چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۵
یک قرن از تولد سیمون دوبووار گذشت

سیمون دوبووار، نویسنده و متفکر فرانسوی و خالق آثاری چون «وانهاده» و «جنس دوم»،‌ ۱۰۰ سال پیش در ۹ ژانویه ۱۹۰۸ میلادی در پاریس متولد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیمون دوبووار با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار، فیلسوف، نویسنده، و متفکر فرانسوی، ۱۰۰ سال پیش در چنین روزي دیده به جهان گشود. وی دارای خانواده‌ای متمول و با نفوذ بود.

دوبووار پس از گذراندن امتحانات دوره لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات و زبان و ادبیات در موسسه سنت‌مارین پرداخت و سپس در سوربن، فلسفه آموخت.

این نویسنده آشنایی نزدیکی با ژان‌پل سارتر، نویسنده و متفکر فرانسوی داشت و به همین دلیل با مدرسه و برنامه درسی "اکول نورمال" آشنا بود. این یک اشتباه رایج است که او را درس‌خوانده این مدرسه می‌دانند؛ در حالی که دوبووار تنها آشنایی مختصری با اساتید و برنامه درسی این مدرسه داشت. (اکول نرمال سوپریور، یکی از مدارس معتبر فرانسه است که فقط نخبه‌ترین دانشجویان فرانسوی می‌توانند در آن درس بخوانند.)

معروف‌ترین اثر این نویسنده «جنس دوم» (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است. این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا نيز منتشر شد. «جنس دوم» توسط قاسم صنعوی به فارسی ترجمه و در ایران نیز منتشر شده است.

سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل ۱۹۸۶ به‌خاطر ذات‌الریه درگذشت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شده است. 

علاوه بر صنعوی، مترجمان دیگری چون مهدی سحابی، گیسو پارسای، الهام دارچینیان، امین موید و ایرج باقرپور در ترجمه آثار این نویسنده به زبان فارسی کوشیده‌اند.

«مهمان» (۱۹۴۳)، «خون دیگران» (۱۹۴۵)، «همه می‌میرند» (۱۹۴۶)، «جنس دوم» (۱۹۴۹)، «ماندارین‌ها» (۱۹۵۴)، «خاطرات یک دختر مطیع» (۱۹۵۸)، «مرگی بسیار آرام» (۱۹۶۴)، «تصاویر زیبا» (۱۹۶۶)، «‌زن وانهاده» (۱۹۶۷)، «کهنسالی» (۱۹۷۰)، «مراسم وداع» (۱۹۸۴)، از جمله دیگر آثار این نویسنده هستند که غالب آنها به زبان فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها