به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در بخشي از مقدمه كتاب آمده است، اگر کمدی را جدی نمیگیرد، این کتاب فایدهای برای شما نخواهد داشت. واقعیت آن است که از بدو پیدایی نظریههای ادبی تا به امروز مفهوم کمدی در حیطههای مختلف تولید و نقد نمایشی، ادبی و فلسفی مورد کم توجهی قرار گرفته، و همواره آن را چون خویشاوند دور و فلک زده تراژدی پنداشتهاند.
مولف این کتاب «اندرو استات» استادیار ادبیات انگلیسی در دانشگاه ایالتی نیویورک در بافلو امریکاست. استات در این کتاب تعاریف متغیر کمدی را از یونان باستان تا نمونه های تئاتری، سینمایی و تلویزیونی معاصر تا سال 2005 دنبال کرده و در نهایت در آخرین سطرهای کتابش به این نتیجه میرسد که شاید دیگر باید دست از تلاش برای تعریف کمدی در یک سطح ژنریک برداریم، و در عوض آن را چون مجموعهای از درونمایههای تعدیل شده، سنتها و جلوههای کما بیش مرتبط در نظر بگیریم که به منظور ایجاد خنده و با هدف بسط فهم و ادراک به شکلی هنری-ادبی ارایه میشوند.
كتاب شامل شش فصل «کمدی در آکادمی»، «هویت کمیک»، «جنسیت و جنسانیت»، «بدن»، «سیاستشناسی» و «خنده» است. نتیجهگیری، فهرست اصطلاحات، واژهنامه، کتابشناسی و مقدمه «اندرو استات» ضمیمه کتاب است.
بررسی فرمها، نظریهها و تکنیکهای کمیک، تاملی در باب هویت کمیک، از جمله کاراکترهای قالبی، دلقکها و استندآپ کمدینها، بررسی نقش کمدی در نظریههای جنسیت، روانکاوی و شالودهشکنی، تحلیل نمونههای مورد شماری از درونمایهها از هجو سیاسی گرفته تا اسلپ استیک، کندوکاو در بازنمایی کمیک از بدن و جنسانیت، مروری بر نظریههای مربوط به ماهیت فرهنگی و روانشناختی خنده از جمله مباحث بررسي شده اين كتاب است.
كتاب «کمدی» نوشته اندرو استات با ترجمه بابک تبرایی در شمارگان 1500 نسخه و با قیمت 5200 تومان از سوی نشر چشمه منتشر شده است.
جمعه ۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۵
نظر شما