جمعه ۲۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷
نخستین کنگره ملی شعر فاطمی برگزیدگان خود را شناخت

مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر فاطمی با معرفی برگزیدگان در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر فاطمی پنجشنبه (20 تیرماه) با حضور آیت‌الله سیدمحمد سعیدی نماینده ولی‌فقیه در استان قم، جمعی از شاعران آیینی و مسئولان و خادمان حرم کریمه اهل‌بیت (س) در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد.

در این مراسم، آیت‌الله سیدمحمد سعیدی تولیت حرم مطهر بانوی کرامت (س) با تبریک دهه کرامت و گرامیداشت شاعران آیینی کشور، گفت: در کتاب عیون الاخبار امام رضا (ع) آمده است که زنده نگه‌داشتن امر اهل‌بیت (ع) با یادگیری علوم آن‌ها و آموزش دادن به سایر مردم عملیاتی می‌شود.
 
آیت‌الله سعیدی با بیان اینکه اگر مردم، کلام زیبای امام و حُسن کلام خاندان عصمت و طهارت (ع) را بفهمند، از ایشان تبعیت می‌کنند، بیان کرد: مردم تأثیرپذیری زیادی از زبان هنر و منبر دارند، لذا باید شاعران و مداحان با زبان هنر، معارف ائمه اطهار (ع) را به مردم برسانند، در این راستا بخشی از گمراه شدن و انحراف مردم بر عهده کسانی است که معارف اهل‌بیت (ع) را ترویج نداده‌اند.

 
نماینده ولی‌فقیه در استان قم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که گاهی یک بیت شعر کار یک منبر را می‌کند، افزود: جلسات شعر آیینی باید استمرار یابد، چراکه این نوع اشعار که این‌گونه تأثیرگذار بوده‌اند بر مبنای تراز ناب محمدی و مهدوی و مشوق، معلم و محرک است.
 
تولیت حرم بانوی کرامت (س) ادامه داد: فراگرفتن یک دوره اعتقادات، اخلاق و احکام از منابع اصلی، و به‌کارگیری هنرهایی اصیل همراه با زمان‌شناسی، مکان‌شناسی و جامعه‌شناسی تأثیر زیادی بر شعر شاعران داشته و می‌تواند آن‌ها را در این عرصه قوی‌تر کند.

امام‌جمعه قم با اشاره به اینکه جز کلام اهل‌بیت (ع) که اصل حق است هر سروده و کلام دیگری بر باد و باطل است، تصریح کرد: شعری که بر اساس مردم‌شناسی، دین‌شناسی و عقاید اسلامی و در طراز اسلام ناب محمدی، فاطمی، علوی، حسینی، رضوی و مهدوی، انقلاب و مقاومت باشد راهنما، مؤلف و مشوق خواهد بود و کار یک منبر را خواهد کرد.

وی ادامه داد: بخش مهمی از سروده‌ها باید به احیای کلام اهل‌بیت (ع) اختصاص داده شود، چراکه اصول و فروع دین در کلام این بزرگواران آورده شده است.

آیت‌الله سعیدی در پایان بیان کرد: اهل‌بیت (ع) نیز گاهی شعر می‌سرودند اما طوری می‌سرودند که با سروده ایشان شاعران به حاشیه نروند و از شاعری مایوس نشوند.


 دبیرخانه دائمی شعر کرامت تشکیل شود
در ادامه این مراسم، محمدعلی مجاهدی شاعر آیینی طی سخنانی با اشاره به نقش شعر آیینی در زمینه تبلیغ دین بیان کرد: برگزاری این نوع مراسم‌ها و کنگره‌ها در مسیر تبلیغ و تبیین مکتب گران‌سنگ شیعی می‌تواند برای دغدغه‌مندان اهل‌بیت (ع) مژده مسرت‌بخشی باشد و استمرار این خط به تدریج می‌تواند شگفتی‌هایی را خلق کند و معارف ناب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و گوهر نهفته در فرهنگ فاطمی را به زبان شعر و هنر به تصویر بکشد و با بیانی هنری در اختیار مخاطبان و علاقمندان قرار دهد.

وی از برگزاری نخستین کنگره ملی شعر فاطمی به عنوان گام نخست در زمینه فراگیر شدن شعر آیینی ابراز خرسندی کرد و افزود: امیدواریم تداوم این حرکت منجر به تشکیل دبیرخانه دائمی شعر کرامت شود تا در سال‌های آینده بتوانیم از مرزهای ایران بگذریم و در عرصه‌های بین‌المللی شعرهای خود را برای نشر و ترویج معارف اهل بیت(ع) ارائه دهیم. 
 

 
ارسال 800 اثر از 360 شاعر به نخستین کنگره ملی شعر فاطمی
در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین جواد محمدزمانی دبیر علمی نخستین کنگره ملی شعر فاطمی به ارائه گزارشی از روند برگزاری این کنگره ملی پرداخت و گفت: ما که در قم به عنوان آشیانه آل محمد (ص) زندگی می‌کنیم، باید در تکریم حضرت فاطمه معصومه (س) و در تبیین کرامات ایشان تمام توانمان را به کار گیریم.
 
محمدزمانی در رابطه با آثار ارسالی به دبیرخانه این کنگره گفت: امسال 800  قطعه شعر از 360 شاعر آیینی کشور در چهار مضمون کلاسیک، نو، کودک و نوجوان و ترانه و سرود به این کنگره ارسال شد که 15 شاعر حائز رتبه برتر شدند.
 
دبیر علمی نخستین کنگره ملی شعر فاطمی ادامه داد: تبیین زندگانی و شخصیت و کرامات حضرت فاطمه معصومه (س)، ویژگی‌های معنوی شهر مقدس قم و جایگاه آن در جهان اسلام و حال و هوای حرم بانوی کرامت از موضوع‌هایی است که شاعران به آن پرداخته‌اند.

وی ادامه داد: با این استقبالی که از این کنگره شد در آینده قطعاً افق روشنی را در شعر کشور خواهیم دید و امیدواریم که در سال‌های آینده این کنگره را در ابعاد جهانی برگزار کنیم.

محمدزمانی از استاد محمدعلی مجاهدی به عنوان پدر شعر آئینی یاد کرد و افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی شاعران آیینی جوان و ماهر بسیاری در کشور وجود دارند و اساتید گرانقدری همچون استاد محمدعلی مجاهدی با تربیت جوانان شاعر آیینی، ظرفیتی بسیار خوب را در کشور ایجاد کرده‌اند، که باید از این ظرفیت استفاده بیشتری صورت بگیرد.

دبیر علمی نخستین کنگره ملی شعر فاطمی با بیان اینکه شعر آیینی ظرفیت بسیار گسترده‌ای را برای تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت (ع) ایجاد می‌کند، بیان کرد: امروز باید شعرهای آیینی به زبان‌های مختلف ترجمه شود تا شاعران خارجی نیز با این سبک شعر آشنا شوند.

تقدیر از برگزیدگان نخستین کنگره ملی شعر فاطمی
در پایان این مراسم، محمد جواد الهی‌پور از قم، سید ابوالفضل مبارز از خراسان رضوی، فاطمه عارف‌نژاد از قم، علی حقیقی از کرمانشاه، شهره انجم‌شعاع از قم، محمدرضا حسین‌زاده بازرگانی از گیلان، سیده نرگس میرفیضی، مینا شیرخوان و محمد کاوه از قم و علی سلیمیان از اصفهان به‌عنوان برگزیدگان بخش کلاسیک کنگره ملی شعر فاطمی تقدیر شدند.

همچنین فاطمه بیرانوند از لرستان در بخش شعر نو و سپید و فاطمه غلاملو از یزد و امین بهاری‌زاده از خوزستان در بخش شعر کودک و نوجوان این کنگره مورد تجلیل قرار گرفتند.

اهدای نشان و حکم خادمی تشرفی آستان مقدس کریمه اهل‌بیت (س) به محمدعلی مجاهدی و سیدحمیدرضا برقعی، شعرخوانی و تجلیل از غلامرضا سازگار، علی انسانی و مریم صبراتونی و همچنین تجلیل از نفرات برگزیده و شعرخوانی آن‌ها از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها