شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۳
بررسي راه‌كارهاي وحدت اسلامي در كنفرانس مجمع تقريب مذاهب

بيست و چهارمين كنفرانس مجمع تقريب مذاهب با عنوان «راهكارهاي انديشه‌اي و كاربردي تحقق تقريب مذاهب اسلامي» صبح امروز(30 بهمن ماه) با سخنراني آيت‌الله تسخيري درباره راه‌كارهاي وحدت اسلامي در دنياي كنوني و پرهيز از قوميت‌گرايي در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي كار خود را آغاز كرد. نمايش آثاري به عنوان كتاب سال تقريب، از رخدادهاي حاشيه‌اي اين برنامه است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين برنامه كه با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي و عده‌اي از نمايندگان سياسي و مذهبي كشورهاي اسلامي برگزار شد، آيت‌الله تسخيري به عنوان دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، با اشاره به بيداري كه اكنون در كشورهاي اسلامي شكل گرفته است، حاكميت احكام نوراني اسلامي را از آرمان‌هايي خواند كه پيروان اسلام آرزوي آن را دارند.

وي با بيان اين كه اين مجمع، اهداف والايي را در سايه ايجاد اتحاد ميان مسلمانان جهان دارد، گفت: از جمله اين اهداف مي‌توان به «كمك به احياء و گسترش فرهنگ و معرف اسلامي، كوشش براي آشنايي متفكران و پيشوايان جهان اسلام، گسترش انديشه تقريب ميان انديشمندان و صاحب‌نظران و رفع بدبيني‌ها و شبهات ميان پيروان مذاهب» اشاره كرد.

آيت‌الله تسخيري انتشار كتاب و مجلات به زبان‌هاي مختلف، انجام فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي، حضور و فعاليت در بيش از 400 كنفرانس بين‌المللي داخلي و خارجي، كمك به تاسيس جماعت‌هاي تقريب در سراسر جهان، تاسيس خبرگزاري ويژه تقريب مذاهب و اعظام شخصيت‌هاي اسلامي اعم از شيعه و سني از جمهوري اسلامي ايران به سراسر جهان را از جمله اقدامات اين مركز در راستاي نيل به اهداف عنوان شده، برشمرد.

دبير اين همايش با اشاره به اين كه هر سال همايشي از سوي اين مركز در آستانه هفته وحدت و ميلاد پيامبر اكرم(ص) برگزار مي‌شود، يادآور شد: هر سال اين كنفرانس با موضوعي مهم در جهان اسلام برپا مي‌شود و انديشمندان و متفكران جهان اسلام راه‌كارهاي خود را براي تقريب مذاهب اسلامي، پايداري اين دين آسماني كه با سرنوشت كل امت اسلامي در ارتباط است و نقش تعيين‌كننده‌اي دارد، ارايه مي‌دهند.

دكتر علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي، دومين سخنران اين برنامه بود. وي با تاكيد بر اين كه «در شرايط كنوني مسلمانان بيش از هر زمان ديگري نيازمند تئوري وحدت‌اند تا جايگاه خود را بهتر بيابند» سخنان خود را آغاز كرد و گفت: تمامي انسان‌ها در سطح بين‌المللي نيازمند نظرياتي‌اند كه توان تفسير جهان از حالت تك‌بعدي و تك‌ساختي‌ را داشته باشد. استفاده از سيره و سلوك پيامبر گرامي اسلام(ص) به عنوان الگويي براي ارايه اين نظريه، مي‌تواند وحدت بيشتري را ميان مسلمانان جهان ايجاد كند.

وي با اشاره به دستورات و متون اسلامي، جهاد را مساله‌اي خواند كه به تعبير پيامبر گرامي اسلام(ص)، عشق به آن همواره بايد در دل هر مسلماني باشد. اين تفكر جهادي، منشاء تحول و عامل بيداري است و تفسير جديدي از نگرش انسان نسبت به خود و خدا ايجاد مي‌كند.

دكتر لاريجاني سه عامل خواب‌آلودگي، از خود بيگانگي، عدم بيداري مسلمانان و عدم اتحاد آنها را از عوامل پيشرفت و سيطره غرب بر جهان اسلام خواند و اظهار كرد: جوامع اسلامي به دليل حكومت‌هاي وابسته، از اسلام واقعي فاصله گرفتند. حكام منطقه بايد در اين زمينه آگاه باشند و حيثيت خود را به اين قدرت‌هاي پوشالي پيوند نزنند. آنها(آمريكا و صهيونيست) دغدغه دموكراسي و بشريت را ندارند، بلكه با شعار ايجاد دموكراسي در منطقه و كشورهاي اسلامي، سيطره و استعمارگري را دنبال مي‌كنند.

همچنين استاد مولوي محمد اسحاق مدني، رييس شوراي عالي مجمع تقريب و از دانشمندان اهل سنت ايراني، با يادآوري آياتي از كتاب آسماني مسلمانان، حفاظت از قرآن كريم را يكي از وعده‌هاي خوشايندي خواند كه خداوند در قرآن كريم ياد كرده است و گفت: البته اين كتاب از همان ابتداي نزول خود، مخالفان سرسختي داشت و عده‌اي با كلام بشري خواندن آن قصد تحريف و از ميان بردنش را داشتند.

وي با اشاره به اين كه اين روند همچنان در طول تاريخ نيز ادامه داشته است، عنوان كرد: با وجود تمامي اين تلاش‌ها، اسلام و جايگاه قرآن همواره رو به پيشرفت و رشد بوده است؛ نظير اين كه در سرزمين بدترين دشمنان اسلام و در زماني كه بساط قرآن‌سوزي را عَلم مي‌كنند، عده‌اي به اسلام روي مي‌آورند و مسلمان مي‌شوند.

اين متفكر اسلامي با اشاره به اين كه امروز حركت‌هاي اسلامي و بيداري براي جهان اسلام ايجاد شده، اظهار داشت: اميد است اين بيداري و احساس خسران تداوم يابد تا امت اسلامي جايگاه اصلي خود را به دست آورد. امروزه مسلمانان جهان، جمهوري اسلامي ايران را به عنوان بهترين الگو در جريان بيداري مي‌شناسند. با وجود آن كه هر منطقه يا سرزميني شرايط خاص خود را دارد، اصول و چارچوب‌هايي ميان تمامي مسلمانان مشترك است كه مي‌تواند به عنوان الگو مورد استفاده قرار گيرد. به قول اقبال؛ اگر مسلمانان امروز به فضاي جنگ بدر دست يابند، فرشتگان مانند همان روز به كمك آنها خواهد شتافت. 

بيست و چهارمين كنفرانس بين‌المللي تقريب مذاهب كه با عنوان «راهكارهاي انديشه‌اي و كاربردي تحقق تقريب مذاهب اسلامي» از امروز(30 بهمن ماه) در سالن اجلاس سران كار خود را آغاز كرده است، تا دوشنبه(دوم اسفند ماه) ادامه خواهد يافت و متفكران و نظريه‌پردازاني از كشورهاي اردن، لبنان، ازبكستان، سودان، اندونزي، بحرين، هند، پاكستان، عراق، مصر و ... مقالات و راهبردهاي خود را در موضوع عنوان شده، ارايه مي‌دهند.

برپايي نمايشگاهي از كتاب‌ با عنوان «كتاب سال تقريب» و ارايه آثاري به زبان‌هاي فارسي، عربي، انگليسي و ... از جمله رخدادهاي زيبايي بود كه در حاشيه اين اجلاس به چشم مي‌خورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها