/18 به طول مي‌انجامد، دكتر علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي و حجت‌الاسلام دكتر رسول جعفريان، رييس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، سخنراني افتتاحيه همایش را بر عهده دارند.

ططري يادآور شد: در «نشست تخصصي تاريخ مجلس» كه در سه بخش مجزا به اجرا در خواهد آمد، 10 تن از كارشناسان و صاحب‌نظران به ارايه مقالات خود خواهند پرداخت.

وي هدف اصلي برپايي اين همايش را شناسايي كارشناسان، صاحب‌نظران و پژوهشگران حوزه تاريخ معاصر و تاريخ مجلس خواند و توضيح داد: فراهم آوردن زمينه‌هاي همكاري با اين افراد، مي‌تواند علاوه بر استفاده از تخصص‌هاي گوناگون آنها در طرح‌هاي پژوهشي، تحقيقي و تاليفي اين مركز، نواقص و محدوديت‌هاي اقدامات پژوهشي گوناگون اين كتابخانه را تا حد فراواني برطرف سازد.

دبير «نشست تخصصي تاريخ مجلس» درباره نتايج ارزيابي‌هاي انجام شده مقالات ارسال شده عنوان داشت: اغلب افرادي كه مقالاتشان را ارسال كرده‌اند، در شمار دانشجويان دوره كارشناسي ارشد و مقطع دكتري گرایش‌های گوناگون تاريخ‌ و از صاحبان ايده‌هاي جديد و بكر در اين زمينه‌اند. همچنين در مقالات آنها موضوعات جديد و مرتبط با اسناد اين كتابخانه به چشم مي‌خورد كه در نوع خود ارزش فراواني دارند.

وي در پايان با بيان اين كه در اين همايش تخصصي تمامي افرادي كه مقالات خود را ارسال كرده‌اند، حضور خواهند داشت، به دليل برخي از محدوديت‌ها در حضور تمامي علاقه‌مندان توضيح داد: ساير پژوهشگران و علاقه‌منداني كه به دلايلي از ارسال آثار خود به اين نشست بازمانده‌اند، براي حضور در اين برنامه مي‌توانند از 16 تا 20 خرداد ماه با مراجعه به پست الكترونيكي اين مركز به نشاني Doc@ical.ir
و ثبت‌نام، نام خانوادگي، شماره تماس و ميزان تحصيلات خود، كارت حضور در اين برنامه را دريافت كنند.

گفتني است، «مجلس و تحولات سياسي ايران»؛ با موضوعات مجلس در ادوار نخستين، مجلس و رضا شاه، تحولات شهريور 1320، بحران آذربايجان، نهضت ملي نفت، مجلس و دولت كودتا، تعامل دولت‌ها و مجلس، «نظارت و انتخابات مجلس»، «مجالس تأثيرگذار در تاريخ معاصر ايران» و «مجلس و فرهنگ» از جمله محورهاي نخستين نشست تخصصي تاريخ مجلس‌اند.

از ديگر محوهاي مقالات اين همايش مي‌توان به «مجلس و اقتصاد»، «نمايندگان تأثيرگذار مجلس»، «احزاب سياسي و مجلس(احزاب دوره پهلوي و احزاب غير دولتي)»، «روحانيت و مجلس»، «نمايندگان مجلس: پايگاه اجتماعي، اقتصادي و سياسي نمايندگان» و «نقش فراكسيون‌ها و كميسيون‌هاي مجلس در تصميم‌گيري‌ها و مصوبات» اشاره كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط