دوشنبه ۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۴

نشستي در باب فلسفه هنر با موضوع «سينما و عشق» در سراي اهل قلم برگزار مي‌شود. به گفته دبير اين نشست، ارتباط عشق و سينما، مبحثي زيبايي‌شناسانه است كه با به‌كارگيري مباني عرفاني قابل بررسي است._

علي‌محمد صابري، دبير اين نشست در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اظهار كرد: سينما و عشق دو واژه متفاوت و دور از هم به نظر مي‌رسند، اما ارتباط فراواني با يكديگر دارند، چرا كه بسياري از موضوعات فيلم‌هاي سينمايي درباره عشق يا ملهم از آنند.

وي با بيان اين كه «سينما با تصوير مي‌نويسد و تفسير مي‌كند» گفت: نويسنده و كارگردان در سينما با زبان تصوير با مخاطب سخن مي‌گويند و سخن آنان در بسياري از موارد درباره عشق است.

صابري يادآور شد: سينماي معناگرا عشق حقيقي و سينماي تجاري عشق مجازي را دستمايه خود قرار مي‌دهند. نياز عاشق و ناز معشوق از اوصاف عشق به شمار مي‌آيد، ارتباطي روحاني كه از منظر مباني عرفان قابليت بررسي مي‌يابد.

وي افزود: هدف‌مندي عشق از ديگر مباني عرفاني است كه مي‌توان عشق و سينما را از آن منظر بررسي كرد. عشق اخلاقي نيز از ديگر برداشت‌هاي عرفاني از اين شور عاطفي انسان‌هاست كه در سينما و عرفان قابل كندوكاوند.

صابري مبدا هنر و سينما را تفكرات عارفانه برشمرد و گفت: تنها اين هنر است كه به حقيقت روي خواهد آورد.

در اين نشست مژگان فرح‌آور مقدم، فيلمنامه‌نويس و دكتر محسن هاشمي، مدرس پژوهش هنر، سخنان خود را در اين زمينه عنوان خواهند كرد.

نشست «سينما و عشق» عصر چهارشنبه، هشتم دي از ساعت 16 تا 18 در دومين طبقه سراي اهل قلم به نشاني خيابان انقلاب، خيابان فلسطين جنوبي، كوچه خواجه نصير،‌ شماره دو برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط