دوشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۶
دعاي كميل و جز سي‌ام قرآن به خط معلي كتابت شد

محمدسعيد نقاشيان، هنرمند خوشنويس، از كتابت و چاپ دعاي كميل و جز سي‌ام قرآن به خط معلي خبر داد. خط معلي، خطي نوظهور است و توسط استاد حميد عجمي پايه‌ريزي شده و عمر آن كمتر از 14 سال است.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محمدسعيد نقاشيان از سال 69 خوشنويسي سنتي را آغاز كرد و در اين مسير در سال 76 از حضور استاد «حميد عجمي» بهره‌مند شد و به كتابت خط معلي رو آورد. وي از سال 77 تاكنون افتخار شاگردي استاد عجمي، خالق مكتب خوشنويسي «معلي» را دارا است. 

به تازگي از نقاشيان، دو كتاب «حكايت شب هجران» تركيب‌بندي عرفاني محتشم كاشاني و «نقش محبوب» حاوي 121 كتابت نام مبارك امام علي(ع) به خط معلي منتشر شده است. وي درباره آثاري كه در دست چاپ و نشر دارد، گفت: كتابت «دعاي كميل» و جز سي‌ام قرآن را به خط معلي به پايان رساندم؛ هر دو اثر توسط مركز مطالعات ايرانيان در لندن و با همكاري انتشارات سلمان آزاده منتشر خواهند شد.

وي ادامه داد: براي نخستين بار است كه اين دو اثر به خط معلي منتشر مي‌شود، چون خوشنويسان سنتي نسبت به خط معلي موضع‌گيري دارند و معتقدند نمي‌توان با آن سطرنويسي كرد؛ ولي در كتابت اين دو اثر به اثبات رساندم خط معلي قابليت سطرنويسي دارد و مي‌شود با آن كار كتابت و كار گرافيك انجام داد. اين خط حتي قابليت لگوتايپ، كتيبه‌نويسي و تمام قوانين سنتي را دارد.

نقاشيان،‌ مخاطب خط معلي را مخاطب خاص دانست و تصريح كرد: عمر اين خط به 15 سال نمي‌رسد و توانسته با مخاطب خاص هنري ارتباط برقرار كند.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا كتابت اين آثار با خط معلي انجام شده، اظهار داشت: شاگرد اين مكتبم و مي‌خواستم زيبايي‌هاي اين خط را بيشتر عيان كنم. همچنين اين كار اداي ديني به خط معلي و استاد عجمي است.

نقاشيان بابيان اينكه خط معلي خاستگاهي دلي دارد، توضيح داد: دعاي كميل منصوب به امام علي(ع) است و تشعشات آن به امام برمي‌گردد. ريشه كلمه معلي نيز از علي مي‌آيد. 

نقاشيان با بيان اينكه خط معلي، خطي نوظهور است، بيان داشت: اين خط توسط استاد عجمي پايه‌ريزي شده است و قابليت‌هاي وسيع و عميقي در راستاي گرافيك و هنر سنتي دارد.

وي گفت: خط معلي در تمامي خطوط به ويژه خط كوفي، ثلث و اقلام سته موجود است ولي باز خط منحصر به فردي محسوب مي‌شود و  حرف جدايي براي گفتن دارد. معلي نشان از تمام خطوط دارد ولي خودش يك زبان خاص و يك نگاه مدرن به خوشنويسي است. 

نقاشيان افزود: خط معلي از دل سنت مطلق بيرون آمده، لباس نويي است كه باطن آن 1400 سال خوشنويسي سنتي به شمار مي‌آيد. اين خط در حال حاضر توسط استاد عجمي و شاگردانش به سمت كاربردي شدن پيش مي‌رود.

وي در ماه رمضان نمايشگاهي از جملات قصار امام علي(ع) به خط معلي در استانبول برگزار مي‌كند. اين نمايشگاه به سفارش سازمان ارتباطات فرهنگ اسلامي انجام مي‌شود. همچنين در عيد غدير 110 كتابت نام علي(ع) به خط معلي را در نمايشگاهي در حوزه هنري به نمايش مي‌گذارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط