دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۱
آرمین: شکسته‌شدن فضای مردسالاری در داوری‌ها اتفاق خوبی است/ آثار راه‌یافته به دور نهایی «داستان انقلاب»

منیژه آرمین، دبیر هنری نهمین جشنواره داستان انقلاب شکسته شدن فضای مردسالاری را اتفاق خوبی در داوری جشنواره‌های ادبی توصیف کرد و به ارایه آماری از آثار راه‌یافته در دور نهایی داوری‌های داستان انقلاب پرداخت.

منیژه آرمین، در گفت‌و گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از استقبال خوب داستان‌نویسان در این جشنواره ادبی خبر داد و گفت: در جلسه‌ای که پیش از ظهر امروز 13 دی‌ماه 1395 در محل دبیرخانه نهمین دوره جشنواره داستان انقلاب برگزار شد، آثار راه یافته به مرحله دوم داوری‌ها مشخص شدند.

دبیر هنری نهمین جشنواره داستان انقلاب، مجموع آثار رسیده را 369 اثر از 196 نویسنده عنوان کرد و افزود: از این میان، 52 اثر در بخش «داستان کوتاه نوجوان»، 20 داستان در بخش «رمان نوجوان»، 220 اثر در بخش «داستان کوتاه بزرگسال» و 57 اثر در بخش «رمان بزرگسال» دریافت شد. 
 
وی با بیان این‌که بیشترین آثار رسیده به دبیرخانه از استان تهران و کمترین آثار ارسالی از استان ایلام بود، اظهار کرد: 94 داستان به قلم بانوان و 102 داستان نیز به قلم آقایان نوشته شده است. 
 
به گفته آرمین، 11 اثر در بخش «داستان کوتاه نوجوان»، 9 اثر در بخش «رمان نوجوان»، 56 اثر در بخش «داستان کوتاه بزرگسال» و 20 اثر در بخش «رمان بزرگسال» به دور دوم داوری‌های جشنواره راه یافتند.
 
وی درباره ویژگی‌های این دوره از جشنواره داستان انقلاب (امیر حسین فردی) گفت: امسال طیف وسیعتری از داستان‌ها را شاهد بودیم و این اتفاق خوبی است که زمان و مکان درباره داستان انقلاب بازتر شده است و موضوعات مختلف، حول محور داستان انقلاب مطرح شده است.
 
آرمین یادآور شد: هنوز برای نظر دادن درباره کیفیت محتوایی آثار رسیده به دبیرخانه زود است اما معتقدم که اتفاق‌های خوبی که در جایزه‌های ادبی «جلال آل احمد» و «پروین» شاهد بودیم، در داستان انقلاب نیز در حال رخ دادن است. داستان‌نویسی در کشور تبدیل به پدیده‌ای جدی شده است و مردم به آن توجه بیشتری نشان می‌دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که «نخستین حضور بانوان را به عنوان دبیری جشنواره داستان انقلاب چطور ارزیابی می‌کنید؟» گفت: این اتفاق خوبی در فضای ادبی کشور است که فضای مرد‌سالاری در حوزه ادبیات کشور شکسته شد. مهم نیست که دبیر این جایزه من، یا شخصِ دیگری باشد، مهم این است که مسئولان به اهمیت حضور بانوان در سیاست‌گذاری‌ها پی برده‌ا‌ند.

دبیر هنری نهمین جشنواره داستان انقلاب در این باره افزود: من همیشه معتقد بودم که زنان را در عرصه سیاست‌گذاری‌ها کمتر دخالت می‌دهند اما مسئولان با انتخاب‌هایشان در دوره‌های اخیر  نشان داده‌اند که به نقش بانوان اهمیت ویژه‌ای می‌دهند. البته پیش از این در بخش هنر‌های تجسمی نیز عنوانِ دبیری را تجربه کرده بودم اما این امر برای نخستین‌بار در جایزه ادبی «داستان انقلاب» رخ داده که باعث خوشحالی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها