حجتالاسلام عليرضا قائمينيا، برگزيده بيست و نهمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در بخش دين براي تاليف كتاب «بيولوژي نص، نشانهشناسي و تفسير قرآن» گفت: اميدوارم در كنار تشويق برگزيدگان از طريق اهداي جايزه، حمايت از آنان براي انجام طرحهاي پژوهشي و حضور در مجامع علمي بينالمللي نيز در نظر گرفته شود.-
قائمينيا ادامه داد: فراهم كردن زمينه حضور محققان برگزيده كتاب سال در همايشهاي علمي و همچنين همكاري با مجامع علمي دنيا، به يقين اثرات مثبتي بر كتابهاي بعدي آنان خواهد داشت.
وي افزود: كمك گرفتن از برخي برگزيدگان جشنواره در طرحهاي كلان علوم انساني نيز ميتواند افقهاي جديدي را در اين حوزه بگشايد.
قائمينيا درباره كتابش گفت: كتاب «بيولوژي نص، نشانهشناسي و تفسير قرآن» ارتباط نشانهشناسي و تفسير قرآن را بررسي ميكند. نشانهشناسي از شاخههاي مهم تحقيقاتي در عصر حاضر قلمداد ميشود كه تاثيرات زيادي را در حوزه مطالعات ديني بر جاي گذاشته است.
وي افزود: سالها در پي آن بودم كه ارتباط نشانهشناسي را با معرفت ديني و همچنين علوم قرآني دريابم. پس از تحقيق و مطالعه پنجساله، موفق به انجام اين بررسي شدم كه حاصل آن در كتاب «بيولوژي نص، نشانهشناسي و تفسير قرآن» منعكس شد. اين اثر در واقع، نظريهاي جديد را در حوزه روش تفسيري ارايه كرده است و همچنين تحليلهاي نويني را درباره معرفت ديني و علوم قرآني دربر ميگيرد.
قائمينيا نشانهشناسي را مبناي تحليلها و نظريه جديدش دانست و گفت: نشانهشناسي جريانهاي بسياري دارد اما من از ميان آنها «نشانهشناسي تفسيري» امبرتو اكو، نشانهشناس و فيلسوف ايتاليايي را ملاك كار خود قرار دادم.
وي درباره دليل استفاده از واژه «بيولوژي» در كنار واژه «نص» در عنوان كتاب گفت: من بر اين باورم كه مطالعات جديد ديني بايد از طريق تطبيق مباحث غربي با مباحث سنتي اسلام مطرح شوند. در نشانهشناسي، ديدگاههايي وجود دارند كه معاني نشانهها را مانند سلولهايي در نظر ميگيرند كه در فضاهاي مختلف رشد ميكنند.
اين نويسنده افزود: واژه بيولوژي به همين ديدگاه نشانهشناسي اشاره دارد و هدف از نص نيز قرآن است. ميتوان گفت كه متن اين اثر، بررسي زيستشناسانه متن قرآن است، زيرا دلالتهاي قرآني را در فضاهاي مختلف مانند فلسفه و علم بررسي كرده است.
مراسم پاياني بيست و نهمين دوره جازه كتاب سال، عصر امروز (چهارشنبه، 19 بهمن) در تالار وحدت در حال برگزاري است.
نظر شما