چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۶
راه‌اندازی فروشگاه آنلاین و ساخت 15 فروشگاه شهر کتاب

جشن برگزاری هفتصدمین نشست شهر کتاب با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و اندیشه برپا شد. مهدی فیروزان مدیرعامل موسسه شهر کتاب در این برنامه از گسترش خدمات شهر کتاب چون افتتاح پانزده فروشگاه شهر کتاب با سرمایه مردمی در سال آینده خبر داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، جشن هفتصدمین نشست شهر کتاب عصر دیروز 15 اسفند در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

مهدی فیروزان، مدیرعامل موسسه شهر کتاب در این مراسم نشست‌های شهر کتاب را به تشکل‌های فرهنگی تشبیه کرد و گفت: علت اصلی عقب‌ماندگی‌ها در سده اخیر فقدان تشکل است. من راز توسعه را در تشکل می‌دانم. برگزاری این هفتصد جلسه نشان از اعتقاد ما به تشکل است چرا که این جلسات تشکل‌های معرفتی هستند. با همه وجودم ایستاده‌ام تا این جمع همچنان تداوم یابد.

وی سپس اخباری درباره توسعه شهر کتاب ارایه کرد و گفت: تا پایان امسال فایل صوتی هفتصد نشستی که تاکنون برگزار شده‌اند روی سایت شهر کتاب قرار می‌گیرد. سال آینده نیز فایل صوتی هر یک از نشست‌ها با تفاوت دو یا سه هفته روی سایت می‌آیند.

فیروزان، انتشار فایل صوتی جلسات  در وب‌سایت را خدمتی به فرهنگ‌دوستان غیرتهرانی و خارج از کشور دانست.

وی همچنین از گسترش فروشگاه‌های شهر کتاب در سراسر ایران خبر داد و گفت: سال آینده پانزده فروشگاه با همت و سرمایه مردم راه‌اندازی می‌شود. دو هزار و 700 متر مربع در مجتمعی در اصفهان و 750 متر در یک مجتمع در تبریز از سوی علاقه‌مندان به فرهنگ برای راه‌اندازی فروشگاه شهر کتاب در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل موسسه شهر کتاب افزود: سال آینده، همچنین فروشگاه اینترنتی شهر کتاب راه‌اندازی می‌شود. تاکنون 70هزار مدخل برای این فروشگاه اینترنتی در نظر گرفته شده است.

سپس محمدخانی مدیر فرهنگی شهر کتاب گفت: از 700 نشستی که تاکنون برگزار شده،‌ 360 نشست نقد کتاب، 63 نشست درسگفتارهای مولانا، 47 درسگفتار فردوسی، چهل 41 درسگفتار نظامی، 54 درسگفتار عطار، 53 درسگفتار سعدی و 19 در‌سگفتار بیهقی بوده‌اند که درسگفتارهای بیهقی تا آبان سال آینده ادامه خواهند داشت.

وی با اشاره به دوره‌های آموزشی شهر کتاب گفت: شهر کتاب با برگزاری این دوره‌های آموزشی مانند یک دانشکده عمل کرد. تاکنون 111 دوره آموزشی در این مرکز برگزار شده است.

سپس محمدعلی موحد، عرفان‌پژوه و تاریخ‌نگار با تمجید از برگزاری 700 نشست در شهر کتاب گفت: کسی که مشقات برگزاری یک نشست را بداند دشواری برگزاری مداوم هفتصد نشست را درک می‌کند. کارهای فرهنگی کند پیش می‌روند و نیاز به مداومت دارند. 

وی افزود: مطمئنم آقای محمدخانی طی این مدت پیشنهادهای کاری بسیار بهتری داشت اما به دلیل ایمان و التزام درونی که داشت آن پیشنهادها را نپذیرفت و در این  مجموعه ماند و کاری به دیگران نداشت. 

موحد تاکید کرد: به نظر من شهر کتاب بیش از یک دانشکده کوچک کار کرده است، زیرا کادر آموزشی دانشگاه‌ها و درس‌هایی که ارایه می‌کنند مشخص است اما در شهر کتاب چهره‌ها و محتوای سخنرانی‌ها تغییر می‌کنند.

وی در پایان سخنانش گفت: کاش مخاطبان همیشگی نشست‌های شهر کتاب نیز در این برنامه سخن می‌گفتند و پیشنهادهایشان را می‌گفتند.

سپس فتح‌الله مجتبایی، استاد تاریخ ادیان و فلسفه شرق گفت: هیچ دانشگاهی نمی‌تواند مانند شهر کتاب باشد، زیرا همان‌طور که دکتر موحد گفت درس‌های دانشگاه و استادان آن تکراری‌اند. مخاطبان شهر کتاب با اشتیاق در نشست‌های آن شرکت می‌کنند، اشتیاقی که شاید چندان در دانشجویان مشاهده نمی‌شود. چنین فعالیت‌هایی مکمل دانشگاه است.

وی تاکید کرد: کسی از دانشگاه دانشمند بیرون نمی‌آید. بیشتر آن‌هایی که به دانشگاه می‌روند دردشان این است که تکه کاغذی به دست بگیرند. اما آن‌ها که خودخواسته به چنین نشست‌هایی می‌آیند، برای برطرف کردن نیاز روحی و معنوی خود این کار را می‌کنند.

مجتبایی ادامه داد: در شرایطی زندگی می‌کنیم که نوعی یاس و افسردگی به انسان دست می‌دهد اما دیدن مشتاقانی که به نشست‌های فرهنگی می‌آیند شوقی را در دل زنده می‌کند. 

سیدعلی موسوی‌گرمارودی نیز گفت: در کشور ما از دیرباز از هر کسی که به توفیقی دست یافته اگر تیغی نزنند تاجی بر سر او نمی‌گذارند. در جامعه‌ای که زنده خوب و مرده بد نداریم، توفیقی چنین بزرگ جای سپاس دارد.

سپس هوشنگ مرادی‌کرمانی گفت:‌ ما اهل فرهنگ نمی‌توانیم در یک مکان گردهم آییم اما مسوولان شهر کتاب توانستند امروز اهل فرهنگ را زیر یک سقف جمع کنند و این کار بزرگی است. 

در پایان مهدی فیروزان با تشکر ویژه از علی‌اصغر محمدخانی از ساخت سردیس محمدخانی بدون اطلاع وی خبر داد و آن را به او اهدا کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها