دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۸
فراخوان مقاله به همايش بين‌المللی زاگرس‌شناسی

فراخوان ارسال مقاله به همايش بين‌المللی زاگرس‌شناسی، با موضوع «بررسي منشاء پيدايش حيات انسان در زنجيره کوه‌های زاگرس» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، رشته کوه‌های زاگرس که قسمت اعظم آن در ايران واقع شده،‌ تقريباً از جنوب شرق ترکيه تا سواحل خليج­ فارس کشيده شده است. زاگرس با داشتن زيست‌بوم‌ها و پناهگاه‌های مناسب براي استقرارهای انسانی، همواره نقش مهمی در تاريخ تحول فرهنگ‌های بشری ايفا کرده است. رشته کوه‌های زاگرس به‌دليل موقعيت استراتژيک و قرارگيري بر سر راه مهاجرت‌های جوامع انساني از آفريقا و حاشيه دريای مديترانه به سمت نواحی جغرافيای شرق و شمالی از اهميت بسياري در دوران پارينه‌سنگی برخوردار است.

چه بسا در اين ميان برخي از پژوهشگران، زاگرس را منشأ مدرن شدن رفتار انسانی دانسته و نخستين انسان‌های هوشمندِ هوشمند را برآمده از مناطقي در زاگرس دانسته‌اند. اين سد طبيعي که کم و بيش مرزهاي غربي فلات ايران را در برگرفته،‌ نه تنها شواهد باستان­شناختي کهنی از دوران پارينه‌سنگي ارائه می‌دهد، بلکه نقش مهمي در شناخت ما از تحولات مهم دورة نوسنگي و پيش‌ِروي ايران در حوزه صنعت و آغاز کشاورزي و دامپروري دارد.

دره‌ها و دشت‌های حاصلخيز دامنه‌های اين رشته کوه در دوران تاريخی خاستگاه شکل‌گيری تمدن‌های مهم و بزرگ جهانی از جمله تمدن هخامنشيان و ساسانيان در بستر خود شده و از سويی ديگر وجود قله‌ها و مناطق صعب‌العبور آن موجب باقيماندن برخي از آداب و رسوم متفاوتی که در جای جای اين عرصه وسيع برجای مانده نياز به بررسی و تأمل بيشتری دارند و نکاتي که غربيان از اين پهنه مهم تاريخي، ‌استراتژيکی و سياسی برداشت کرده‌اند،‌ جاي تعمق دارد.

بر اين اساس بنياد ايرانشناسي با هدف شناخت و شناساندن بهتر ايران و حس ضرورت ويژه براي مطالعات زاگرس‌شناسی در نظر دارد، فعاليت‌های گسترده و وسيعي را در اين حوزه متمرکز کند. برگزاری همايش زاگرس‌شناسي در سطح بين‌المللی از جمله اين اقدامات است. اين همايش داراي فراخوان ارسال مقاله در 6 محور با موضوع: «بررسي منشأ پيدايش حيات انسان در رشته کوه‌های زاگرس»، بشرح زير است:

محورهای همایش:

باستان‌شناسی 

مطالعات باستان­‌شناسي زاگرس 
ژنتيک باستان‌­شناسي در زاگرس

زمين‌­شناسي و جغرافيا
زاگرس‌­شناسي از منظر جغرافياي‌تاريخي
زاگرس‌­شناسي از منظر زيست محيطي
زاگرس‌­شناسي از منظر زمين­‌شناسي ساختاري

اديان
آداب و مناسک تدفين در پيش از تاريخ زاگرس
تطور انسان در زاگرس 

انسان‌شناسي 
نظريه‌­هاي کليدي انسان­شناسي زاگرس
اهميت و ضرورت مطالعات انسان­‌شناسي در پژوهش‌هاي باستان‌شناسي پيش از تاريخ زاگرس

اساطير
اسطوره‌­هاي آغازين در فرهنگ زاگرس
اسطوره، آيين و نمادپردازي در زاگرس   
مطالعة تطبيقي اسطوره در زاگرس

ميان رشته‌اي
بررسی پیدایش انسان در متون دینی، تاریخی و ادبی

همایش بین‌المللی زاگرس‌شناسی نُهم ارديبهشت‌ماه 1398، از ساعت 8:30 تا 12، در محل بنياد ايرانشناسي برگزار خواهد شد و در آن علاوه‌بر سخنراني حضرت آيت‌الله سيدمحمد خامنه‌اي، رئيس بنياد ايرانشناسي، پژوهشگران و استادان حوزة مطالعاتي زاگرس به ارائة مقاله و سخنراني خواهند پرداخت.

از پژوهشگران، ‌استادان، ‌دانشجويان و علاقه‌مندان به حوزه مطالعاتي زاگرس دعوت مي‌شود براي ارسال مقالات خود تا پايان روز دوم ارديبهشت ماه 1398، با توجه به محورهاي همايش،‌ اقدام کنند.

همچنین برای ثبت‌نام حضور در همایش و ارسال مقاله به سایت همایش به آدرس http://zagros.iranology.ir مراجعه نمایند.
آخرين مهلت ارسال مقاله: 2 ارديبهشت 1398
زمان برگزاري همايش: 9 ارديبهشت 1398 –  ساعت 8:30 تا 12
تارنمای همایش: http://zagros.iranology.irgy.ir" target="_blank">http://zagros.iranology.ir
رايانامه: mags@iranology.ir

مقالات منتخب در پايگاه‌هاي معتبر علمي نمايه خواهد شد. برای كسب اطلاعات بيشتر و دريافت شيوه‌نامة راهنماي نگارش مقالات به تارنماي بنياد ايرانشناسي مراجعه کنند و يا با شماره‌های (88212001 و88212004-0 021) تماس بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها