چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴
فعالیت 5 کافه کتاب در استان البرز

پروین زنگنه ضمن تشریح آیین‌نامه تاسیس کافه کتاب در این استان از انتظار پنج متقاضی برای این مکان فرهنگی خبر داد.

پروین زنگنه؛ رئیس اداره فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره فعالیت کافه کتاب‌ها در این استان بیان کرد: نخستین کافه کتاب دراستان البرز سال 1392 به همت حمیرا عظیمی‌پور با حضور شخصیت‌های هنری از‌جمله محمد‌علی بهمنی، ناصر تقوایی و سهیل محمودی تاسیس شد. استقبال از نخستین کافه کتاب استان به‌ویژه از سوی جوانان قابل توجه بود.
 
به گفته زنگنه، در حال حاضر پنج کافه کتاب در استان البرز فعالیت می‌کنند و پنج تقاضای تاسیس کافه کتاب نیز به ثبت رسیده است. صاحبان کافه کتاب‌ها از تخفیف‌های مالیاتی بهره‌مند می‌شوند.  
 
رئیس اداره فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز درباره جریان صدور مجوز تاسیس کافه کتاب در استان البرز ادامه داد: با توجه به وجوه دوگانه کافه کتاب یعنی کتابفروشی و کافی‌شاپ برای صدور مجوز تاسیس کافه کتاب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان ورود کرد و مجوز نخستین کافه کتاب استان صادر شد. اداره اماکن نیز به تازگی صدور دو مجوز برای ایجاد یک مکان را پذیرفته است.
 
 این فعال حوزه نشر با اشاره به شرایط تاسیس کافه کتاب در استان البرز افزود: آیین‌نامه و ضوابط داخلی رسته صنفی کافه ‌کتاب تدوین شده است. در این آیین‌نامه کافه کتاب یک رسته جدید‌التاسیس و زیر‌شاخه کتابفروشی تعریف و حداقل فضای لازم برای تاسیس رسته صنفی کافه کتاب 60 مترمربع تعیین شده است. در کافه کتاب، فضای اختصاص یاقته به مقوله کتاب نباید کمتر از فضای تخصیص یافته کافه باشد و این دو باید با هم عجین و ترکیب آن فضای فرهنگی مناسبی ایجاد کند.
 
زنگنه درباره دیگر مفاد این آیین‌نامه ادامه داد: میزان کتاب برای فروش حداقل باید بیش از هزار نسخه با موضوعات متنوع و فراگیر  باشد. در فضای کافه کتاب باید تعدادی کتاب در 200 عنوان و از هر عنوان حداقل دو جلد با موضوعات متنوع برای مطالعه مراجعه کنندگان در دسترس عموم قرار گیرد.
 
رئیس اداره فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت:  در محیط داخلی کافه کتاب، استعمال هر‌گونه دخانیات بطور مطلق ممنوع است. رعایت استاندارد‌های بهداشتی در محیط و اخذ کارت بهداشت ار اداره بهداشت محیط شهرستان برای پرسنل الزامی است. محیط کافه کتاب می‌یاید از هر جهت ایمن بوده و امکان تخلیه سریع در شرایط بحرانی و ایجاد حریق با سرعت امکانپذیر باشد، نصب و بهره‌برداری از مواد و کپسول اطفا‌ء حریق الزامی است. ایجاد و نصب تابلو‌های ارشادی برای رعایت حرمت محیط و آداب اسلامی الزامی است. فضای طراحی شده برای کافه کتاب لزوما باید مُبلغ فرهنگ عالی ایرانی اسلامی و کتاب و کتابخوانی باشد و نباید فرهنگ کافه‌نشینی صرف به محیط فرهنگی کتاب‌خوانی غالب شود.
 
زنگنه افزود:  کافه کتاب، لزوما باید از نشانه‌های فرهنگی و تصاویر مرتبط با کتاب، فرهنگ و هنر و به‌ویژه فرهنگ بومی استفاده شود و به‌صورت هفتگی از احادیث مرتبط در تابلو‌های دیواری کافه کتاب نصب شود.
 
این عضو مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ادامه داد: متقاضی کافه کتاب می‌بایست از یک نفر کارشناس پاسخگو به امور کتاب‌شناسی و معرفی کتاب به‌صورت تمام وقت و با اخذ کارت مباشرت از اتحادیه برای ارائه پاسخ به سوالات مراجعه‌‌کنندگان استخدام شود. این ماده دارای دو تبصره است. افراد دارای تحصیلات مرتبط در اولویت هستند؛ علاوه براین در صورتی که متصدی واحد کافه کتاب خود راسا این مسئولیت را بپذیرد از اجرای این ماده معاف است. ماده 12 این آیین‌نامه نیز اشاره دارد که متقاضی کافه کتاب مطلقا و به هیچ عنوان تولید کافه کتاب را به رستوران، غذاخوری و قلیان‌سرا تبدیل نکند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها