-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
وضعیت روبهپیشرفت حوزه نشر در هرمزگان/ زندگی در «آن تابستان» را با چیزی عوض نمیکنم
هرمزگان- مدیر انتشارات «پَر سُرخ» گفت: وضعیت امروز نشر در استان هرمزگان طوری است که افق روشنی را برای فرهنگ و کتاب استان ترسیم کرده است.
-
گفتوگوی ایبنا با مظفر سالاری؛
«مرا با خودت ببر»؛ روایت عشق و مذهب در قلم نویسندهای که درد را به داستان تبدیل کرد
یزد- حجت الاسلام مظفر سالاری، نویسنده رمان «مرا با خودت ببر» از خوابی الهامبخش تا خلق یکی از پرفروشترین رمانهای مذهبی میگوید که چگونه از درد به یک داستان مذهبی جذاب رسید.
-
گفتوگوی ایبنا با نویسنده جنوبی؛
ظرفیتهای قوی فرهنگ عامه بوشهر برای کمک به داستاننویسی جنوب
بوشهر- احمد آرام، داستاننویس جنوبی معتقد است که بوشهر یک فرهنگ عامه بسیار قوی دارد که میتواند کمک خیلی خوبی به داستاننویسی جنوب باشد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
کانکس زنگزده مدرسه عشایری با «کوله نارنجی کتاب» احیا شد
خوزستان- مسئول کتابخانه سپهر دانش روستای مربچه رامهرمز معتقد است: کتابدار یک شنونده خوب، مشاور عالی، دوست قابل اعتماد و منبع بهروز اطلاعات علمی، فرهنگی و ادبی است که جاذبه زیادی برای مخاطبان ایجاد میکند.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
فیلمسازیِ بهتر با مطالعه/ کتابخانه انجمن سینمای جوان مشهد سالهاست راکد مانده است!
خراسان رضوی - سرپرست انجمن سینمای جوان خراسان رضوی گفت: تنها خواندن کتابهای سینمایی فرد را فیلمساز نمیکند اما زمانی که شخص، کارگردانی را تجربه میکند و کتاب میخواند، فیلمساز بهتری میشود.
-
گفتوگو با شاعر هرمزگانی؛
شاعر امروز باید زبان روزگار خودش باشد
هرمزگان - مهرنوش ایزدپرست شاعر هرمزگانی معتقد است که شاعر امروز باید زبان روزگار خودش باشد، زیرا نیاز مردم روزگار ما دیگر مثل قبلی ها نیست بلکه یکی مثل خودش است، خودی که باید شناخته شود و الزاماً با زبان مردم روزگار خودش سخن بگوید و از درد مردم روزگار خودش پرده بردارد.
-
نویسنده «رازهای دوبلین» در گفتوگو با ایبنا:
«بلاژویچ» ننوشت؛ خودم دست به کار شدم!/ انتخاب نام کتاب توسط «عادل فردوسیپور»
خراسانرضوی- نویسنده کتاب «رازهای دوبلین» گفت: بلاژویچ پیش از درگذشتش قول داده بود که داستان حضورش در تیم ملی ایران را در کتابی منتشر کند اما از این اثر خبری نشد.
-
گفتوگوی ایبنا با یک نویسنده قمی؛
پرداختن به حماسه مهمترین بخش ادبیات است/ متن نباید با جهان امروز بیگانه باشد
قم - نویسنده «رودی و مستر موسفید»، پرداختن به حماسه را یکی از مهمترین بخشهای ادبیات دانست و گفت: متن نباید کاملاً با جهان امروز بیگانه باشد.
-
گفتوگوی ایبنا با نویسنده لرستانی؛
گفتمان جامعه با ادبیات معاصر موفقتر عمل میکند
لرستان - شاعر و نویسنده لرستانی گفت: ادبیات معاصر یک کشور زمانی به قلههای جهانی میرسد و آن کشور حتی در گفتمان سیاسی و فرهنگی و در جامعه جهانی موفقتر عمل میکند که شاعر، واقعیتهای جهان را محور سرایش قرار دهد، زیرا شعر میتواند زبان گویای جهان باشد.
-
گفتوگوی ایبنا با مولف لرستانی؛
وقتی ثبت ملی پایتخت ژئوتوریسم ایران، دغدغه نگارش کتاب میشود
لرستان- محمد نصرتی، نویسنده و پژوهشگر لرستانی است که کتاب «آمایش سرزمین و ژئوتوریسم با تاکید بر استان لرستان» به قلم وی به تازگی از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده و او انگیزه اولیه نگارش این کتاب را ثبت ملی ژئوتوریسم لرستان بیان کرده است.
-
روایت ایبنا از صنعت نشر در خراسان شمالی؛
صنعت نشر و مشاغل خانگی وابسته؛ ظرفیتی نو برای توسعه اقتصادی
خراسان شمالی- صنعت نشر و مشاغل خانگی در استانِ گنجینه فرهنگها با برخورداری از پتانسیلهای متعدد میتواند نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی و فرهنگی ایفا کند و با حمایتهای گوناگون و ایجاد زیرساختهای مناسب، میتواند علاوه بر ایجاد اشتغال، موجب تسهیل دسترسی به محتوای فرهنگی و آموزشی برای اقشار مختلف جامعه شود.
-
روایت ایبنا از ۸۸۹ نشست و هزاران داستان در اسفراین؛
کارگاه «داستان سوم شخص»؛ نقطه پیوند تخیل و قلم/ دو دهه داستانگویی از ایده تا خلق شاهکار
خراسان شمالی- کارگاه «داستان سوم شخص اسفراین» در خراسان شمالی با قدمتی ۲۱ ساله و با عبور از شماره ۸۸۹ حالا به کهنهترین کارگاه داستاننویسی هفتگی خراسان بزرگ تبدیل شده که با گذر از واژهها توانسته گوی سبقت را از تخیل و قلم برباید و آنچه را که در آن از خلق ایده تا شاهکار اتفاق میافتد با جادوی کلمات درآمیزد و هر کارگاه را با داستانی نو همراه کند.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
برای رشد زبانی و فرهنگی کودکان اتاق فکر داریم/ توجه به آثار تالیفی در تولید کتابهای دوزبانه
فارس- علی بردبار گفت: ما در انتشارات یک اتاق فکر داریم که در آن دغدغههای مشترک برای رشد زبانی و فرهنگی کودکان و نوباوگان را مطرح میکنیم و پس از این جلسه به این نتیجه میرسیم که اثری با این خصوصیات باید طراحی شود.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
روایتی از مصائب کتابخوانی در روستای دورافتاده بلوچستان/ از کتابخانه سیار شتری تا کسب عنوان دوستدار کتاب
سیستان و بلوچستان- عبدالقادر بلوچ، یکی از مروجان با انگیزه کتابخوانی در روستای وشنام دری سیستان و بلوچستان است که فعالیتهای او کودکان و نوجوانان روستا را در مسیر کتابخوانی قرار داد و به واسطه این فعالیتها، روستای دورافتاده و محروم خود را به روستای دوستدار کتاب تبدیل کرد.
-
در گفتوگو با ایبنا عنوان شد؛
«صدایم را میشنوی؟»؛ کتابی مناسب برای کسانی که از اندیشیدن هراسی ندارند
گلستان- نویسنده رمان روانشناختی «صدایم را میشنوی؟»، معتقد است: با انتشار کتاب میخواستم مسائل مهمی که در زندگی روزمره به آنها توجهی نمیشود را در قالب کلمات به مخاطب انتقال بدهم و خودم و بقیه را به فکر کردن وادار کنم. در واقع فکر میکنم این کتاب برای کسانی که از اندیشیدن هراسی ندارند، مناسب است.
-
پژوهشگر هوش مصنوعی عنوان کرد؛
هوش مصنوعی در چشمانداز صنعت چاپ و نشر و کتاب؛ تحول یا تهدید
مرکزی- مدرس دانشگاه و پژوهشگر هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک نیروی تحول آفرین در دهههای اخیر در صنایع مختلف از جمله صنعت نشر و کتابخوانی ظهور یافته و در تمام حوزهها دگرگونی ایجاد کرده یا در حال ایجاد دگرگونی است اما باید دید این روند در چشم انداز حوزه نشر و چاپ تحول به شمار میرود یا تهدید.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
بیرغبتی رسانهها به توسعه شعر محلی/ میراث ادبی را متناسب با زمانه به آینده منتقل کنیم
بوشهر- محمدجواد جعفریهمت، شاعر جنوبی که در سرودن انواع شعر بهویژه شعر محلی تبحر و مهارت دارد، با گلایه از بیتوجهی و بیرغبتی رسانههای امروزی به توسعه شعرهای محلی، بر این باور است که ما به عنوان انسانهای بومی میتوانیم در دنیای دیجیتال و مدرن نیز با توجه به ضرورت حفظ و ترویج میراث فرهنگیمان، به شعر محلی و ادبیات بومی توجه کنیم و آن را در قالبهای جدید و متناسب با زمانه به نسلهای آینده منتقل کنیم.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
«هزار دُرنای ایران» پیغام صلح و دوستی را به دنیا منتقل کرد
گلستان- کتابداران گلستانی بانی شکلگیری پروژه فرهنگی صلح محور «هزار درنای ایران» که پس از اجرای موفق، شاهد بازخوردهای بینالمللی متعددی بودند، عنوان کردند که این طرح موفق شد نام ایران و پیغام صلح و دوستی را از کتابخانههای ایران به دنیا منتقل کند.
-
یک مترجم و استاد دانشگاه مطرح کرد؛
مترجمان به عنوان سفرای فرهنگی، تاثیرات غنی و پرجلوهای را به جامعه بخشیدهاند
خراسانرضوی – یک مترجم و استاد دانشگاه گفت: مترجمان به عنوان سربازان فرهنگی نقش بسیار مهمی در طول تاریخ داشتهاند، آنها هویت مستقلی را در فضای فرهنگی هر کشوری داشته و دارند چراکه در سکوت و خاموشی، توانستهاند تاثیرات غنی و پرجلوهای را به جامعه ببخشند.
-
گزارش ایبنا از دستفروشی کتاب در شیراز؛
کتاب و دوچرخه همسفران مسیر دانایی شدند/ «بوک بایک»؛ ایدهای برای ترویج کتابخوانی
فارس- مریم صالح، بانوی ورزشکار و اهل فرهنگ شیرازی با تلفیق دوچرخه و یار مهربان کتابسرایی سیار در شیراز راه اندازی کرده بهنام «بوک بایک» که نخستین کتابفروشی در نوع خود است و کتاب را به میان مردم میبرد.
-
به مناسبت زادروز میرجلالالدین کزازی؛
کزازی چگونه به رشته زبان و ادبیات فارسی علاقهمند شد؟/ جایگاه مهم فردوسی و حافظ در خانواده استاد
خراسانرضوی - میرجلالالدین کزازی در زادروزش، چگونگی علاقهمند شدنش را به زبان و ادبی فارسی روایت کرد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
تاریخ بیهقی؛ پیوند جاودانه تاریخ و ادبیات
کهگیلویه و بویراحمد- استاد دانشگاه فرهنگیان یاسوج و پژوهشگر ادبیات فارسی، تاریخ بیهقی را شاهکاری کمنظیر در نثر فارسی دانست که با گذشت قرنها، الهامبخش نویسندگان و پژوهشگران باقی مانده است.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
سونامی کتابهای تولید شده با هوش مصنوعی در راه است/ ضرورت تدوین استاندارد برای کتابهای مصنوعی
بوشهر- مدرس روزنامهنگاری، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه علوم ارتباطات با هشدار دادن نسبت به در راه بودن سونامی کتابها و مقالاتِ صرفاً تولیدشده با هوش مصنوعی گفت: متولیان حوزه کتاب، بخشهای ناظر حوزه کتاب در وزارت ارشاد، ناشران و… در این خصوص هوشیار باشند و به تدوین استانداردهایی برای ارزیابی محتوای تولید شده با هوش مصنوعی اقدام کنند.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
جرائم کمتر میشود؛ اگر بیشتر کتاب بخوانیم
کهگیلویه و بویراحمد- معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه نهتنها باعث ارتقای آگاهی عمومی میشود، بلکه میتواند نقش مؤثری در کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی ایفا کند.
-
روزنامهنگار پیشکسوت در گفتوگو با ایبنا:
«خودآموز خبرنگاری حرفهای»؛ مسیری آسان برای ورود به دنیای خبرنگاری است
خراسانرضوی - یک روزنامهنگار پیشکسوت گفت: همیشه احساس میکردم در کنار کتابهای خوبی که باموضوع آموزش روزنامهنگاری چاپ شده است، هنوز هم نیاز به کتابی فراتر از آنها برای آشنایی عموم جامعه با این حرفه و خبرنگاران به طور اخص به صورت تخصصی، وجود دارد.
-
ماجراهای آقای کتابدار و کتابخوانی با مخاطبان خاص؛
کتابخانه شقایق شیراز؛ پاتوق کتابخوانی ناشنوایان
فارس- کتابدار خوش ذوق کتابخانه شقایق شیراز در مجاورت یک بوستان با صفا با خدمات متنوع مثل کتابهای چندرسانهای و املای تصویری و کتابخوانی با زبان اشاره و اردوهای فرهنگی چراغی برای ترویج کتابخوانی و گسترش دایره واژگانی ناشنوایان روشن کرده است.
-
ایینا گزارش میدهد؛
نمود کمرنگ یلدا در ادبیات کهن مردمان بوشهر / آیینی برای بازآفرین امید جمعی
بوشهر – شب چله یا یلدا به عقیده برخی از پژوهشگران ادبی جنوبی، در ادبیات کهن مردمان بوشهر چندان نمودی ندارد، در حالی که این آیین نقش موثری در بازآفرینی امید جمعی داشته و دارد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
شاعران آیینی را به شعار محکوم نکنیم/ شعر هیئت باید سواد مخاطب را ارتقا دهد
خراسان رضوی – یک شاعر آیینی مشهدی گفت: بیشتر شاعرانی که آیینی شعر میسرایند، اهل ادبیات هستند و مذهب را هم میشناسند پس آنها را به شعار دادن محکوم نکنیم.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
حافظ و خواجوی کرمانی؛ پیوند استاد و شاگرد در غزل فارسی
کهگیلویه و بویراحمد- بهاره افتخاری، حافظ شناس، بر این باور است که حافظ با الهام از خواجوی کرمانی، مضامین و سبک او را به اوج زیبایی و ماندگاری رسانده است.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
برگزاری نشست «سفر قهرمان» بر مبنای کهنالگوها در بوشهر
بوشهر – افسانه دارابی، مسئول کتابخانه عمومی خلیج فارس با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی سفر قهرمان ویژه نسل جوان و نوجوان بر مبنای کهنالگوها در بوشهر، بر این باور است که سفر قهرمان تنها یک داستان اسطورهای نیست؛ بلکه تفکری است که عمیقاً در وجود همه انسانها نهادینه شده است.