آیت الله جوادی آملی در دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه که در مرکز جهانی علوم اهل بیت(ع) برگزار شد، با اشاره به رسالت علما و اندیشمندان، اظهار داشت: وظیفه ماست حرفی بزنیم که دیگران نگفتند یا به گونه ای زندگی کنیم که چهره ماندگار شویم._
در ابتدای این برنامه آیت الله مرتضی مقتدایی، رئیس شورای سیاستگذاری کتاب سال حوزه، ضمن تبریک ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) از همایش کتاب سال به عنوان یکی از بهترین طرق تشویق محققان، مولفان و پژوهشگران یاد کرد و اظهار داشت: اثر تبلیغی چنین برنامه هایی را می توان در رشد 30 درصدی تالیفات حوزویان نسبت به سال گذشته دید.
وی با ارائه آماری از آثار ارسال شده به دبیرخانه این همایش، 12 اثر را برگزیده و 26 اثر را شایسته تقدیر خواند و گفت: در این دوره 795 مولف از آقایان و 27 نویسنده از بانوان آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردند.
همچنین سیدعلی عماد، معاون پژوهش حوزه های علمیه، با اشاره به رشد علم در حوزه های علمیه و شکوفایی که در راستای ارتقای سطح کتاب حوزه انجام شده، به برخی از ضعف های موجود اشاره کرد و بیان داشت: آنچنان که باید و در حد توان ماست، در نظام بین المللی جایگاه لازم را تمهید و تصدی نکرده ایم. در این زمینه مشارکت در راستای علوم وحیانی و توسعه تعاملات جدی تر برای تاثیرگذاری در عرصه های مدیریت علم و جهت بخشی به دانش هایی که در جهان تولید می شود، ضروری است.
وی نیازسنجی، مخاطب شناسی، تربیت و پرورش پژوهشگران مورد نیاز، تقویت و توسعه دستگاه ها و نهادهای مدیریت کننده علم و دانش را از جمله راهکارهای این مسیر توصیف کرد و یادآور شد: تدوین و طراحی نظام طبقه بندی کتاب، تعیین شاخص ها و معیار گونه های مختلف کتاب، کمک گرفتن از همه اندیشمندان مولفان و مصنفان برای ترسیم نقشه راه و تعامل موثر در صحنه جهانی تولید علم، از جمله اقداماتی است که دبیرخانه کتاب سال حوزه برای ارتقای علمی خود باید در سال های آتی به آن توجه کند.
در ادامه حجت الاسلام مهدی حقی، دبیر دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه، به ارایه گزارش تکمیلی از مجموعه آثار ارسال شده و نحوه داوری ها گفت: این همایش در حالی برگزار می شود که 932 کتاب و 72 رساله سطح 4 حوزه در قالب 1327 جلد روی میز داوران همایش قرار گرفت. 93 درصد از ناشران ایرانی و 7 درصد از ناشران عراق، لبنان، هند، ترکیه، انگلیس و جمهوری آذربایجان در این دوره رقابت ها شرکت داشتند که از این میان 71 درصد آثار به زبان فارسی، 16 درصد به زبان عربی و بقیه آثار به زبان های اردو، ترکی و اسپانیولی بودند.
وی با اشاره به این که 206 داور آثار را در 13 گروه علمی ارزیابی کردند، اظهار داشت: در این دوره یازده کتاب و یک رساله سطح 4 حوزه در شمار آثار برگزیده، همچنین 22 کتاب و دو رساله سطح چهار به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی اتقان علمی اثر، پاسخگویی به نیازهای روز، نوآوری و ارایه دیدگاه های جدید، اثربخشی کتاب یا رساله در موضوع عنوان شده، رعایت نکات نویسندگی در نگارش و ویراستاری و آراستگی ظاهر اثر را از جمله معیارهای داوران در گزینش آثار برشمرد و گفت: کتاب سال حوزه، حلقه وصل تولیدکنندگان و مصرف کنندگان آثار است. امیدواریم با حمایت از آثار برگزیده به ویژه حمایت معنوی، در راستای اهداف کتاب سال حوزه گام های موفقی را برداریم.
واپسین سخنران این همایش، آیت الله جوادی آملی بود. وی با اشاره به نزدیک شدن به هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) به رسالت های علما، دانشمندان و فضلای حوزه اشاره کرد و گفت: همانگونه که خداوند فرمودند؛ وقتی می توانید باقی بمانید، چرا می پوسید؟ همانگونه که شیخ طوسی با آثار خود ماندگار شد. وظیفه ماست حرفی بزنیم که دیگران نگفته اند یا طرزی زندگی کنیم که چهره ماندگار شویم.
این مرجع تقلید شیعی با بیان این که عالمی که اهل عمل نیست، قبل از اینکه بمیرد، مرده است، بر جریان معرفت نفس تاکید کرد و بیان داشت: اکنون در بهترین دوران و در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم و در زمانی به لحاظ ملی و بین المللی به سر می بریم که باید حداکثر بهره را برای فیض الهی دریافت کرد و به جامعه ارائه داد.
پرونده دوازدهمین دوره کتاب سال حوزه با تقدیر از نویسندگان و محققان برگزیده و شایسته تقدیر بسته شد.
اسامی برگزیدگان و شایستگاه تقدیر، ناشران برگزیده و کتابخانه برتر این دوره متعاقبا ارایه می شود.
نظر شما