دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۲
راه‌اندازي كانون‌هاي قرآن و نهج‌البلاغه در كتابخانه‌هاي كشور

مديركل امور فرهنگي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور در نشست خبري صبح امروز (دوشنبه 18 مهر) از تاسيس كانون‌هاي قرآن و نهج‌البلاغه در كتابخانه‌هاي زير مجموعه نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور خبر داد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، سيد محمدحسين علايي گفت: كانون‌هاي ادبي ادبيات پايداري و دفاع مقدس، ترانه‌سرايي و نقد كتاب نيز به زودي در اين كتابخانه‌ها راه‌اندازي مي‌شود. 

وي توضيح داد: با توجه به تغيير سياست‌هاي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و با توجه به مطالبات مقام معظم رهبري درباره كتاب و كتابخواني، فعاليت‌هاي مختلفي براي گسترش فرهنگ كتاب و كتابخواني آغاز شده است. 

علايي ادامه داد: فعاليت‌هاي اداره فرهنگي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي، اكنون در سه حوزه گسترده شده كه بخش نخست راه‌اندازي نخستين شبكه اجتماعي كتابخوانان حرفه‌اي است كه از پنجم مرداد ماه امسال فعاليت خود را آغاز كرده است.

مديركل امور فرهنگي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور  با اشاره به ويژگي‌هاي اين شبكه، اظهار كرد: جديدترين و به روزترين كتاب‌هاي منتشر شده در حوزه‌هاي مختلف در اين شبكه اجتماعي قرار داده مي‌شود و افراد مي‌توانند پس از عضويت در  آن نظرات و نقدهاي خود را درباره اين آثار اعلام كنند.

وي گفت: برپايي مسابقات كتابخواني براي اقشار مختلف جامعه شامل دانشجويان، طلاب، دانش‌آموزان مقاطع راهنمايي و دبيرستان، كودكان، زنان خانه‌دار و... به دو صورت اينترنتي و مكتوب نيز از ديگر اقدامات نهاد كتابخانه‌هاي عمومي براي گسترش فرهنگ مطالعه است.

علايي از طرح معرفي كتاب برتر به عنوان ديگر اقدام مستمر نهاد در حوزه كتابخواني نام برد و افزود: خلاصه‌اي از كتاب‌هاي برتر هر ماه در قالب پوستر تهيه مي‌شود و به تمام كتابخانه‌هاي عمومي استان‌هاي كشور ارسال مي‌شود تا مخاطبان از نزديك با آثار برتر آشنا شوند.

مديركل امور فرهنگي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور در بخش ديگر سخنان خود درباره تبليغ و ترويج كتابخواني نيز گفت: يكي ديگر از مطالبات مقام معظم رهبري، تبليغ كتاب در رسانه‌ها و مطبوعات مختلف است كه خوشبختانه در اين زمينه همكاري‌هاي خوبي براي معرفي كتاب‌هاي برتر در دست اقدام است.

وي افزود: مشاوره حضوري و غيرحضوري يكي ديگر از اقدامات نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور است كه به افراد علاقه‌مند و يا خانواده‌ها به تناسب علاقه‌مندي، موضوع و سن، كتاب‌هاي مناسب را معرفي مي‌كند.

به گفته علايي، راه‌اندازي كانون‌هاي ادبي نيز از مدت‌ها پيش در دستور كار نهاد كتابخانه‌هاي عمومي با هدف شاداب‌سازي و ايجاد جذابيت بيشتر براي جوانان قرار دارد و اكنون نيز برنامه‌هاي متنوع شعرخواني و شعرشناسي، نقد و... در اين كانون‌ها برپا مي‌شود.

وي با اشاره به نخستين همايش ملي ـ ادبي سرزمين محبوب من اظهار كرد: در اين همايش شعرهاي كلاسيك، نيمايي، سپيد، سرود و ترانه در هفت محور كلي شامل روح معنويت، تعبد و توحيد، اسلام مبتني بر معارف قرآن و مودت اهل بيت، ولايت‌مداري، سرزمين ايران، زبان و خط فارسي، تمدن و تاريخ ايران، مهدويت، انتظار و رسالت تاريخي ايرانيان برگزار مي‌شود.

در ادامه اين نشست، علي عبدالهي، دبير همايش ملي ـ ادبي سرزمين محبوب من نيز در سخناني گفت: در سال‌هاي گذشته كتابخانه‌ها فقط مكاني براي مطالعه كتاب‌هاي درسي و امتحاني بود، اما اكنون اين ساختار شكسته شده است و شاعران نيز به اين مكان‌ها رفت‌ و آمد مي‌كنند.

وي افزود: از سه سال پيش، براي كشف استعدادهاي نهفته در عرصه شاعري اقدامات مختلفي انجام شد و با راه‌اندازي 12 كانون شعر و قصه كم كم شاعران و نويسندگان جواني به اين كانون‌ها آمدند.

عبدالهي با بيان اينكه برخي از اين افراد مبتدي و تازه‌كار بودند، اظهار كرد: براي اينكه افراد به حضور در اين نشست و جلسات دلگرم شوند، جلسات شعرخواني، نقد و بررسي اشعار برگزار كرديم و به مرور زمان اين طرح در استان‌هاي ديگر هم اجرايي شد.

وي تصريح كرد: اكنون پس از سه سال، 300 كانون ادبي در حوزه‌هاي شعر، قصه، طنز و... در سراسر كشور فعاليت مي‌كنند.

عبدالهي با بيان اينكه همايش ملي ـ‌ ادبي سرزمين محبوب من با حضور شاعران و نويسندگان كانون‌هاي ادبي نهاد برگزار مي‌شود، يادآور شد:‌حدود دو هزار شعر در قالب‌هاي نيمايي، سپيد، كلاسيك و پست مدرن به دبيرخانه همايش رسيده است كه اغلب آنها در دو موضوع مهدويت و ايران است.

دبير همايش ملي ـ ادبي سرزمين محبوب گفت: بيشترين آثار ارسالي نيز از استان‌هاي كرمانشاه، اصفهان، شيراز، مركزي و تهران‌اند.

وي همچنين درباره اهداف برگزاري اين همايش توضيح داد: زمينه‌سازي براي خلق آثار هنري و ادبي با استفاده از مفاهيم و مضامين جديد، زمينه‌سازي براي بهره‌مندي اعضاي كانون‌ها از مولفه هويت ملي ايرانيان، كشف استعدادهاي ادبي در استان‌ها، جوان‌گرايي و آشناسازي جوانان با انديشه‌هاي مشاهير علم و ادب ايران برخي از اهداف اين همايش است.

به گفته عبدالهي، مراسم اختتاميه همايش ملي ـ ادبي سرزمين محبوب من روز چهارشنبه 20 مهر برگزار مي‌شود.

نشست خبري مديران نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور، صبح امروز (دوشنبه 18 مهر) درحالي در سالن كنفرانس نهاد كتابخانه‌هاي عمومي برگزار شد كه منصور واعظي دبيركل اين نهاد برخلاف اعلام قبلي در نشست خبري حاضر نشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط