كنگره بزرگداشت محدث قمي با شناسايي تمامي آثار خطي، سنگي و چاپ شده اين عالم شيعي و معرفي اجمالي آنها در يك جلد، همراه با ارايه كتابهايي ديگر برگزار ميشود.
اين كنگره فعاليت خود را در پنج ماه اخير با اقدامات شبانهروزي پژوهشگران و دستاندركاران و رياست علي بنايي به انجام رساند.
بازشناسي آرا، انديشه و فعاليتهاي شيخ عباس قمي، رويكردهاي عملي و نحوه مواجهه وي با مسايل اجتماعي، از جمله دستاوردهاي برگزاركنندگان اين كنگرهاند كه در روز همايش در قالب ارايه سخنراني و مقاله عنوان خواهند شد.
محدث قمي از جمله شاگران محدث نوري بود كه با توشهگيري پنج ساله از خان معرفتي اين عالم تشيع، كوشيد سالهاي عمر خود را در راستاي ترويج و توسعه آرا و انديشههاي محدث نوري گام بردارد.
شيخ عباس قمي كه در تاريخ حديث، رجال شناسي و ... تبحري خاص داشت، تاريخ اسلام را محدود به شناخت و تشريح تاريخ معصومين(ع) نميدانست و با اين كه تاليفات متعددي درباره ائمه اطهار(ع) دارد، نگاههاي قابل توجهي را عنوان كرد. او مبارزه با خرافه و تجدد غربي كه در ظواهر محدود ميشدند را از خط مشيهاي خود قرار ميداد.
گزارش ويژه اين هفته نشريه كتاب هفته نيز در دو صفحه به كنگره بزرگداشت محدث قمي اختصاص يافته است.
كنگره بزرگداشت محدث قمي پنج شنبه، يازدهم آذر ماه، از ساعت 30/8 تا 12 در قم، ميدان معلم، مركز فقهي ائمه اطهار(ع) سالن همايش حضرت آيتالله فاضل لنكراني(ره) برگزار ميشود.
نظر شما