سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۱
فهرست عرايض مردم به چهارمين مجلس شوراي ملي تاليف شد

به تازگي پژوهشگران مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي، تاليف «فهرست اسناد عرايض دوره چهارم مجلس شوراي ملي» را به پايان رساندند. تاكنون دو مجلد از مجموعه فهرست اسناد عرايض مجلس با كوشش «مريم نيل‌قاز» منتشر شده‌است.\

علي ططري، رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين مطلب، با اشاره به اين كه در گذشته، هر دوره مجلس شوراي ملي دو ساله بود، گفت: دوره چهارم نيز از سال 1300 تا 1302 هجري شمسي تشكيل شد كه از آن زمان اسناد فراواني برجاي مانده‌‌اند. اين مجموعه فهرست اسناد عرايض آن دوره را در چند بخش بازگو مي‌كند كه از جمله مي‌توان به نامه‌هايي از خانواده‌هاي شخصيت‌هاي برجسته در اعتراض به شرايط موجود نظير خانواده ستارخان و باقرخان، شيخ محمد خياباني و ... اشاره كرد.

دبیر شوراي ارزيابي اسناد كتابخانه مجلس درباره موضوعات اين اسناد يادآور شد: اعتراض به مسايل گوناگون و شرايط نابه‌سامان اقتصادي، خشكسالي، آفت‌زدگي محصولات كشاورزي، مطالباتي براي اصلاح و آباداني، اعتراض به وضعيت حقوقي كاركنان و كارمندان دولت، دشواري‌هاي سيستم اداري و ... از جمله مباحثي‌اند كه در اين عرايض به چشم مي‌خورند.

پژوهشگر و مدرس تاريخ معاصر با اشاره به اين كه اين عرايض از ابعاد گوناگوني بازتاب شرايط اجتماعي، اقتصادي و ... مردم آن زمان و نحوه حكومت‌داري‌اند و پژوهشگران گوناگوني مي‌توانند از اطلاعات آن براي تحقيقات خود استفاده كنند، گفت: مراجعه به اين آثار و استفاده از نتايج اين طرح، مزيت‌هاي فراواني نسبت به مراجعه به سيستم‌هاي ديجيتالي و جست‌وجوهاي كامپيوتري و اينترنتي دارد كه چنين اطلاعاتي را ارايه مي‌كنند. 

وي ادامه داد: اين اطلاعات دقيق‌ترين و آخرين داده‌ها را عنوان مي‌كنند و دستيابي به آنها با سرعت و تسهيلات فراوان‌تري همراه است. محققان مي‌توانند در هر زمان و به هر شكلي كه تمايل دارند، از اين اطلاعات استفاده كنند، در حالي كه سيستم‌هاي ديجيتالي محدوديت‌ها وپيچيدگي‌هاي فراواني دارد كه در صورت بي‌عيب و نقص بودن اطلاعات و برنامه كامپيوتري نيز استفاده از آنها براي كابران و پژوهشگران همواره با دشواري‌هايي رو‌به‌رو است.

كارشناس حوزه اسناد با اشاره به اين كه تنظيم اين فهرست حدود هشت ماه زمان برده و اكنون به چاپ سپرده شده است، اظهار كرد: اين اثر حدود شش نمايه تخصصي اسامي، مكان‌ها، اشخاص، پيشه‌ها، حرف، نهادهاي دولتي و اداري و ... را دربر دارد و به زودي در حجمي حدود 1200 صفحه و شمارگان 1000 نسخه منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط