ريیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران هفته گذشته در همایش «فلسفه اسلامی و اسلامشناسی فلسفی» كه در روسيه برگزار شد، شركت كرد. وي گزارش مختصری از این همایش را ارايه داد./
درباره «روششناسی شیخ اشراق» سخنراني كرد.
وي در سخنرانياش بيان كرد كه سهروردی از پنج منبع فلسفههای ایران باستان، یونان باستان، مشا، عرفان و تصوف و قرآن و سنت پیامبر (ص) در تبيين نظام فلسفياش بهره گرفت و روشهای عقلی و شهودی و نقلی را در داوری مسایل فلسفی بهکار برد.
به گفته خسروپناه، سهروردي در حکمت اشراقی نشان داد که باید حکمت ذوقی و حکمت عقلی را با هم جمع کرد. وی به نواحی گوناگون سیر و سفر کرد و از جماعت عارفان بهره برد.
خسروپناه در اين همايش همچنين بيان كرد که سهروردی از زبان صریح عقلی و زبان رمزی و کنایی در رسالههای «عقل سرخ»، «آواز پر جبرييل» و «روزي با جماعت صوفیان» بهره برد.
وي پس از اشاره به نكات ديگري درباره فلسفه شيخ اشراق، پرسشهای استادان فلسفه را پاسخ گفت.
علاوه بر رييس موسسه حكمت و فلسفه ايران، حجتالاسلام سیدیداله یزدانپناه نيز با موضوع «تاثیر شیخ اشراق بر جریان فلسفه اسلامی» نیز در این همایش سخنرانی کرد و به بیان نوآوریها و نظام نوری شیخ اشراق و تاثیرش بر حکمای بعد به ویژه ملاصدرا پرداخت.
ابوذر ابراهیمی، رایزن فرهنگی ایران در روسیه و دکتر انوش، سردبیر سالنامه فلسفی و عرفانی اشراق نيز در اين همايش سخنراني كردند.
نظر شما