یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نگاهی تفصیلی به حکایت‌های مثنوی به بازار كتاب آمد

«از عارف قصه‌گو بشنو» (نگاهی تفصیلی به قصه‌های مثنوی معنوی) به کوشش ناهید عبقری منتشر شد. این اثر نگاهی جامع به حکایت‌ها، تمثیل‌ها و لطایف «مثنوی معنوی» دارد و مبانی عرفان نظری را بیان می‌کند.*

عبقری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: این اثر دو جلدی در حقیقت نگاهی ساده، روان و تفصیلی به لطایف، تمثیلات، قصه‌ها و حکایت‌های مثنوی دارد.

وی توضیح داد: مثنوی بیش از 260 قصه کوتاه و بلند منظوم دارد. جلد نخست این مجموعه در 344 صفحه دفترهای نخست، دوم و سوم «مثنوی معنوی» را شامل می‌شود. جلد دوم نیز حجمی در حدود 360 صفحه دارد و دفتر چهارم، پنجم و ششم این اثر را دربر می‌‌گیرد.

این پژوهشگر ، جوان‌ها را مخاطب اصلی این کتاب دانست و گفت: معارف بسیاری در حکایت‌های مولانا نهفته است که در عین سادگی گاه درک و دریافت آن‌ها برای مخاطب به ویژه جوانان دشوار است؛ چراکه در قالب یک قصه بیان شده‌اند. از اين رو کتاب به شیوه‌ای تدوین شده است که تمامی مفاهیم و معانی مدنظر مولانا در این اثر به خواننده منتقل شود.

وی درباره نحوه نگارش این کتاب ادامه داد: در یک بخش در قالب نثر، توضیحی روان، ساده و جذاب آمده و در بخش دیگر ابیات مرتبط با آن متن البته با قلمی ریزتر ارایه شده است. در پایان نیز معانی و معارفی که در آن ابیات نهفته، بازهم با قلمی متفاوت گنجانده شده است.

عبقری افزود: در این اثر سعی کرده‌ام اصول و مبانی عرفان نظری را در کنار مبانی عرفان عاشقانه بگنجانم و پاسخی عقل‌گرا و کاملا منطقی برای برخی از معجزات انبیاء و کرامات اولیاء که در داستان‌های مثنوی به آن‌ها اشاره شده است براساس مبانی عرفان نظری بیان کنم.

وی به مقدمه این اثر اشاره و تشریح کرد: در این مقدمه به شیوه کار در این اثر و ویژگی‌های آن و همچنین ویژگی‌های «مثنوی معنوی» و جایگاه آن پرداخته‌ام. به عبارت دیگر توضیح داده‌ام که این اثر جمع میان اجمال و تفسیر در حکایت‌های مثنوی است و دقایق و ظرایف مدنظر مولانا را نیز شامل می‌شود.

این نویسنده در پایان یادآور شد: در مقدمه بر این نکته تاکید داشته‌ام که مثنوی بیش از 25 هزار بیت را شامل می‌شود و اشارات قرآنی و روایات بسیاری در آن مطرح شده است. برهمین اساس خواننده مشتاق به درک کاملی از این اثر دست می‌یابد.

ناهید عبقری متولد 14 شهریور 1331 در مشهد است. وی تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی در تهران به پایان رسانده و به مطالعه در زمینه عرفان و ادبیات به ویژه عرفان شرقی علاقه‌مند بوده است. به تدریج سیر مطالعات او در زمینه آثار مولانا و دیگر عارفان بزرگ ایرانی گسترش می‌یابد و در حال حاضر نیز مطالعات و پژوهش‌هایش در حوزه اندیشه‌های مولانا در آثارش به ویژه «مثنوی معنوی» متمرکز است. 
 
پیش‌تر در سال ۱۳۷۹ کتاب «از مقامات تبتل تا فنا» (درباره زندگی، افکار، احوال و گفتار عارف ربانی، مهدی سینایی) از سوی نشر چشمه‌سار  و در ۳۹۸ صفحه از عبقری به چاپ رسیده است.

«از عارف قصه‌گو بشنو» (نگاهی تفصیلی به قصه‌های مثنوی معنوی) نیز در دو جلد از سوی چاپخانه آستان قدی رضوی و توسط انتشارات مهرصفا‏‫ منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط