لقاح مصنوعي، شبيهسازي و همچنين تغيير جنسيت، از جمله مسايل نوپديد قلمداد ميشوند كه مسايل حقوقي متعددي را به دنبال دارند. عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي در كتاب «حقوق خانواده» مسايل حقوقي اين پديدهها را بررسي كرده است./
وي درباره تاثيرات جهاني شدن بر خانواده توضيح داد: خانواده در دورههاي گذشته شكلي گسترده داشت اما سپس به شكل هستهاي درآمد تا به روزگار كنوني كه شاهد خانوادههاي يك نفرهايم، رسيد. تاثير زندگي معاصر بر خانواده، مسايلي را پديد آورده است كه بايد از دريچه حقوق بررسي شوند.
روشن با اشاره به استفاده از قرآن و سنت معصومان(ع) در مباحث مقدمات مباحث حقوق خانواده در اين كتاب، گفت: زوجيت به عنوان يك قاعده جهاني براي تمامي مخلوقات الهي تلقي ميشود.
وي افزود: تمامي اين مخلوقات غير از انسان، بر اساس اراده تكويني جفتگيري ميكنند اما همسرگزيني انسان به دليل برخورداري او از قوههاي عقل و ناطقه، به خود وي محول شده است. ضمن اين كه ازدواج، حكمي تشريعي نيز براي انسانها به شمار ميآيد.
روشن، زوجيت را براي انسانها به منزله ورود به يك مرحله تكاملي دانست و گفت: از موضوع هاي جديدي كه در اين اثر مورد توجه قرار گرفتهاند، ميتوان به جواز لقاح مصنوعي و آثار آن از تولد كودك اشاره كرد. اين نوع لقاح و همچنين پديده شبيهسازي اعم از درماني و توليدي، آثار حكمي و تكليفي را در پي دارند كه در اين اثر بررسي شدهاند.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيدبهشتي ادامه داد: در اين كتاب ديدگاههاي اديان مختلف و همچنين مذاهب اسلامي با تاكيد بر ديدگاه شيعه اثنيعشري تدوين شدهاند. تغيير جنسيت نيز از جمله مواردي است كه آثار تكليفي و وضعي را همراه دارد كه اين موضوع نيز در اين اثر بررسي شده است.
به گفته روشن، مولفههاي امنيت حقوقي در خانواده، دادگاهها و پليس اختصاصي و تخصصي خانواده و همچنين لزوم آموزش قضات براي قضاوت در امور خانواده، از جمله ديگر مواردياند كه توجه به آنها در روزگار كنوني اهميت مييابد. او اين موضوع ها را نيز در كتابش بررسي كرد.
چاپ نخست كتاب «حقوق خانواده» به تازگي از سوي انتشارات جنگل روانه بازار نشر شده است.
نظر شما