شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۷
‌فاصله زيادي ميان اهالي علم ورزش با ورزش حرفه‌اي است

عضو هيات علمي دانشكده تربيت‌ بدني و علوم ورزشي گفت: متاسفانه ‌فاصله زيادي ميان اهالي علم ورزش با ورزش حرفه‌اي ايجاد شده است، به نحوي كه گاهي شاهد جنگ ميان آن‌هاييم و اين، دليلي بر حرفه‌اي نبودن عملكرد جامعه علمي و حرفه‌اي ورزش‌مان است.-

دكتر حميد محبي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: مطالعه تاثير فراواني بر حرفه‌اي شدن دارد و نياز ما را براي تهيه و گسترش علم ورزش نمايان مي‌كند و مي‌تواند به پيوند دانشگاه و باشگاه‌ها اميدوارمان كند.

وي به كمبود تعداد كتابخانه‌هاي ورزشي اشاره كرد و گفت: يكي از شيوه‌هاي افزايش فرهنگ كتابخواني، افزايش تعداد كتابخانه‌هاي ورزشي است. متاسفانه سرانه توزيع كتاب‌هاي ورزشي از سوي فدراسيون‌ها و ادارات تربيت ‌بدني استان‌ها بسيار كم است و اين تعداد، پاسخ‌گوي نياز علمي باشگاه‌هاي ورزشي و تيم‌هاي ملي نيست.

محبي گفت: بهره‌ نبردن منظم و برنامه‌ريزي شده از علم ورزش سبب شده تا نتوانيم پيشرفت‌هاي كم و بيش برخي از رشته‌هاي ورزشي را نيز حفظ كنيم و از صدر ورزش جهان در بسياري از رشته‌ها به زير آييم.

وي نقش مطالعه و برگزاري همايش‌هاي كاربردي با محور كتاب و كتابخواني را از ضروريات ورزش دانست و عنوان كرد:‌ شكل‌گيري چنين همايش‌هايي، امري حياتي براي ورزش خواهد بود، اما نبايد شكل تخصصي و صوري به خود بگيرد، بلكه بايد براي برگزاري صحيح همايش‌هاي كاربردي علمي-ورزشي، تمرين كنيم تا مسير صحيح ورزش حرفه‌اي را پيدا كنيم.

عضو هيات علمي دانشكده تربيت‌ بدني و علوم ورزشي با بيان اين كه همايش‌ها، كنفرانس‌ها و انجمن‌هاي علمي تنها يكي از شاخص‌هاي پيشرفت علمي محسوب مي‌شوند، گفت: بايد به بازخورد شاخص‌ها توجه كنيم نه خود آن‌ها؛ به عنوان مثال، بايد بر اساس ميزان تاثير مقاله‌هاي علمي يك همايش بر عملكرد سيستم‌هاي مرتبط با آن موضوع، تجربيات علمي و عملي خود را مكتوب سازيم و اين نتايج را به همان سيستم‌ها در درازمدت انتقال دهيم.

وي تاكيد كرد: وظيفه رصد كردن بازخوردهاي فعاليت‌هاي فرهنگي و عملي براي حرفه‌اي شدن ورزش بر عهده دانشگاه‌ها به عنوان نهادهاي علمي ورزش است تا بتوانيم با صعود پله به پله، قله‌هاي ورزش را فتح كنيم.

محبي در پايان به وضعيت كتابخانه تخصصي ورزشي آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك اشاره كرد و گفت: با وجود اين كه كتابخانه آكادمي ملي المپيك و پارالمپيك كشورمان، برترين كتابخانه تخصصي ورزش كشور محسوب مي‌شود، اما وجود كتاب‌هاي تخصصي و در عين حال، غير كاربردي در اين کتابخانه مانع جذب ورزشكاران به مطالعه مي‌شود و در اين وضعيت، ورزشكاران جذب مطالعه نمي‌شوند و نكته قابل تامل اين كه هيچ تبليغاتي براي جذب اهالي علم ورزش و دانشجويان، استادان و متخصصان علوم ورزشي با وجود فضاي مناسب و در دسترس بودن اين كتابخانه در ورزشگاه بزرگ شهيد چمران تهران انجام نمي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط