شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۹
قهرمانان را به عنوان نماد يك ملت به تصوير كشيدم

مسعود نادريان جهرمي، نویسنده کتاب «اخلاق ورزشی» با بيان اين كه در اين کتاب قهرمانان به عنوان نماد يك ملت به تصوير كشيده شده‌اند، اظهار كرد: اين كتاب براي نخستين‌بار به موضوع اخلاق در ورزش در ايران به رشته تحرير درآمده و تا پيش از اين، كتابي كه دربرگيرنده همه ابعاد اخلاقي ورزش باشد، منتشر نشده است.-

نادريان جهرمي، دانشيار دانشكده تربيت بدني اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: اين اثر در فصول دهگانه خود به مباحث و نظريه «برد ـ برد در ورزش»، «برد ـ باخت در ورزش»، «مباني كلي اصول اخلاقي در محيط‌هاي ورزشي» و واقعيت‌هايي كه در محيط‌هاي ورزشي كنوني ما رواج دارند، پرداخته است.

پژوهشگر حوزه ورزش با تاکيد بر اين که مباحثي نظير اصول اخلاقي در محيط‌هاي ورزشي شامل مقابله با «تقلب»، «تباني»، «ناسزا و فحاشي»، «روحيه نتيجه‌گرايي»، «صغر سن» و «اعتراض به داور» در اين اثر بررسي شده‌اند، عنوان کرد: در اين نوشتار كوشيده‌ام تا راهكارهاي مناسب و عملي اخلاق ورزشي را ارايه دهم.

عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان مقوله انحرافات در ورزش معاصر به وسيله مواد نيروزا را از ديگر مسايلي دانست که اخلاق ورزشي بايد به آن توجه داشته باشد. وي كه در کتاب «اخلاق ورزشی» چنين موضوعي را تشريح کرده است، در اين باره گفت: به اعتقاد من، در بيست سال آينده مدال‌هاي قهرماني را بايد به كارخانه‌هاي سازنده مواد نيروزا داد چرا كه ديگر رقابت بر سر توانمندي و آمادگي جسماني افراد نخواهد بود!

وي در پاسخ به سوال اين که «از چه زاويه‌اي به بزهکاري در ورزش پرداخته‌ايد؟» بيان کرد: بزهکاري در ورزش از جمله مباحث «اخلاق ورزشي» به شمار مي‌آيد که با خشونت همراه است و در ورزش‌هايي نظير بوکس به دليل ماهيت اين ورزش، ورزشکاران علاقه‌ بيشتري به اين موضوع پيدا مي‌کنند.

استاد دانشگاه اصفهان تدوين «منشور اخلاقی» در رشته‌های گوناگون ورزشی را از ضروريات حوزه ورزش دانست و اظهار کرد: متاسفانه در اكثر رشته‌ها منشور اخلاقي نداريم يا اگر هم وجود داشته باشد، به‌صورت ناقص است. منشورهاي اخلاقي بايد به‌گونه‌اي تنظيم شوند كه براي كوچك‌ترين رفتار غير ورزشي و غير اخلاقي تمهيدات و جريمه‌هايي در نظر گرفته باشند. فرصت‌هاي اتفاقي در محيط‌هاي ورزشي بايد به حداقل برسند. از اين رو، براي رسيدن به ورزش اخلاق‌مدار بايد با اتکا به استعدادهاي ورزشي، آموزشي و ظرفيت انساني، به عرصه ورزش حرفه‌اي نزديك‌تر شويم.

نادريان جهرمي ورزشکاران و عموم مردم را مخاطبان کتاب «اخلاق ورزشی» معرفي كرد و درباره انگيزه تاليف اين اثر توضيح داد: متاسفانه گاهي در جامعه ورزشي ما بي‌احترامي به داور، بازيكن، مربي و محيط ورزشي ديده مي‌شود و اين امر ناشي از نتيجه‌گرا شدن سازمان‌هاي ورزشي و بي‌توجه به اخلاق است و لزوم نگاه ساختارگرايانه و اخلاق ورزشي را احساس مي‌كردم و دست به قلم بردم.

وي در پاسخ به سوال «براي دستيابي به آرمان‌هاي اخلاق در ورزش چه پيشنهادي داريد؟» گفت: در نخستين گام لازم است مباني اخلاق ورزشي در محيط‌هاي دانشگاهي به شكل متون فشرده تدريس شوند و قوانين و مقررات بازنگري شوند تا مقوله نقض قوانين از بين بروند. فراموش نكنيم كه قوانين ورزشی موجود در كشورمان نزديك به هفتاد سال عمر دارند و اكنون كارآمد نيستند و به تعبير بهتر، براي هفت دهه گذشته مناسب بوده‌اند! بنابراين، بايد قوانين ورزشي كاملا بازنگري و به‌روز شوند. 

نويسنده کتاب «اخلاق در ورزش» ادامه داد: ضرورت دارد سازمان‌هاي ورزشي دانش‌محور شوند، كارهاي فرهنگي در ورزش كشورمان انجام دهيم و قوانين اصول ورزشي بر مبناي اصول علمي تدوين شوند.

كتاب «اخلاق در ورزش» به قلم دكتر مسعود نادريان جهرمي و با مقدمه دكتر محمدعلي بشارتي به رشته تحرير درآمده و به تازگي از سوي انتشارات پژوهشكده تربيت بدني روانه بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط