مسوول گروه تخصصی تفسير حوزه علميه قم از مراحل پاياني اصلاح و ارزيابي كتاب «مباني تفسير روايي» سخن گفت و آن را به عنوان منهجي تفسيري كه معيارهاي صحيح تفسير قرآن را بر اساس رويات عنوان ميكند، معرفي كرد.
ميبدي با اشاره به اين كه پركردن خلاء موجود در مكتوبات و تحقيقات اين حوزه دليل اصلي تاليف اين كتاب بود، جامعه مخاطبان اين اثر تخصصي را فضلاي حوزههاي علميه و افرادي كه سطح تحصيلات مرتبط آنها كارشناسي ارشد و بيش از آن است، خواند.
نويسنده و پژوهشگر ديني با اشاره به اين كه پيشبيني ميشود اين اثر تا پايان سال جاري از سوي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر و روانه بازار نشر شود، عنوان داشت: اين كتاب يكي از مقدمات تفسيري به شمار ميآيد كه در حقيقت از دانشهاي لازم براي تفسير قرآن كريم است و ميكوشد تفاسير را در پرتوي مباني تاييد شده و بر اساس روايات تبيين كند.
محقق و عضو هيأت علمي گروه قرآن پژوهشي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي درباره تفاوت اين اثر با ساير مكتوبات اين حوزه گفت: با توجه به اين كه پيش از اين مطلبي در اين حوزه به رشته تحرير در نيامده، اين كتاب، مجموعهاي نوپديد است كه طرفي براي مقايسه ندارد و در دو بخش كلي به بررسي مباني صدوري و دلالي روايات همراه با مقدمهاي تفصيلي ميپردازد و مهمترين رويكرد آن آسيبشناسي مباني روايي محسوب ميشود.
از ديگر تاليفات حجتالاسلام والمسلمين محمدفاكر ميبدی ميتوان كتابهاي تحليلي بر سوگندهاي قرآن، قواعد التفسير لدي الشيعه و السنه، فرزانگان ميبد؛ زندگينامه تعدادي از دانشمندان، نويسندگان و شعراي ميبد و مراحل انس با قرآن را نام برد.
نظر شما