ایبنا نوجوان: برگزیدگان بخشهاي کودک، نوجوان، آثار دفاع مقدس و آثار با موضوع آزاد، كتاب سال و كتاب تقديري يازدهمين جشنوارهی كتاب سال شهيد حبيب غنيپور در آیین پایانی این رویداد فرهنگی معرفی شدند و نویسندگان این آثار جوایز خود را از دست خانوادههای شهدا دریافت کردند.
آیین پایانی این جشنواره با قرائت قرآن توسط دکتر فرخی یکی از همرزمان شهید حبیب غنیپور آغاز شد. اجرای برنامه را نیز ناصر نادری، یکی دیگر از دوستان حبیب برعهده داشت که از نویسندگان حوزهی کودک و نوجوان بهشمار میرود. سخنرانی امیرحسین فردی، نویسندهي حوزهی دفاع مقدس و پخش بخشهایی از فیلم «حبیب یعنی دوست خدا»، اثری دربارهی غنیپور نیز بخشهای دیگری از این برنامه را تشکیل داد.
در ادامهی این مراسم محمد ناصري، دبير يازدهمين جشنوارهی شهيد غنيپور، بيانيهی اين دورهي جشنواره را براي حاضران خواند و «فردي» و پدران شهيدان علي بازوند و محمد شهسواري لوح تقدير و تنديس جشنواره و جوايز را به برگزیدگان اهدا کردند.
در بخش داستان نوجوان این رقابت، رمان «حتی یک دقیقه کافی است» نوشتهی آتوسا صالحی كتاب سال شد و در بخش داستان کودک، هيچ اثري به رتبهي کتاب سال نرسيد و داوران از كتاب «این سر دنیا آن سر دنیا» نوشتهي مجید راستی تقدير کردند.
شکوه قاسمنیا، خسرو باباخانی و محمدحسن حسینی، داوران جشنواره در بخش کودک و نوجوان، از میان 75 داستان کودک ارسال شده به دبیرخانهی این جشنواره، چهار كتاب «کرم سه نقطه»، «این سر دنیا، آن سر دنیا»، «فیل آبی» و «خوابها و هندوانهها» و در بخش نوجوان از ميان 107 كتاب ارسال شده به دبيرخانهي جشنواره «هستی»، «دختری با روبان سفید»، «من و درخت پنیر»، «حتی یک دقیقه کافی است» و «عاشقانههای یونس در شکم ماهی» را به عنوان نامزد دریافت جایزه معرفی کردند.
داوران، قصهی «این سر دنیا، آن سر دنیا» را به دلیل توانایی نویسنده در ارایهی اندیشهای عمیق و فلسفی به کودکان، از طریق قالبی ساده و با زبانی قابل درک و نمایش لحظات شیرین و ملموس در این کتاب را مورد تقدیر قرار دادند.
کتاب «حتی یک دقیقه کافی است» نیز به دلیل انتخاب موضوع تازه و مناسب برای مخاطب، برخورداری از ساختاری محکم، پرداختی درخشان، نثر سالم و روان، توانایی نویسنده در ارایهی دغدغهها و فراز و نشیبهای احساسی نوجوان و همچنین تعلیق و انتظارآفرینی موفق، به عنوان کتاب سال انتخاب شد.
آتوسا صالحي، نويسندهي رمان «حتي يك دقيقه كافي است» در واکنش به انتخاب رمانش به عنوان کتاب سال جشنوارهی ادبی شهید حبیب غنیپور گفت: «از دريافت اين جايزه خوشحالم و از گروه داوری و كساني كه اين جسارت را به من دادند كه در اين جشنواره شركت كنم و مسوولان طرح «رمان نوجوان امروز» در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان (ناشر اين كتاب) تشكر ميكنم.»
صالحي در حاشيهي اين مراسم به خبرنگار ايبنا نوجوان گفت: «به نظر من داوریهای جشنواره غنیپور همیشه منصفانه بوده است البته بقيهي رمانهاي نامزد جايزه نيز آثار بسيار خوبي بودند.»
آتوسا صالحی، شاعر، نویسنده و مترجم است و کار برای کودکان و نوجوانان را با مجلهی سروش نوجوان به عنوان یکی از سردبیران بخش «مجله در مجله» آغاز کرد. بیش از سی عنوان کتاب همچون «دلم برای تو تنگ است»، «دریای عزیز»، «سیوپنج کیلو امیدواری» و «کسی خواب میمون کوچولو را ندیده» از او منتشر شده است.
جایزهی بانوی فرهنگ وزارت ارشاد و تندیس و لوح تقدیر سلام بچهها برای کتاب «مثل همه، مثل هیچکس»، لوح زرین و دیپلم افتخار جشنوارهی مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بعضی از جایزههای متعددی بهشمار میروند که صالحی تا به امروز نصیب خود کرده است.
در یازدهمین دورهی جشنوارهی ادبی شهید غنیپور، 443 اثر منتشر شده در سال 1389 در بخشهای کودک، نوجوان، داستان بلند و رمان با موضوع آزاد و دفاع مقدس، زندگینامهی داستانی با موضوع دفاع مقدس، داستان کوتاه با موضوع آزاد، داستان بلند و رمان با موضوع آزاد بررسی و در نهایت 9 اثر به عنوان کتاب سال و 7 کتاب به عنوان اثر شایستهی تقدیر معرفی شد.
شهيد حبيب غنيپور سال 1343 در محلهي «جي» واقع در جنوب غربي تهران، چشم به جهان گشود و در همان محله بزرگ شد. نخستين و عمدهترين فعاليت ادبي او در سال 1359 با انتشار نخستين كتاب «سوره، بچههاي مسجد» به بار نشست.
تدريس در مدرسهي شهيد چمران تهران و همكاري با دو مجلهي «كيهان بچهها» و «رشد جوان» از ديگر فعاليتهاي شهيد غنيپور است.
او در سال 1364 وارد دانشگاه شد و در رشتهي ادبيات دانشگاه شهيد بهشتي، به تحصيل پرداخت. در دوران دانشجويي، چند بار به جبهه رفت و در چند عمليات از جمله والفجر 8، كربلاي 1 و كربلاي 5 شركت كرد و سرانجام در سال 1365 طي عمليات كربلاي 5 به شهادت رسيد.
تا كنون سه كتاب از اين نويسندهي شهيد توسط انتشارات سورهي مهر منتشر شده است، «سفر جنوب» شامل يادداشتهاي روزانهي شهيد غنيپور دربارهي جبهه و مناطق جنگي جنوب، «عمو سبدي» كتابي شامل سه داستان كوتاهِ «عمو سبدي»، «صندوق» و «لب كلفت» براي كودكان و نوجوانان و «گل خاكي» شامل 8 داستان كوتاه دربارهي دفاع مقدس است كه براي كودكان و نوجوانان نوشته شده است.
به ياد شهيد غنيپور و براي گراميداشت خاطرهي او، جشنوارهاي ادبي با نام اين شهيد هر سال اسفندماه، همزمان با سالروز شهادتش برگزار ميشود.
نظر شما